Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

boshke 

všechny recenze uživatele

Rok co rok si říkám, že už se na to koukat nebudu. Já totiž nejsem obecně moc pohádkový typ, takže Vánoce bez Soli nad zlato či Šíleně smutné princezny jsou za mne vyloženě v pohodě. Pořád jsem ale nesebral odvahu se sebrat a někam odejít, když se celá rodina sesedne kolem televize a pouští "klasickou štědrovánoční pohádku ČT"... Musím však uznat, že letos po letech nejsem zklamanej a že jsem si pohádku O vánoční hvězdě užil. Není to na přidání do zlatého fondu, ale má to fajn obsazení (Kotek, Ramba, Sokol, K. Hádek, Brill,...) a originální námět s noční oblohou a jejím fungováním. K tomu byť z Německa, ale krásná princezna... Co chtít víc? 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vymletá verze Hvězdného prachu. Fungují kusé vtipy, Ondřej Sokol je vtipný poprvé po letech, ale mentální narušenost všech postav a koncept lásky jak z psychohororu Larse von Triera to táhnou dolů. Jde v podstatě o film stalkingu se šťastným koncem, kde všichni jsou buď hloupí, zlí nebo obojí. Dokud budeme točit filmy pro děti s tím, že jsou záměrně tupé, nebudou to pořádné filmy. V zahraničí se už roky točí filmy pro děti s komplexními postavami a konflikty, my se v roce 2020 ještě nedostali přes princezniny vdavky jako hlavní motiv děje. A není jediný důvod, aby se na tom lpělo, protože české pohádky ničemu neslouží krom naplnění sebe sama jako pohádky. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sice jsen našel několik náznaků o inspiraci Hvězdným prachem, ale bylo mi to vlastně jedno, protože mě pohádka docela bavila. Tenhle pocit mi vydržel až do závěrečné čtvrtiny, pak už ladil jen Kühnův dětský sbor, zatímco příběh vyhasínal a měnil se v hvězdný prach. V závěru se snímek tvůrcům jaksi rozklížil, vše se překotně uzavíralo a řešilo a veškeré kouzlo bylo pryč. I tak si ale myslím, že nemusím litovat času, který jsem u pohádky strávil, protože nepatřila mezi ty nejhorší. Dokonce musím pochválit Ondřeje Sokola, kterého jinak opravdu nemusím, protože jeho sebestředný Sirius byl dokonalý. 3*- ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud přijmeme předpoklad, že je nutné točit na každý Štědrý den aspoň jednu novou televizní pohádku, tak takhle by to šlo. Neurazilo. Trochu zapracovat na vztazích mezi postavami a nebál bych se to označit dokonce za "dobré". Takhle mě bavili hlavně hvězdný Sirius a Denička, nebál bych se jejich chování ještě trošku víc přehnat. ()

JitkaCardova odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenže je to trestuhodně slaboduché a trapné dílo bez špetky skutečné úrovně, ale zpětně se překvapeně dozvídám o existenci filmu Stardust, a jak se seznamuji s dějem, hned se mi vybavují nepříjemné flashbacky na tuhle mrzkou zpotvořeninu a s odporem si uvědomuji, že Janák s Čunderlem, kteří se lživě prezentují jako "autoři" scénáře, původní zdařilé dílo beze studu a hlavně bez přiznání vykradli, ošmatali ulepenýma prackama a zneužitý, nepochopený a pokřivený koncept vydávají za vlastní tvorbu. Není to tedy vůbec autorská pohádka, ale prachsprostě zatajená bídná předělávka, která svou ponižující pokleslostí a nedovtipností oproti originálu nejvíc vypovídá o nejapnosti a nedůstojnosti těchto dvou pánů. *~ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Leonie Brill nesnáší zimu. Též uvedla, že zima byla jedna z nejnáročnějších stránek tohoto projektu. (SONY_)
  • Film se natáčel v Západních Tatrách, konkrétně v Zuberci (skanzen). Dále se natáčelo na zámcích Karlova Koruna, Kačina a Žleby. (SONY_)

Reklama

Reklama