Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (232)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti si nemyslím, že "dospělý mód" je silná stránka Pixaru, v praxi to pro mě byl vždycky spíš ne zcela funkční, pouze efektní branding, takže mi rozhodně nevadí, spíš naopak, že Luca je především naivní dobrodružství. Myslím, že nebylo nutné realizovat to jako další variaci na Hledá se Nemo co se týče rodiče zakazujícího dítěti navázat vztah se světem, šlo najít určitě trochu méně násilný a okoukaný rámec, přesto je ale celý film naplněný tak krásnou atmosférou, že to tomu rád odpustím - podobně jako v případě Coco. Queer čtení je pochopitelné a je sympatické, že ten film se mu vyloženě nebrání, ale pro mě to bylo především takové to klučičí dobrodružství, kterých měla plno generace našich rodičů, ale moje překvapivě ne, a v tomhle ohledu to byl krásný zážitek - takový film bych potřeboval v dětství. Sice bych vážně rád, kdyby to mělo propracovanější zápletku a vyústění, ale co. 3 a 1/2 ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Pixarovský animák, který má předat myšlenku o rasismu a xenofobii. Kvalitní animace u Pixaru je samozřejmostí, ale určitě se musí vyzdvihnout části ve snech a představách hlavního hrdiny a jeho kamaráda. Za zmínku stojí i krásy italského prostředí, ve kterém se celý film odehrává. Myšlenka rozhodně nesahá takovým, jako je Duše nebo V hlavě, ani po kotníky, ale ta ukázka toho, jaké je to být mladý kluk, který má hlavu plnou snů a představ, probudí nostalgické vzpomínky v každém z nás. Ten zjednodušený pohled na svět očima dítěte, které teprve poznává svět, je něco, co bylo v každém z nás a mnohdy se na to zapomíná. Příběh staví i na síle přátelství dvou chlapců, které je jedním z nejsilnějších pout v jejich životech. Proto je Luca, tak silný a dobrý animák, který určitě stojí za shlédnutí. Je to naivní, je to jednoduché, ale má to své srdce. 8/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film ako stvorený pre letné horúce mesiace, až vlastne na nič iné určený, ako na prvoplánový oddych, nie je. Luca je od prvého okamžiku predvídateľný, metafora o inakosti je jasnejšia než všetky hviezdy v tomto fikčnom svete na nebi, ale zase ako inak rozprávať o zložitých veciach deťom. No a sme pri tom, Luca je proste film pre deti, pri ktorom si oddýchnu aj dospelí. Čo nie je zrovna známka, akú pravidelne udeľujeme Pixaru. Ale keďže to ten Pixar natočil, tak je tu veľa skvelých vizuálnych nápadov a proste nemá to čím sklamať. Je to ten Pixar z druhého sledu, kde sa nachádzajú Dinosaurus alebo Onward, pričom je lepší ako ten prvý a trochu horší ako ten druhý. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

A já se bavil. Stále ve mě je malý hoch, který by nejraději poznával svět a užíval si dobrodružství a vnímal naivně vše kolem sebe. Ano, ta pohádka je naivní, ale nebojí se to přiznat, což je moc fajn. Pozitivní příběh se zajímavými postavami a italským nádechem (doporučuji orig. znění!). Nedosahuje to ani po kotníky například Coco, ale je to jedno, protože Luca dokáže stát na vlastních nohou a umí se prodat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude horší. Ve výsledku strávitelná animovaná jednohubka o klučičím přátelství, ale není to úplně to, co bych od animáku očekával-vyhledával. Jednak tu chybí pořádná akce, humoru je zde sakra málo ( moc si nedokážu představit, že se u toho děti budou bavit) a animace je tradičně OK, ale nic převratného. Raya a Drak  a Rodinka na Baterky jsou o 2 levely výše a žánrově i tématicky jsou mi bez debat blíže, ale na zabití nudného večera je Luca dostačující . Příběh 3/5, Akce 2/5 Humor 3/5 Násilí >Ne, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5.  6/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Když spadne Luca z kola, tak se mu kolem hlavy netočí hvězdičky, nýbrž ryby. Je to kvůli tomu, že mu Alberto dříve řekl, že po nebi plují tisíce ryb. (Krabroz)
  • Před sjezdem z kopce na vlastnoručně sestavené Vespě se Alberto dívá na černobílou fotografii, kterou má nalepenou na zpětném zrcátku. Na fotografii je vyobrazen italský herec Marcello Mastroianni. (PenelopaW)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama