Reklama

Reklama

VOD (1)

Deena se propadne do roku 1666 a odhalí pravdu o Sarah Fierové. V roce 1994 bojují její přátelé o život a budoucnost města Shadyside. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Desaťminútový flashback natiahnutý na hodinu a potom ťažkopádne finále. Zručný rozprávač by tento monumentálny príbeh na tri filmy dokázal vtesnať do jedného dvojhodinového filmu (s prižmúrením oka si viem predstaviť dva). Nakoniec tak nefunguje žiadna z línií - 1994, 1978 ani 1666 - lebo vnútorne je to nekoherentné a napriek mimoriadnej minutáži žiadna línia nemá dostatok času na rozpracovanie postáv a motivácií, lebo tých postáv je tu habadej. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ten Netflix je vážně neuvěřitelnej! Jenom oni dokáží vecpat do toho největšího vidlákova USA roku 1666 bandu asiatů a černochů a udělat z nich svobodné občany (pravděpodobně osadníci z Evropy). A samozřejmě tam nesmí chybět ani lesbičky jelikož venkovští prosťáčci se nebáli boha více než čehokoli na světě. První polovina v minulosti nebyla nijak překvapivá a mimo scénu v kostele jsem se spíše nebavil. Já však sestupnou tendenci této trilogie očekával a už jsem měl připravené dvě hvězdy. Zvrat však nastal zhruba v polovině, kdy se děj přesunul zpět do přítomnosti (do roku 1994). Celková úroveň šla náhle vzhůru a to především díky opětovné nápaditosti se Shadysideskými zabijáky. Nicméně dílu nemohu odpustit všechny ty Netflixovské hovadiny a tak jsem se čtyřmi hvězdami ještě hodný. Uznávám však, že pocitově se mi poslední díl líbil nejvíce a především bych ocenil scénu s rukou, kostel a nebo bitku zabijáků v obchoďáku. Se zakončením jsem sice nebyl úplně nejspokojenější, ale ani mne to nijak neurazilo. 80% PS: Vážně mne pobavila scéna s prasetem. Před více než 350 lety na odlehlém venkově bych od vesničanů tedy očekával silnější žaludky. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Obsah poslednej epizódy by sa dal vyjadriť aj takto - partia afroamerických rasistov sa rozhodne zabiť bieleho policajta. Proste bežný život na perifériach Detroitu či Lóz Anchelés...Rok 1666 bol tak úbohý, že som myslel že to v priebehu filmu vypnem (aj vďaka komentáru Aresenala83 som sa dozvedel že reťisérom je mladá sebavedomá žena ktorú nepochybne vyfackali jej veľké aj malé pysky ohanbia tesne pred natáčaním poslednej liberálno-rasistickej epizódy), ale tak trilógiu už treba doraziť. Neskôr afroamerický maník s mikinou s nápisom USA nezabudne poznamenať, že spútaná je biela žena (dievča) a tak si tento rasistický koncert išiel svoje. Škoda že z tejto trilógie neuzrela svetlo svetla iba druhá epizóda ako samostatný film, dopadlo by to podstatne lepšie. Hvuiezdička je v podstate za OffSprinh a keep then separated, veru v štátoch nacistických je potrebné rasy držať od seba oddelene. Pekne natočená nuda s komentárom, ktorý niektorých ľudí vytočil to nepríčetnosti a tak mišn sukesfulná, za celú sériu 2*... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to mám za sebou. Celá trilógia nebola zlá, ale ani nadpriemerná. Taký snaživý priemer, ktorý sa hral na viac, než čím bol v skutočnosti a napokon neponúkol plus-mínus nič, čo tu ešte nebolo. Mali sme dočinenia len s kompilátom starých scén, nápadov a zápletiek, aké sme v slasheroch vídali už od 70. rokov 20. storočia. Niekomu to vadilo. Niekomu nie. Iným to bolo ukradnuté, pozreli si to, pokrčili plecami a šli o dom ďalej. Patrím do tretej skupiny. V trojke sa príbeh každopádne uzatvára. Predchádza mu siahodlhý flashback v podstate trvajúci celú prvú polovicu trojky (!). Historické reálie sú fajn, ale proste ma to ako predchádzajúce diely nestrhlo. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je jednoznačně nejslabší z celé trilogie. Postrádá více znepokojujících momentů a výraznější napětí. Hlavní negativum vidím zejména v tom, že je zakončujícím dílem trilogie. Proto se roku 1666 věnuje pouze v první polovině, zatímco ta druhá slouží jako zakončení celé série. První půlka až na pár výhrad dobře funguje jako dobový horor z raného novověku, ke té druhé nacházím zejména negativa. Jako ukončení série je to solidní, protože uzavírá všechny dějové linie a odpovídá na položené otázky. Bohužel ale již nepřináší sérii nic nového, chybí ji překvapení, napětí a navíc ještě neorganicky lomí film na dvě po všech stránkách odlišné části. Finále navazuje na černohumornou atmosféru prvního dílu, ale nikoliv na drásavou první polovinu tohoto filmu. Předěl mezi oběma časovými liniemi přináší až příliš velký tonální zlom a daleko lépe by fungovaly jako oddělené epizody. Každopádně Netflix lze za tento projekt pochválit. Nasadit trilogii ve třech týdnech je něco, kam by se streamování mohlo ubírat a nabízí dobrou alternativu např. k šestidílným minisériím. ()

Zajímavosti (5)

  • Když vyjde Thomas (McCabe Slye) na začátku filmu z dřevěné boudy, tak za sebou zavře dveře. Později ale budou otevřené. (Duoscop)
  • Během příprav v obchodě hraje píseň „Come Out And Play“ od The Offspring. Ke konci filmu zazní písně „Live Forever“ od Oasis a „Gigantic“ od Pixies. (Duoscop)

Reklama

Reklama