Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 2 (2023) (série)


Zvířata bez hranic (S02E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Při cestě Kongem čekala oba motorkáře spousta kilometrů, ale na jeden přejezd se Martin zvlášť těšil. Poprvé překročil rovníkovou čáru a octl se na jižní polokouli. Igor ho během rituálního obřadu přijal mezi kolegy, sám už to během svých cest zvládl čtyřikrát. Cestou mezi vesničkami stihli pozorovat divoká zvířata podél silnice a Martin dokonce spatřil gorilu. V hlavním městě Konga Brazzaville se najedli na tržišti, grilované housenky prý chutnají moučně. Ale napravila to sklenka dobrého vína, kterou si připili při setkání s Mirečkem, jehož role ve filmových Básnících je nezapomenutelná. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už při osobních návštěvách severní Afriky mě bavil entuziasmus zdejších naučit se nějaká naše česká slova a zdejší přítomnost Mirečka z filmových Básníků (které jsem osobně neviděl) mi ty dovolené v dětství dost připomněla. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase návrat mezi lidi. K vidění byla například trocha BDSM praktik na rovníku, ochutnávka konžské kuchyně v čele s housenkami, setkání s Mirečkem z básníků a ještě větší překvapení než Mireček byl asfalt v Kongu. Užívám si tento cestopis. [77 %] ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti borci jsou fakt satani! A je super, že je to fakt i sranda. Martin by moc rád chtěl vidět gorily a když se ráno připravoval na jízdu, tak směrem k Igorovi, který si zrovna čistí zuby, říká : "Jednu gorilu už vidím, je čistotná a přívětivá" :D. Pak borci pokračují po cestě Kongem, kde přejedou rovníkovou čáru a zastaví se v hlavním konžském městě Brazzavile, kde se Martin nakrmí grilovanou housenkou. Potom následuje setkání s filmovým Mirečkem ze série Básníků, Josephem Diellem. To jsem čuměl jak puk! Ta podoba tam pořád je, úsměv i hlas stejnej, jen tu Češtinu už zapomněl :). Když se ho Igor ptá, jestli má dolary, tak Mireček se smíchem, úplně stejně jak v Básnících odpovídá : "Delegace" :D :D. Fakt bomba! ()

Reklama

Reklama