Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé a mať to vyladenejšie scenáre (konce jednotlivých „poviedok“ mi pripadali trochu... divné) a áčkarskejší kasting, možno by som dal aj/až 4*. Takto to občas hapruje, občas je v scenároch niečo, čo tam byť nemuselo, občas v nich chýba niečo, čo v nich po správnosti byť malo a akože sorry, ale 100 metrový pád z útesu a zlomená ruka? To ako vážne? Inak ale hororová spokojnosť. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

OK, je to celkem solidní horor, kterej se bere vážně a hrdinům se dějou fakt hnusný věci, takže to sranda moc není (nebo jsem ji tam neviděl). Rukopis Clive Barkera asi je znát a režisér se snaži udělat něco alá Hellraiser nebo neviím, asi se tam moc stříhalo, působí to divně. Na osmdesátky se to každopádně nechytá, ale dává na ně vzpomenout. Dal bych 5/10 max, ale zas nadhnodnocuju aspon na 5.5/10 asi protože jsem se nenudil, znova ale fakt ani náhodou. A abych nebyl za kkta - miluju 80´s i s dnešními odkazy na ně, jsou to moje filmový kořeny, ale bohužel, i tohle mi příjde tak o 10-15% nadhodnocený. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle film točil hlavně okolo té první povídky, byla bych určitě spokojenější. Celkově moc nevyhledávám tyhle povídkové kousky, ale naštěstí, tenhle se tu propojenost snažil zachovat, sice až na poslední chvíli, ale přece. Musím uznat, že několik hororových scén bylo velice povedených, mělo to atmosféru a nějak jsem chtěla přídavek. Když se přepne na druhou povídku, tam už mi to občas zaskřípalo, ale ještě se na to dalo koukat a některé scény jsou svoji bizarností i zapamatovatelné. Tu třetí povídku už spíše vypouštím z hlavy a beru ji jako potřebné pojítko těch ostatních příběhů. Books of Blood ale určitě nějakým způsobem oplývá svěžestí a špetkou originality a nabízí i takový zajímavý nepopsatelný vibe režisérské taktovky, což se v dnešní době cení. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Atmosféra založená spíš na rozkrývaní tajemství s příjemným mrazením v zádech nežli na prachsprostých lekačkách je sice fajn, ale každá storka by se klidně dala roztáhnout na celovečerní stopáž. Takhle mi děj příšel až moc zkratkovitý a uspěchaný, přičemž ani to finální propojení vlastně nedává moc smysl, počínaje záhadným knihkupcem v úvodu. [Disney+] ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jenna to má za 5*, Miles za 4* a záver s Bennettom ta celé vygraduje a dá tomu skvrlú bodku. 2 z 3 príbehov by s prehľadom stačili na samostatné 90 minútové psychologické horory, pravdepodobne najlepší horor roku 2020, svojim spracovaním trochu odlišný. Tých 5* ktoré dávam pomerne málo si zaslúži aj vďaka nadpriemerným hereckým výkonom. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)
  • Natočeno na motivy „Books of Blood“, série hororových sbírek beletrie, kterou napsal britský autor Clive Barker v letech 1984 a 1985. Celkem existuje šest knih. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama