Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (243)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zcela specifický počin a rozhodně to není plnohodnotný film. Nicméně chápu proč vznikl a rozhodně mě ovlivnil. Já jsem sice na kočky, ale Gump se mi líbil. Všem zúčastněným hercům jsem to vlastně věřila tedy kromě Ivany Chýlkové i když ta tu nenávist zahrála skutečně výborně. Jediný komu jsem tu lásku vůbec neuvěřila je Bolek a to byl vlastně hlavní hrdina. No nic. Až jednou dospěju k chuti mít pejska, tak jsem si vždycky říkala, že jedině z útulku, nějakého voříška. Ti jsou vděční a hlavně chytří...Za mě 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem nečetl a jakožto někdo kdo má rád psy sem se chtěl vyhnout i filmu,jelikož nemám rád prvoplánové dojáky a podobné filmy tím vždycky smrdí.Nakonec to ale nebylo tak špatné a to i navzdory tomu,že to je spíš hodinu a půl dlouhá reklama na to jak vám pes z útulku může změnit život (což koneckonců může a sám sem si to prožil).Jediné co mi na tom fakt vadilo byla permanentně hrající tklivá hudba,která mi asi měla naznačovat,že to celé je smutné,ale místo toho mi jen lezla na nervy...60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na filme bol záver, ale myslím tie pesničky. Inak šlo o veľmi málo pozitívny film, komediálne a rodinné skoro nič, skôr smutné a kvitujem posolstvo o tom, že so psami netreba narábať ako s vecou. Ale to citové vydieranie bolo veľmi amatérske, vôbec sa nepodarilo a ak chcel niekto napodobiť Psiu dušu alebo urobiť niečo na spôsob osudu psa, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Dej je fádny, neponúka vôbec nič len zábery na psov a hodinu a pol Trojanovho hlasu smútiaceho z ľudskej zloby. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Tajný život mazlíčků 2 a nemůžu uvěřit, že hodnocení je stejné, jako má Gump. Gump nenabízí jako film prakticky nic, než obrázky pár pejsků. Je to kýč na kýč, hudba jde úplně mimo a herci vůbec netuší co mají hrát (rád bych viděl výraz Krajča, když mu někdo pověděl, že má hrát radost bláznivým poskakováním). Určitě má film všechny parametry odpadu, ale chápu, že pro nejmenší děti by film mohl být. Je tam jasně vymezené zlo a dobro a tak to pro ně může být celkem drámo. Pro mě to byla půlka filmu plná zkoumání, "co má sakra ten pes s jazykem" a druhá plná přemýšlení, jestli opravdu jsou všichni lidi, co mají rádi psi dobří a ostatní zlí. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že mám pro filmy se zvířaty v hlavní roli obecně slabost nebo i tím, že jsem si Gumpa pustil zrovna na Štědrý den, ale mně se to prostě na ty naše české poměry líbilo. Škoda jen scénáře, který se jakoby točil v kruhu na 100 způsobů jinak, až to působilo na můj vkus nereálně. Ale na druhou stranu zase chápu, že je třeba tu psí pohádku obalit i trochou toho napětí. Všechny záběry na pobíhající psíky jsou prošpikované jejich jakoby hesly a do toho nám hraje stále stejný hudební podkres, který mnoha lidem okolo lezl na nervy. Mně nevadil :) Bolek Polívka v hlavní roli obstál, ale jelikož jej mám zafixovaného hlavně v komediálních postavách, tak to bohužel chvílemi působilo kontraproduktivně. Na druhou stranu to nemá být primárně drama, ale rodinný film. Chýlková jako vždy znamenitá čůza a i ti nejmenší z nás určitě ocení mini roličky svých oblíbených Youtube idolů. Rozhodně však neočekávejte vysoko rozpočtovou Ameriku, ale zvýšený zájem o psíky v útulcích by to zapříčinit rozhodně mohlo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)

Reklama

Reklama