Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je první povídka, která byla na lepší 2* a nejhorší byla druhá povídka horší 1*. Bohužel, i když se zdálo, že povídka skončila, měla ještě pokračování, které to zhoršilo. 1. POVÍDKA: Ze začátku se zdá, že povídka bude o tom, že ji někdo pronásleduje, ale škoda, že to odběhne jinam. Průběh je v pohodě, ale když jí teče do bot, zdá se, že to skončí a bude to na ho*no. Naštěstí poté následuje část, která mi to docela dost zvedla, kde se hlavní postava chová chytře. ,,Údajný konec'' povídky by byl dobrej, ale bohužel pokračování skončí pro hlavní postavu ,,dobře'', ale tenhle druh rádoby zbláznění se, radosti a smíření se mi nelíbí. 2. POVÍDKA: Nelíbila se mi už od samého začátku. Pointa je vyvařená z vody a přijde mi to k tomu pokusnýmu křečkovi docela nefér a bylo mi ho docela líto, ale nechápu, že mu to nějak nevadilo. Další konec se šťastným šílenstvím, který mi vadí. 3. POVÍDKA: Hodně se mi líbí návaznosti a je to skvěle vymyšlené, ale smrt prvního z lupičů mi vadí. Ten druhý se kuchá rychle a docela silou na břicho, to není zrovna chytrý nápad. Škoda, že nedodaly scénu smrti druhého lupiče. Není to moc dobrý povídkový film. Utvrzuje mě to taky v tom, že se mi Hulu nelíbí :D. Nejvíce mi vadily celkově povídky a konce s tím, že se postavy zblázní (to mi vadilo možná nejvíc). VYHODNOCENÍ: BOOKS OF FART ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto si predstavujem debut na hororovej scéne. Nemusí to byť vyslovene niečo, z čoho padnem na zadok, no musí to spĺňať aspoň minimálne kritéria, ako kvalitu spracovania, štipku originality, atmosféru, ktorá udrží diváka pri zmysloch bez toho aby upadal do polospánku, či zopár gore scén, z ktorých sa človek vyslovene nemusí pozvracať, no mohli by aspoň sčasti pôsobiť realisticky. Brannon Braga má za sebou prvotinu, ktorá spĺňa všetko, čo sa od debutu očakáva. “Books of blood” nebude hororom roku, no ako poviedkový počin bude vo svojej kategórii spĺňať (takmer) “všetko”, čo náročnejší fanúšik hororu očakáva. Žiadne potoky krvi, žiadne mimoriadne zimomriavky na chrbte, sa nedostavia. No pomerne zaujímavé, nápadité príbehy, so správnou dávkou atmosféry, ktoré v závere pomerne originálnym, jednoduchým spôsobom splynú v jeden celok, určite áno. Veľmi spokojný! “A komu sa neľúbi, nech ide do ...” ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní, drsný, nepříjemný a zvrácený antologický horor na motivy povídek od Clive Barkera. Film sice nebude úplně pro všechny a myslím, že mainstream a teen diváky odkojené na duchařinách film nezaujme, ale hororoví veteráni si pošmáknou. Film působí jako by vypadl z VHS kazety někde v roce 2000, ale nepřekáží to, ba naopak to slušně podporuje atmosféru, která je výborná. První nejdelší povídka je zároveň i ta nejlepší a takhle hutný psychický terror tu snad ještě letos nebyl. V duchu jsem si říkal, že něco takového jsem očekával od nedávné Kaufmanské hrůzy Asi to Ukončím, ale naštěstí to dokázal nový debutant na scéně. Má to zvrhlý nápad, dojde i na trochu pěkného gore, tísnivou atmosféru i dostatek creepy momentů. Vlastně jediná výtka k filmu je, že má pomalejší tempo a místy je zbytečně až moc dialogů, ale jakmile dojde na krájení chleba, tak si nejde na nic stěžovat. Druhá povídka zaujme především nápadem, zvratem a originálním finálním revengem. Třetí je nejkratší a působí spíš jako propojení předchozích příběhů, ale vymyšlené obstojně a opět došlo na pár pěkných záběrů. Celkově vzato spokojenost. Je to drsný, nepříjemný, atmosférický a hodně psycho a takhle to mám rád! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film se skládá ze 3 příběhů: Příběh 1 je o holce co trpí misofonií (slyší zvuky hlasitěji než ostatní), která vysadila léky a rodiče ji chtějí dat do ústavu. Což se jí nelíbí, okrade je a uteče k jiné rodině, která má zvrácené způsoby léčení. Příběh 2 je o ženě, které zemře syn na leukémii a po čase ji navštíví chlápek a řekne jí, že mluví s mrtvýma a má vzkaz od jejího syna. Tak mu uvěří a pak zjistí, že skutečnost je jiná tak ho aspoň potrestá Příběh 3 je je pokračování úvodního příběhu kdy dva chlápci kohosi sejmou jelikož jim dlužil prachy on jim stačí říct, že jim dá knihu, která je drahá tak tam jdou a něco se jim stane. Tento příběh má spojitosti aj k 1 aj k 2 . Celkově podařený horor, který není z neznámých důvodů v červených číslech což nechápu , když je tady v červených číslech kdejaká sračka. 80 procent ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sbírka vzájemně propojených povídek, které jsou jaksepatří zvrácené, temné, nepříjemné a patřičně mrazivé. Zkrátka hrají na tu správnou hororovou notu, od níž se prostě nedokážete jen tak odtrhnout, přičemž máte neodolatelnou chuť prozkoumávat i další povídky. Books of Blood je tedy na poli hororových počinů velmi vítaným zpestřením, které Vám mohu bez zbytečných skrupulí jen a jen doporučit. Skvělá práce! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)
  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)

Reklama

Reklama