Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Banda pošuků vletí do školy a zatímco drží většinu žactva v šachu, jedna ze schovaných studentek jim začne dělat v týlu neplechu. Možná je škoda, že to Rankin nepojal jako spin-off k Die Hard, ve kterém by byla v hlavní roli McClaneova dcera, ale i tak mi ta inspirace přišla celkem jasná a některé momenty na slavnou sérii vyloženě odkazovaly. Nebo alespoň mě to tak připadalo. Milovníci akce si sice na své moc nepřijdou, protože většina střelby míří na bezbranné terče, ale všechno je to v slušném tempu, takže se dá ledacos odpustit. Herci relativně v pohodě, ale všichni do jednoho přehrávají a díky tomu si nejsem jist, jestli se film bere úplně vážně, nebo ne. Co mi ale vadilo nejvíc jsou promluvy hlavní hrdinky s mrtvou matkou, které jsou tady úplně zbytečné. Suma sumárum na téma školních střelců vznikla řada lepších filmů, ale i tohle bylo snadno koukatelné. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

81% na IMDB je buď podplacené anebo mají BUG v databázi, protože tohle bylo hodně špatný a tentorát se shoduji se 14%, které udělují kritici. Run Hide Fight mělo být jakousi variací na Die Hard, ale je to spíš parodie než pocta a většinu času jsem se cítil trapně. Na školu zaútočí teen teroristi ( really!), kteří celou show live streamují, no první kámen úrazu je že jsou jen 4, takže na akční scény rovnou divák může zapomenout krom prvního vtrhnutí zde není vůbec nic. Hlavní hrdinka je sice sympatická, ale to je tak všechno. Záporáci přehrávají až to bolí, vůbec z nich nejde respekt, nemají žádný zajímavý plán a celý film se jen běhá po škole, ale nic se pořádně zajímavého neděje. Není to akční, není to napínavé, není to zábavné, není to ani brutální a hlavně to má proboha 2 hodiny, takže většinu času si divák hlavně přeje konec. Za me palec dolů a film pro děcka. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 3/10. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od tohoto filmu nečekal a dostal jsem dobře natočené akční drama, kterému nechybí slušná depresivní atmosféra a díky krátké stopáži to celé rychle uteče. Největším kladem je ovšem velice dobře zvolená hlavní představitelka, protože Isabel May má evidentně nejen talent, ale i nezbytné charisma a díky tomu se do role rázné dívky, která se postaví ozbrojeným spolužákům, kteří se rozhodli zaútočit na její školu, bez problémů hodí. Scénář je sice plný nelogičností, ale to je u podobných filmů běžné. Důležité je, že film si na nic nehraje a jedná se o přímočarý snímek s jednoznačným poselstvím. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do žánru high school shooting nepřináší nic nového. A jak víme, byli tu režiséři, kteří se s tématem poprali daleko lépe (Gus van Sant, Villeneuve). Je to dobře natočené, dá se na to dívat, ale používá to takové ty klasické berličky a klišé. Uvedu pár příkladů: únavné rozhovory hlavní hrdinky s matkou, které se vůbec nepovedly, akční scény průměrné, padouch, který svléká sexy učitelku, ale pak je vyrušen atd. Je zajímavé, jak film může získat nálepku jakéhosi "alt-right" či "right-wing" (ultrapravicového) filmu. A to zejména kvůli zapojení Bena Shapira a severu Daily Wire. Přitom nikdo tam nijak politicky vyhraněný není, narozdíl od filmu Hunt, který skutečně kritizoval levicové liberály. Kritika uživatele JFL mi v tomto přijde přehnaná. Určitě lze namítnout, že film vychvaluje držitele zbraní, ale to skoro každý akční film. Ono akční hrdina většinou musí umět střílet, takže to těžko může být člověk, který odmítá vzít do rukou zbraň. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, poměrně slušně jsem se bavil po celou délku stopáže. Víc než lepší tři hvězdy to za mě nebudou jen kvůli tomu, jak je to místy přitažené za vlasy - až příliš neschopná policie a vývoj hlavní postavy, která se během pár desítek minut změní z normální puberťačky na Ramba v sukni. SPOILER - nejvíc mě naštval úplný konec, kdy hlavní postava jen tak v klidu sebere z místa činu odstřelovací pušku a jde si to se záporákem vyřešit sama, místo aby řekla kterémukoliv z přítomných policistů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Hlaveň MP40 je občas skloněna pod úhlem dolů, což prozrazuje, že jde o podpěru, na rozdíl od ostrého samopalu, který je zobrazen při střelbě. (Johnny.ARN)
  • Když Kip (Cyrus Arnold) střílí na Zoe (Isabel May), vypálí ze své dvouhlavňové brokovnice tři náboje po sobě, ale před třetím výstřelem nenabije. (Johnny.ARN)
  • Když si Zoe (Isabel May) a Lewis (Olly Sholotan) povídají v kantýně, chlapík v modrém tričku sedící za Zoe mezi záběry neustále mizí a zase se objevuje. To je patrné v detailních i dlouhých záběrech. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama