Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (61)

andrii 

všechny recenze uživatele

To léto mezí, mezi skalami, skolí stíny, kalí ruka s trny, na malinovém keři. Ten, kterému ne(pří)sluší, si nepřipouští sezónní vzruch, vr(to)chy. Zajalo jej příliš tichého v okolí samotného hybatele tmy. A tak kráčí, s tuláckou vizáží, krajinář s chomáčem tajemna. Niterná povaha s háčkem, dál od světa. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která se svým skutečně nelogickým a předvídatelným rozuzlením podobá ostatním kriminálkám té doby. Jiné a zajímavé je však vysokohorské prostředí a zejména brilantní výkon některých herců, zejména M.Macháčka v roli potencionálního pachatele. Jeho si snad už jinak nedokážeme představit než v roli cholerického jedince se sklony k depresím. Opět ji ztvárnil na výbornou. V dalších rolích uvidíte: S.Budínovou, I.Racka a J.Vinkláře. ()

Reklama

Luciana 

všechny recenze uživatele

"Je-li sebevražda zbabělost, je to jediná zbabělost, která vyžaduje odvahu. Člověk, který spáchal sebevraždu prošel jistě okamžikem velkého utrpení, to však není srovnatelné se zoufalstvím toho, kdo nemá odvahu sáhnout si na život a musí čekat na příležitost, která rozhodne za něj." ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za mimořádného Miroslava Macháčka a zcela fascinující Slávku Budínovou, plus chvilky Ilji Racka, kteří, naprosto mistrovsky, drží poněkud chatrný a utahaný příběh, s předvídatelnou zápletkou, nad vodou. Nic nepomáhá stylizace à la francouzské kriminálky sedmdesátých let. ... PS: Miroslav Macháček dobře věděl, jaké stigma znamenalo v té době léčení na psychiatrii. ... PS: "Jdi zaříznout slepici" byla zbytečná berlička i pro toho nejzabedněnějšího diváka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh sám o sobě příliš nefunguje, byť náhody se dějí. Film je takový utahaný, rozšafný. Když děj konečně nabere na obrátkách a objeví se i můj oblíbenec Josef Vinklář, přišlo ještě větší zklamání. Práce esenbáka nebo jak ho nazvat byla šílená, odfláknutá, pohrdavá k člověku a nebýt záchranné brzdy, bůh ví, jak by jedna postava dopadla. Pachatel byl odhalen příliš brzy a závěr? Darmo mluvit, to se musí vidět - pohříchu ale jednou a dost. Hodně průměrný snímek, kde moje očekávání tvrdě narazila na neschopnost tvůrců vystavět příběh poutavě a bez chyb. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Filmováno i v obci Kamenický Šenov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)
  • Na vraždícím noži chybí krev. (M.B)

Reklama

Reklama