Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

mm13 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny akčný thriller bez mindrákov - vie odkiaľ pochádza a nepozná dôvod, prečo to maskovať či tajiť... a už vôbec nepremýšľa, kam vlastnou cestou, neprešľapuje ani jedinú sekundu, naopak, šliape si to po svojom s obrovskou istotou... aj v tom má totiž sakramentsky jasno. Fakt neviem, čo kto čakal, mňa to svojou sviežosťou a nekompromisnosťou posadilo. Plných päť je možno veľa, ale 56% ešte väčšia hanba! Zalezte, nehodní, prd tomu rozumiete! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další milé překvapení. Očekával jsem depresivní školní vyvražďovačku a dostal jsem celkem komplexní příběh skupinky narušených studentů školy a zároveň milou napodobeninu Die Hard ze školního prostředí. Na filmu mě jen mrzí, že záporáků nebylo více a tak na nějakou větší akci můžete rovnou zapomenout. Závěr však následně nezklamal. 70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Banda pošuků vletí do školy a zatímco drží většinu žactva v šachu, jedna ze schovaných studentek jim začne dělat v týlu neplechu. Možná je škoda, že to Rankin nepojal jako spin-off k Die Hard, ve kterém by byla v hlavní roli McClaneova dcera, ale i tak mi ta inspirace přišla celkem jasná a některé momenty na slavnou sérii vyloženě odkazovaly. Nebo alespoň mě to tak připadalo. Milovníci akce si sice na své moc nepřijdou, protože většina střelby míří na bezbranné terče, ale všechno je to v slušném tempu, takže se dá ledacos odpustit. Herci relativně v pohodě, ale všichni do jednoho přehrávají a díky tomu si nejsem jist, jestli se film bere úplně vážně, nebo ne. Co mi ale vadilo nejvíc jsou promluvy hlavní hrdinky s mrtvou matkou, které jsou tady úplně zbytečné. Suma sumárum na téma školních střelců vznikla řada lepších filmů, ale i tohle bylo snadno koukatelné. 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Škola byla ve filmové historii přepadna už mnohokrát. Co do činění s tím měl například i Dolph Lundgren ve snímku 'Masakr na střední škole' (2003). Jenomže vždy se jednalo o záležitost dospělých a studenti do toho byli jen zapleteni. A co to takhle dát do režie studentů celé? Motiv smrtonosné pasti je natočen přesně tak, jak je očekáván. A netýká se to pouze napětí a hlavně akce, ale také současné genderové a rasové politiky. Takže není žádným překvapením, že bílá holka kamarádí s černým klukem a že hlavní postavou, které by mohl závidět leckterý žoldák, je obyčejná, charakterově pubertálně přidrzlá dívka. Kupodivu pleti bílé s blond vlasy. Hm… Buď jak buď, snímek svůj politický podtext v USA získal a to z každé strany politické barikády samozřejmě ku prospěchu svému. Jedno je však použito společně a tím je moralizační otázka: *Jak jsi mohl?* Jde o to, že se masakr plný objetí odehrává na půdě školy, která by měla být svým způsobem, coby vzdělávací zařízení, posvátná a naprosto nedotknutelná. A hlavně, že za tím stojí parta studentů. *Jak jsi mohl?*  Ano, vcelku zásadní otázka, proto snímek vypadá, jakoby dával daleko více prostoru hlavnímu záporákovi, než hlavní hrdince. Průserový a hlavně ukřivděný chlapec dá dohromady partu kluků s podobným osudem, po zuby se výzbrojí a přepadnou školu a hotovo. Střílí kolem sebe jak zběsilí, až má divák problém se zorientovat v počtu mrtvých. *Jak jsi mohl?* O co mu však vlastně jde? Děj jako takový nepředstavuje nic impozantního. Vše se striktně drží dané šablony a tak se dá říci, že každá další minuta nabývá dojmu naprosté předvídatelnosti. A že je v ději jeden kýč vedle druhého už snad ani netřeba zmiňovat. Je to skutečně hodně drsný akční film, ve kterém si dospívající mladí lidé hrají na dospěláky. A to je v podstatě vše. A to je právě to, co v některých řadách populace některé značně pobouřilo. Inu, takhle přesně to vypadá, když se na film nenahlíží jako na ryze zábavný akční film mající daleko od reality, ale shlíží se na to okem politickým, jakoby se mělo něco takového skutečně stát.. Po morální stránce je to však opravdu tak půl na půl. A my pevně doufejme, že nikoho nenapadne takový příběh zasadit do obyčejné základní školy. Tady by byly protesty už jistojistě na místě. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, poměrně slušně jsem se bavil po celou délku stopáže. Víc než lepší tři hvězdy to za mě nebudou jen kvůli tomu, jak je to místy přitažené za vlasy - až příliš neschopná policie a vývoj hlavní postavy, která se během pár desítek minut změní z normální puberťačky na Ramba v sukni. SPOILER - nejvíc mě naštval úplný konec, kdy hlavní postava jen tak v klidu sebere z místa činu odstřelovací pušku a jde si to se záporákem vyřešit sama, místo aby řekla kterémukoliv z přítomných policistů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Učitel francouzské literatury čte z knihy „The Sweet Cheat Gone“ a vysvětluje, že Marcel Proust zemřel hned po napsání tohoto textu. Ve skutečnosti, když Proust v roce 1922 zemřel, pracoval ještě na třech dílech svého slavného sedmidílného románu – „In Search of Lost Time“, „The Prisoner“, "Sladký podvodník zmizel" a „Time Regained“ byly vydány posmrtně. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 Zoe (Isabel May) vstoupí během obléhání do jídelny a na stěně za ní v pravém dolním rohu obrazovky je vidět stín kamery. (Johnny.ARN)
  • Když si Zoe (Isabel May) a Lewis (Olly Sholotan) povídají v kantýně, chlapík v modrém tričku sedící za Zoe mezi záběry neustále mizí a zase se objevuje. To je patrné v detailních i dlouhých záběrech. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama