Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (61)

Lima 

všechny recenze uživatele

Já bych měl spíše "vražedné pochybnosti" o schopnosti pana scenáristy napsat smysluplnou zápletku a schopnosti Ivo Tomana jej přetavit v aspoň trochu kukatelnou záležitost. Neuvěřitelně špatný pokus o jakýsi psychologický film s detektivním plánem v druhém sledu, který dokonale zapadá mezi tu šedou masu filmové produkce roku 1978. Vydržet dodívat to do konce se dá jen díky mému oblíbenci, velkému herci Mirkovi Macháčkovi, jenž v civilním životě sžírán duševní trýzní, která se mu dokonale odrazila v jeho výrazu, se pro tak napsanou roli jevil jako zcela ideální představitel. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

To léto mezí, mezi skalami, skolí stíny, kalí ruka s trny, na malinovém keři. Ten, kterému ne(pří)sluší, si nepřipouští sezónní vzruch, vr(to)chy. Zajalo jej příliš tichého v okolí samotného hybatele tmy. A tak kráčí, s tuláckou vizáží, krajinář s chomáčem tajemna. Niterná povaha s háčkem, dál od světa. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Díky scenériím, hudbě a herectví hlavního trojúhelníku (Macháček – Karel Pešek, Budínová, Racek - Machovi) celkem koukatelné. Zajímavé je, že Macháčkův bratr (Milan Pešek) neoslovuje Vinkláře soudruhu, ale pane kapitáne. Vinklář si v úvodu zahraje na věštce a v Restauraci Na Vyhlídce pronese „Vy se tady jednou zabijete.“ Ale jinak tápe stejně jako scénárista – závěr působí (nechtěně) až směšně. Pobaví i myslivecká intermezza – „Číhaná na pošťačku“. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na těch schodech se vám jednou někdo zabije! Velmi zvláštní film kde detektivní příběh nehraje hlavní roli je to spíš takové temné psychodrama místo skoro až artovka se zajímavým výkonem hlavního představitele to rozhodně. Celkem hutná atmosféra a pár poměrně odvážných scén. Až na to, že je to celé trochu nedotažené a finální odhalení hodně nepřesvědčivě podané v tom souhlasím s Enšpíglem, navíc už ve scéně kdy Racek jde zaříznout slepici je všechno jasné a taky mě mrzí upozaděný Vinklář který tu neměl co hrát, ale oceňuji pokus o něco trochu jiného ze kterého vzniknul opravdu zvláštní a netradiční film.55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já to říkám furt, že život je svině a nedá se před ním utéct… Sebevražda není řešení a přiznávat se k něčemu co… Macháček svou roli zvládl zdeptaného muže vcelku dobře, líbila se mi zvolená lokalita a atmosféra filmu. Je jasné, že dnešní generaci se moc líbit podobné filmy, které nemají pořádnou akci a vytuněné speciální efekty líbit nebudou, ale tenhle příběh je zajímavý hlavně z psychologického hlediska a vygradovaným závěrem. Ilja Racek i Slávka Budínová odvedli rovněž slušné výkony a nebylo od věci vidět i dnes už bohužel nebožku mladou Vávrovou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V době natáčení filmu byli Slávka Budínová a režisér Ivo Toman nedlouho po sňatku. (kozlos)
  • Filmováno i v obci Kamenický Šenov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)

Reklama

Reklama