Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle film točil hlavně okolo té první povídky, byla bych určitě spokojenější. Celkově moc nevyhledávám tyhle povídkové kousky, ale naštěstí, tenhle se tu propojenost snažil zachovat, sice až na poslední chvíli, ale přece. Musím uznat, že několik hororových scén bylo velice povedených, mělo to atmosféru a nějak jsem chtěla přídavek. Když se přepne na druhou povídku, tam už mi to občas zaskřípalo, ale ještě se na to dalo koukat a některé scény jsou svoji bizarností i zapamatovatelné. Tu třetí povídku už spíše vypouštím z hlavy a beru ji jako potřebné pojítko těch ostatních příběhů. Books of Blood ale určitě nějakým způsobem oplývá svěžestí a špetkou originality a nabízí i takový zajímavý nepopsatelný vibe režisérské taktovky, což se v dnešní době cení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní, drsný, nepříjemný a zvrácený antologický horor na motivy povídek od Clive Barkera. Film sice nebude úplně pro všechny a myslím, že mainstream a teen diváky odkojené na duchařinách film nezaujme, ale hororoví veteráni si pošmáknou. Film působí jako by vypadl z VHS kazety někde v roce 2000, ale nepřekáží to, ba naopak to slušně podporuje atmosféru, která je výborná. První nejdelší povídka je zároveň i ta nejlepší a takhle hutný psychický terror tu snad ještě letos nebyl. V duchu jsem si říkal, že něco takového jsem očekával od nedávné Kaufmanské hrůzy Asi to Ukončím, ale naštěstí to dokázal nový debutant na scéně. Má to zvrhlý nápad, dojde i na trochu pěkného gore, tísnivou atmosféru i dostatek creepy momentů. Vlastně jediná výtka k filmu je, že má pomalejší tempo a místy je zbytečně až moc dialogů, ale jakmile dojde na krájení chleba, tak si nejde na nic stěžovat. Druhá povídka zaujme především nápadem, zvratem a originálním finálním revengem. Třetí je nejkratší a působí spíš jako propojení předchozích příběhů, ale vymyšlené obstojně a opět došlo na pár pěkných záběrů. Celkově vzato spokojenost. Je to drsný, nepříjemný, atmosférický a hodně psycho a takhle to mám rád! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jenna to má za 5*, Miles za 4* a záver s Bennettom ta celé vygraduje a dá tomu skvrlú bodku. 2 z 3 príbehov by s prehľadom stačili na samostatné 90 minútové psychologické horory, pravdepodobne najlepší horor roku 2020, svojim spracovaním trochu odlišný. Tých 5* ktoré dávam pomerne málo si zaslúži aj vďaka nadpriemerným hereckým výkonom. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Atmosféra založená spíš na rozkrývaní tajemství s příjemným mrazením v zádech nežli na prachsprostých lekačkách je sice fajn, ale každá storka by se klidně dala roztáhnout na celovečerní stopáž. Takhle mi děj příšel až moc zkratkovitý a uspěchaný, přičemž ani to finální propojení vlastně nedává moc smysl, počínaje záhadným knihkupcem v úvodu. [Disney+] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní všechny tři povídky, které do sebe v závěru krásně zapadnou. Tempo je dost pomalé a na první pohled se bude zdát, že se jedná o obyčejný, nudný, stereotypní Horor, který spousta lidí vypne už po 30 minutách, ale mě to pohltilo svoji atmosférou už od samého začátku a ve finále mám díky Books of Blood nádherný, Hororový zážitek. Sice si už BoB sám od sebe nikdy nepustím, ale jsou Horory, které stačí vidět jednou a nikdy na ně nezapomenete. Originální, šílený, krutý, temný. Za mě krásné 4 hvězdy (476. hodnocení) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)
  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)

Reklama

Reklama