Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

cariada 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává nejmín 7 let po prvním díle. Damien žije u příbuzných a studuje vojenskou akademii spolu s bratrancem. U nich doma mají starou tetu ,která nemá Damiena ráda a tak jí stihne trest. Stejně tak novinářka ,která se snaží vaovat strýce před Damiana. Damien se jeví jako velice chytrý kluk ,ale všichni proti němu brojí (no vždyt je to přeci zlo). Jeho strýc má továrnu na chemický hnojiva a je tam pozván i z chlapci z akademie na návštěvu. Jenže uniknou chemikálie a všechny až na Damiena zraní. A zjištují ,že Damien je jiný než ostatní ,proto na něj chemikálie nebůsobí. Pak zaviní smrt bratrance Marka ,ale nechtěně má ho rád bereho jako bratra a ví , že je ztělesnění moci. A už i strýc je proti Damienovi.Jediná teta ho brání ,ale Damien se postará o oba. Horor je to přesto průměrný nebýt skvělé hudby je to spíš o ničem. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie pôsobivej jednotky vyznelo trošku menej mrazivo, no stále rovnako akčne. Hudobný podmaz nesklamal, len z malého zimomriavkového Damiana vyrástlo celkom milé utešené stvorenie.pričom jeho tvár na mňa pôsobila skôr nežne ako desivo, čo uberalo na zimomriavkách – to je sná jedna z mála záležitosí, ktorá by sa dalo tomuto kultovému hororu vyčítaťinak znova výborné scenáristické a pútavé spracovanie a hor sa na trojku:) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek se dostal do puberty a na vojenské akademii začíná pociťovat, že se s ním něco děje. Nic tak hrozného, že by se mu líbili nazí kadeti ve sprchách, jen se budou sčítat čísla té šelmy.. Bez Seltzerova scénáře a s výměnou režisérů z toho nemohlo vzejít nic jiného než řada více, či méně obskurních úmrtí, které nepobere ani psychiatr z M.A.S.H.e (toho času zaměstnán v americkém Agrofertu). Zápletka se v podstatě smrskává na to, že se šakalí synek ve spolupráci s černým opeřencem zbavují těch chápavých (nechápaví mají o něco delší životnost) a všichni, i kdyby se přimkli k Bohu, si mohou být jistí, že je přejede kamión nebo rozdrtí lokomotiva. Zaplaťpánbůh, že do toho pouští Goldsmith své zdravice Belzebubovi, jinak by se to diváka ani moc nedotklo.. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jak již zde bylo nejednou řečeno - slabší odvar jedničky, ale přesto vynikající, atmosférický horror. Vadí mi na něm (trochu paradoxně) akčnost a přílišné tlačení na pilu, chybí zde pomalé houstnutí atmosféry, které jsem tak ocenil v prvním Omenu. Ve dvojce už prakticky nemá co houstnout, jde o klasickou vyvražďovačku všech postav, které se nachomýtnou do cesty sílícímu Zlu. Čtvrtou hvězdu musím dosadit pro zlepšení nespravedlivě nízkého hodnocení. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Síce mierne slabšie než jednotka, ale keď uvážime ako dopadá väčšina druhých dielov skvelých hororov (napr. Exorcist) tak to má naozaj perfektnú úroveň. Herci sú perfektní, atmosféra by sa dala krájať, hudba Jerryho Goldsmitha sa blíži slovku "geniálne." Jediné, čo by som vytkol sú až príliš predvídateľné vraždy. Ale inak ide o dôstojného nástupcu svojho slávneho predchodcu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama