Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál z malebné vesnice vypráví s laskavým humorem a nadhledem o veterinářce Lucii Boučkové (Tereza Kostková), která na malé vesnici zachraňuje nejen zvířata, ale často i lidské osudy. Sama se však jednoho dne ocitne před volbou, kdy se musí správně rozhodnout mezi dvěma muži, aby našla pravou lásku a zajistila šťastnou budoucnost pro sebe a svého syna Filipa (Filip Antonio). (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Seriál, přibližující život obyvatel malebné vesničky - pro mne příslib pohodové a vtipné zábavy se známými českými herci. Těšil jsem se na seriál, který nebude z nemocnice ani z kriminalistických služeben. Nedostal jsem ale úplně to, co jsem očekával a v co jsem doufal. Pohoda tam je, humor občas taky, herci, až na několik jedinců, kteří mně moc nesedli (Roman Zach, Amélie Pokorná, Kateřina Marie Fialová) vesměs v pohodě a velice chválím hudbu Jana P. Muchowa. Scénáristicky to ale nebylo ono. Některé díly byly zdařilejší, některé méně. Možná by jich stačila polovina. Ubrat dílů a přidat příběhu kreativnější a intenzivnější noty a mohla z toho být lepší, než sotva průměrná (spíš podprůměrná) záležitost. 45 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Natočiť letný český seriál z dedinského prostredia a úplne to neprepáliť - ak toto bolo cieľom, potom sa to s určitými škrabancami podarilo. Vlastne sa to podarilo dobre vzhľadom k tomu, že tu máme rodinnú tlačenku a traja mladí herci sú potomkami niekoho, z nich hrať nevie nikto a ako tak má šancu len Amelie Pokorná. Za to o pár rokov staršia Kateřina Marie Fialová ukázala "viac", ale herecky ešte menej než tlačená trojica, no ale len neviem, koľko z toho, čo ukázala, patrí na obrazovky rodinného seriálu, ale asi to funguje tak, že nemáš herectvo v krvi, šaty zhoď. To my máme tiež takú Fialovú a tiež na hovno, len agitka a fet. Ani Vojtek nešiel pozadu a už pomaly v prvom zábere otŕča prdel, asi nejaký nudista závislý na pozornosti. Pri výčte negatív ale netreba zabudnúť na Žilkovú, ktorá síce má hrať klebetnú otravu, ale v jej podaní a z neustáleho prehrávaania e človek otrávený bytostne už jej podstatou. K pozitívnym a prirodzeným výkonom treba počítať hlavne Kostkovú, Zacha staršieho, večne usmiatu Kubařovú, Zedníčka, Táborského - to je ich klasika a majú dobrý scenár, Nárožného, pre ktorého je to štandard a dôchodcovský oddych, Polívku, ktorý nikdy nebol len hercom buranom, no a v neposlednom rade kone - tým to vlastne šlo úplne najlepšie. Každopádne taká dobropocitová vidiecka záležitosť, ktorá sa s istými muchami dala úplne v pohode pozrieť. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál z venkovského prostředí, který sice neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Na můj vkus to bylo až moc natahované a přeslazené, děj se někde v půli stopáže zasekl a tvůrcům se pak poměrně dlouho nedařilo hnout z místa. Kdyby ubrali tak pět epizod, celkovému vyznění by to určitě prospělo. Asi nejvíc se mi zamlouvala dvojice Pavel Zedníček a Jitka Smutná představující prototyp manželského páru po mnohaletém soužití. Jejich vzájemná interakce byla neskutečně přesná. Skoro pokaždé mě rozesmáli, jak trefně (tím pádem i dost komicky) většinu situací sehráli. Hodně se mi líbila titulní píseň, kterou nazpívala Elizabeth Kopecká. No a Rokycansko mě uchvátilo natolik, že se tam budu muset někdy vypravit. (60%) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesnické červené knihovně to docela sluší, 1)  pravděpodobně proto, že se tvůrci nenechali zlákat k nekonečně natahovaným seriálům, jak je u Primy či Novy nedobrým zvykem, ale ukončili příběh právě včas, aby se postavy divákům příliš neokoukaly._____ 2)  Děj, zápletky i herecké výkony (a konec konců i prostředí) není nic zvláštního. Ale na nové díly jsem se docela těšil a sledoval jsem věc se zájmem, tak to nakonec tři upachtěné hvězdičky hodí._____ 3)  Je tu i pár pěkných kluků. 16letý Prokop Zach (stará se o něj vysloužilý voják), 49letému Romanu Vojtkovi to kupodivu sluší, i 18letý Filip Antonio (syn veterinářky) stojí za zmínku. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romantický seriál TV Prima z prostředí jedné hezké české vesnice má pár pozitiv: 1) točeno v exteriérech 2) je to lepší než jak vypadá úděsný první díl 3) sluníčko svítí pěkně 4) pár živých koní . Jinak je to klasický scénář nekonečných ničím nepřekvapujících vztahovek, nic do zlatého fondu. Kvalita jednotlivých dílů se pohybuje od trapna, nudy až po solidní zábavnou komedii. Režiséři naplnili klišé o tom, jak svlíkají mladý herečky. Zatímco Fialová (*1997) šla úplně do naha ( např. E08), tak v milostných scénách Vojtek ( už docela starej na playboya a zase romatizace vztahů s věkovým rozdílem 20+, WTF? ) nebo Kostková ani omylem. Ta jde asi za vyšší částky jen do kalendářů hazardních společností. Druhá hvězda za titulní song. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (35)

  • V seriálu několikrát zaznělo, že dívat se koním do očí je nebezpečné, že to berou jako provokaci. To si ale tvůrci spletli nejspíše s dravci. Naopak jsou techniky, kde oční kontakt s koněm je nutný. (sator)
  • Jirka (Roman Vojtek) jezdí na motorce Jawa 50/23 Mustang, vyráběné v letech 1969–1982. Trochu nelogicky jí říká „indián“, ale mustangové nebyli indiáni, ale volně žijící plemeno koně v Severní Americe. (sator)
  • Karásek (Oldřich Vlach) má v chalupě čtyři historická rádia značky Tesla. Jedná se o typy 308U Talisman, 401U Accord, 306U Talisman a 315A Sonatina. (sator)

Reklama

Reklama