Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (555)

castor 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl jedničku a s odstupem času to není úplně ono. Dvojka má jeden klíčový trumf v podobě Guillerma del Tora. A Prahu. Akce (i když v nejednom případě nedává smysl) je dynamičtější a krvavější. A celé to oproti zmiňované jedničce i dnes (o dvě dekády později) vlastně docela chutná. I když toho Karla Rodena předabovali, darebáci jedni. Na scéně se nicméně objevuje nová hrozba, Smrťáci, kteří si rádi smlsnou nejen na lidech, ale i na samotných upírech. A ještě se zatraceně rychle rozmnožují. Ultradrsňák Blade tak musí přehodnotit své sympatie a kopat za krapet jiné mužstvo. Guillermo (za mě ještě v dobách, kdy mu to sedlo – v posledních letech je totiž v mých očích zoufale přeceňovaným tvůrcem) ctí prvky jedničky, ale navrch přispěchal se svou specifickou poetikou, láká na vymazlené masky i všelijaké vnitřní orgány. Celkově děravý scénář, ale nejtrvanlivější díl z celé dosavadní série. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší diel z celej série. Po akčnej stránke lahôdka, efekty minimálne o triedu lepšie ako jednotka, z USA sa presúva dej do Česka konkrétne do Prahy, kde Blade tentoraz musí spojiť sily (hoci nie je vôbec nadšený) z upírskou jednotkou Bloodpack (najlepší člen je jednoznačne Ron Perlman ala Reinhard). Hlavne iskrenie medzi ním a Bladeom nemá chybu, o brutalite jednotky sa to nedá ani zrovnávať, je to drsnejšie a krvavejšie, takisto záporáci boli lepší. Každému sa to páčiť nemusí ale je to krvavá, drsná a nabušená (rád používam to slovo) "rúbanica". ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám na tento film zaujímavé spomienky. V letnom kine hviezda začal pri jeho projekcii pohiehať v areáli opitý divák. Nebol to ani upír, a asi ani filmový kritik. Takže k filmu. Nájsť pre európana vhodný komiks, ktorý by ho oslovil, je dosť ťažké. Nemajú tu totiž tradíciu. Blade sa tiež nestal žiadnym mojim favoritom. Ale v USA to zrejme funguje, napr. Roger Ebert tento film miluje. Bonusom je české industriálne prostredie, tento ťah Torovi vyšiel. V podstate to asi ani lepšie natočiť nešlo, len mňa tento typ akčnej zábavy bohužiaľ nudí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když něco točí Del Toro, tak je jedna věc jasná, o akci není nouze a je výborně natočená a sestříhaná. To tenkrát prokázal i v druhém Bladovi, kterej se mi zdál trošku akčnější. Kvalitativně to podle mě stojí s prvním dílem na stejné úrovni. No a Wesley Snipes, je fakt perfektní, lepší než prve, kde víc machroval...80% ()

Baldachýn 

všechny recenze uživatele

Ovšem pokud budeme posuzovat Blade II jako film, najdeme takřka učebnicový příklad špatného pokračování. Kdysi jsem si definoval čtyři syndromy špatného druhého dílu série: přeplácanost, hysterická opatrnost, trapné zmrtvýchvstání oblíbeného hrdiny a debilní podtitul. A nebýt toho, že před premiérou film přejmenoval z Blade II: Krvavá štvanice na pouhé Blade II, našel bych tu syndromy všechny. (Reflex) ()

Galerie (138)

Zajímavosti (55)

  • V úvodu se na malou chvíli v roli upíra, v titulcích pojmenovaného Golem, objeví Marek Vašut. Před svou smrtí stihne jen zakřičet "kurvapíča", k čemuž herec řekl: "To pochopitelně nebylo ve scénáři. Režisér Guillermo del Toro je takový střelec a jednou říká: 'Hele, něco tam prostě řekli. Česky si strašně zanadávej, jak po vás ten černoch jde.' Samozřejmě jsem předpokládal, že mě přemluví, aby tomu v Americe rozuměli. Ale pro ně to zkrátka zní jako čistá upírština." Praktické aspekty realizace krátké scény pak Vašut komentoval: "Divák mě zaregistruje tak tři vteřiny předtím, než se změním na hromádku popela. Hlavní hrdina honí naši partičku upírů, pak sjíždíme po požárním žebříku a nakonec mě zastřelí - tahle úvodní sekvence pro mě znamenala deset filmovacích dní, každý po dvanácti hodinách. Téměř to není vidět, ale když si film pustíte zpomaleně, zjistíte, že se mi při té jízdě dolů kouří z rukou jak se mi jako pálí pokožka. Vedle žebříku jsou navíc ve stěně zabudovány kolejnice, na nichž se pohybuje automatická kamera, bezdrátově spojená s řídící jednotkou. Pod kostýmem jsou speciální kšíry, které mě poutají ke kladce, a na břiše mám kovový kontejner se směsí střelného prachu, z něhož vedou bužírky, jež mám páskou přilepené pod rukou - ve skutečnosti se tedy kouří z nich. A celá kladka je navíc počítačem synchronizovaná s kamerou. Postavit podobnou konstrukci trvá dva dny a na plátně se objeví jen na dvě vteřiny." (NIRO)
  • Když Smrťák kousne upíra Priesta (Tony Curran), promění se během několika minut. Když ale ve stejnou dobu pokousají i Lighthammera (Daz Crawford), tak se promění až o několik dní později. (Guilemot)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama