Reklama

Reklama

Smrtelná kořist

  • USA Deadly Prey
Trailer

Brutální skupina žoldnéřů unese lidi, které chce použít jako živé terče při výcviku svých jednotek. Ovšem únosem Michaela Dantona udělali velkou chybu, role se obrací... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý, že raná image Paľa Habery definitivně vykrystalizovala až poté, co zhlédl Smrtelnou kořist! Není to chytrý film, ani dobře udělaný film, ale rozhodně je zábavný a ze své tuposti dělá přednost. Pokud si toužíte odpočinout od náročné filmařiny, případně hledáte prostoduché povyražení na jedno použití, pak neváhejte ani vteřinu. Mike Danton již netrpělivě čeká. Více. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie všemožných béčok, céčok, grindhousových a exploatačných filmov je aj tak len také malicherné hviezdičkárenie na základe venčenia tých najbizarnejších sympatií, pričom nevšímavosť voči nim znamená sebazapieranie a trápnu askézu. namiesto "Funeral of queen Mary" z Mechanického pomaranču mi teraz bude dlhú dobu v hlave mimovoľne hrať znelka z Deadly Prey, posúvajúca tú urputnú dramatickosť a vážnosť do (pre chladnú hlavu) smrteľne príťažlivého vytrženia. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nejtypičtější osmdesátkový akčňák, kde je všechno tak hrozně debilní, až z toho nelze spustit oči. Téma 'jeden borec s nožem proti celé armádě' jsme v té zlaté pokleslé dekádě viděli zpracované mnohokrát, ale Ted Prior v šortkách Pala Habery prostě nemá konkurenci. Když se před po zuby ozbrojenou jednotkou schovával na opadaném stromě v přibližně dvoumetrové výšce, vyprsknul jsem smíchy jako už dlouho ne. To byly panečku filmy.. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Zběsilá přehlídka těch největších klišé osmdesátkových akčňáků. Film nemá absolutně žádný příběh a všechno, co se v něm děje, se děje jen proto, že je to cool. Celé to působí dojmem jako by pár filmových fanoušků bez jakéhokoliv talentu, zato s obrovským nadšením natočili film, do kterého nacpali ty nejhustší věci, které v akčních filmech viděli. Aby to nebylo málo, tak všechno udělali tisíckrát přehnanější a milionkrát tvrďáčtější. A také za hranou toho, co by si mainstreamové akčňáky mohly dovolit. Smrtelná kořist na rozdíl od nich nemá naprosto žádné slitování s jakoukoliv svojí postavou a většina rvaček je vyhnaná do krajního, až komiksového extrému (největší highlight je moment, kdy hlavní hrdina usekne svému protivníkovi ruku a umlátí ho s ní). Film vás dokáže strhnout už od prvního záběru, v němž ústřední protagonista (naolejovaný ninja v trenkách s účesem na jágra) projde před kamerou, zaujme he-manovksou pózu a bez jakéhokoliv důvodu vítězně pozvedne pušku nad hlavu, načež se objeví název filmu. Hlavní hnací silou je uřvaný herecký výkon bratra režiséra filmu Teda Priora, jenž veškeré své repliky pronáší s chraplavě hrozivým hlasem, kterým přebije i chraplák Christiana Balea v Batmanovi. Pobaví i nemotorné kaskadérské výkony (vojáci opatrně padají na zem několik sekund po výbuchu granátu atd.), které jsou natočené se superdrsnou vážností. Pro příznivce zetkových kultovek povinnost. Film byl dlouho těžko sehnatelnou raritou, jelikož nikdy nevyšel na DVD. Nyní je ale konečně k dostání na nosičích Blu-ray, byť ne ve skutečné HDčkové kvalitě. Jde o přepis z SD zdroje, takže o nostalgický analogový VHS feeling nepřijdete. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Co toto kurva mělo být?! Parodie na Ramba? Nebo někdo úplně ulít na heroinu? Film nemá cenu řešit, spíš bych řešil jednotlivé členy štábu a lidi, co se na vzniknutí filmu podíleli. Nepřeju jim nic špatného, jen jim vzkazuji, že jsou to pro mě zfetovaná hovada, která neumí natočit ani film vtipný, ani vážný. Kdo tohle sakra povolí? To už neexistuje cenzura? Aby se k divákovi nedostala kdejaká sračka. Kvůli podobným počinům by tedy měla být ta nejpřísnější. Film je dobrý jen pro upřímné zanadávání si. A mimochodem: hlavní představitel vypadal sice postavou dobře, ale jak běhal jen v trenkách a bos a se svým blonďatým dlouhým přelivem, působil dojmem totálního krypla. Opravdovej "Rambo" by mu nakopal prdel ve vteřině. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama