Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mne chytlo za srdce. Nejen, že mám oba komiky moc rád. Oni jsou prostě stejnou ikonou jako byl Chaplin, Lloyd, Keaton a další ,,baviči'' dvacátých a třicátých let. A jelikož i oni ač měli své hvězdné okamžiky byli jen lidmi, i je postihovala trápení, nemoci, neúspěchy, jako každého jiného. Jejich řemeslo však bylo o to obtížnější (a je každého komika), že někdy prostě musí hrát i když na to nemá náladu, i když se mu nechce. Zdravotní problémy, problémy v rodině, to vše musí komik v moment kdy vstupuje na jeviště zahodit a být tu cele jen pro diváky, kteří se přišli bavit. Třeba právě proto aby zapomněli oni sami na svá trápené a své problémy. V tom jsem vždycky klauny a komiky obdivoval, že šli na prkna i když třeba měli chuť raději někam zalézt a nebýt vidět... V hluboké úctě smekám před Cooganem a Reillym. Nejen až neskutečná podobnost vizuální (tu ale lze vždy nějak zajistit), ale zejména ta mimika, gesta, pohyby... Dokonalé. Jako by ti dva té slavné dvojici z oka vypadli. Vůbec jsem netušil o problému mezi nimi. Zrovna když se film začal lehounce zadírat došlo k dramatickému zlomu díky kterému pak již nuda nepřicházela v úvahu. Točit takovéhle filmy je strašně nebezpečné. Předpokládám, že ti co je točí chtějí nějak oživit vzpomínku na někoho, dodatečně jej uctít... V případě takových es grotesek jako byli Stan a Ollie vše mohl dokonale zazdít špatný výběr herců a jejich výkony. Naštěstí se tak nestalo a tvůrčí tým i díky neskutečnému výkonu Coogana a Reillyho pánům komikům vysekli skutečně důstojnou poctu. Já bych jen dodal krásně hřejivou, smrdící člověčinou v tom nejlepším a nejkrásnějším slova smyslu. Tohle je za 5 vajec bez debaty! * * * * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* moje zklamání z filmu evidentně vzniklo z toho, že jsem od něj čekal víc zábavy ... a naopak spíš z něho čpí mírná sentimentální depresivní atmosféra z toho, že je jejich sláva ta tam a vylézají na povrch staré křivdy. Dokonce i hrané scénky z filmů a na divadelních prknech mi připadaly kvůli tomu neveselé. Na druhou stranu filmu nemůžu vytknout kvalitní herecké obsazení ani přesvědčivou výpravu. Bohužel ale výše zmíněná atmosféra a nezáživný příběh přehlušil vše a byl jsem ho nucen předčasně ukončit a nemám chuť se k němu momentálně vracet, ale přesto si ho dovolím ohodnotit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Starneme. Ale ešte sme neskončili.“ Nie je to geniálny film, ale má veľké srdce a rozpráva silný a nezabudnuteľný príbeh o dvoch priateľoch, ktorí to spolu, až na pár výnimiek, ťahali celý život a prešli si zlým aj dobrým. A za to si ho vážim a mám ho veľmi rád. Neviem, či ma viac bavili postavy alebo herci, ale v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. P.S. – Dole klobúk ale i za ich manželky. Respektíve herečky, ktoré ich v tomto filme hrali. Hoci i v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $5,470,235Tržby Celosvetovo $24,420,923▐ Pre mňa veľmi milé prekvapenie, týchto dvoch komikov v čierno-bielych groteskách som mal veľmi rád a tu ich záver kariéry strhne aj vďaka bravúrnemu hereckému prejavu hercov ako Steve Coogan a John C. Reilly. Doslova pohladilo. /85%/ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)
  • Malé zlaté odznaky, které oba komici nosí v klopě po většinu filmu, se týkají Velkého řádu vodních krys, britského trustu, jehož prostřednictvím členové zábavního průmyslu přispívají zasloužilým lidem a charitativním organizacím. Stan (Steve Coogan) a Ollie (John C. Reilly) byli vodní krysy 465 a 466. (sator)

Reklama

Reklama