Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, hm. Co napsat k tomuto snímku. Osobně jsem velice zklamán. Čekal jsem nějakou duchařinu. A ne jen to, že se objeví záře a loď se přesune do jiného časového pásma. Jako chápu, že film byl natočen téměř před 30 lety, ale i tak si myslím, že to šlo udělat lépe. Rozhodně to mělo být o 20 min. kratší. To bych možná i tu jednu hvězdičku přihodil. Dvě hvězdy dávám spíše z nostalgie a taky kvůli Kirku Douglasovi. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V době kdy jsem na to zcela vytřeštěný šel z kina, ještě vládly moři a obloze palubní stíhačky F-14... Uběhlo hodně let a se zájmem jsem snímek zhlédl znovu. A kupodivu účinkoval stejně. Pravda, některé triky dnes působí srandovně, ale např. souboj Zer s Tomcaty je stále atraktivní podívanou. Perfektní drama o tom co by se mohlo stát, kdyby časoprostorem proplula kompletně vybavená moderní letadlová loď USS Nimitz zpět do roku 1941 k pobřeží Havaje. A to zrovna ve chvíli, kdy z japonských letadlových lodí startují směrem k Pearl Harboru první vlny Zer a Valů... Zasáhnout s takovým arzenálem a otočit chod dějin, či nikoliv ? * * * * ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Dobře se na něj dívá, skoro nenudí, dějem i jeho vývinem zaujme, jenže i tak má člověk po skončení pocit, že se s tím dalo mnohem víc vyhrát. Ten samotný syžet přímo zavání k vytvoření mnoha různých nápadů, ale celé to vypadalo, že režisér chtěl vytvořit jenom průměrný film. Ve finále je teda mírně nadprůměrný, ale stejně se tam toho dalo vymyslet víc. Třeba ve finále, kdy SPOILER se objeví časoprostorový portál podruhé a kapitán zabrání změně historie, přičemž jiní členové posádky jsou proti - kdyby se třeba ti dva mezi sebou pohádali, šlo o čas a nikdo neměl jasno, co bude teď, mohlo by to být zase o něco napínavější, jenže se tak nestalo... KONEC SPOILERU. Těch momentů, kdy se na tom dalo ještě zamakat, je dost, každopádně i tak je Tajemná záře nad Pacifikem příjemný film. Lepší 3* ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do historie se nemá zasahovat a měnit ji. Bez minulosti by nebyla přítomnost a bez přítmnosti bodoucnost. Ale na druhou stranu, jak by vypadala budoucnost, kdyby moderní vojenská loď odvrátila útok na Pearl Harbor? Jsme postaveni před jednoduchou otázku, na kterou se hledá složitá odpověď. Možná, že ani tak složitá není. Prostě by tady nikdo z nás nebyl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Premiéra pro československá kina byla původně zamýšlena na rok 1982. Film byl zakoupen do distribuce a opatřen titulky, byly zhotoveny filmové plakáty a snímky z natáčení. Nakonec přišel zákaz a původně schválené uvedení nebylo povoleno. Důvod? Propagace vojenského letectva USA. Návštěvníci kin se dočkali až o bezmála 10 let později. (ČSFD)
  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)

Reklama

Reklama