Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké príjemné prekvapenie. Tento celovečerný film, ktorý vznikol dva roky po odvysielaní posledného dielu seriálu, de facto predstavuje len ďalšiu epizódu z dobrodružstva populárnych postáv. Posádka Bebop sa vydáva na kolonizovaný Mars, ktorý vyzerá ako New York súčasnosti, s cieľom chytiť mladistvého hackera, ale pri tom sa zapletú do omnoho väčšieho prípadu, ktorý zahŕňa ukradnutú biologickú zbraň. To je námet ako sviňa. Rovnako ako v prípade seriálu, tiež filmový Kovboj Bebop divákov prevedie dynamickým rozprávaním, v ktorom sa mieša dravá explozívna akcia s absurdnou nadsádzkou aj chvíľami melanchólie a vypätej drámy. Vedľa osobitého sveta a postáv, ktoré okamžite divákom prirastú k srdcu, utvára atmosféru snímky tiež chytľavé hudobné skladby, ktoré hoci patria do najrôznejších žánrov, vznikli všetky pod taktovkou jedinej osoby, slávnej speváčky a skladateľky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé anime, které mě lehce zklamalo. Očekával jsem jistých 5*, ale nakonec to je nejisté 4*. Neznám podrobně seriál ani nejsem žádný velký znalec anime. Příběh byl zajímavý, ale spíše mi vadilo pár naprostých zbytečností a postav, které se neprojevili. To je možná škoda. Kdybych znal celou historii tohoto anime a chápal schopnosti a minulost postav asi bych hodnotil jinak, ale to se prostě nekonná :-) ()

Reklama

Snails 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle mého nejoblíbenějšího anime. A stejně jako samotný seriál, také výborný. Je natočen přesně v duchu seriálu. je tam ta zvláštní atmosféra, pro Bebopa tak typická. Samozřejmý je i skvělý soundtrack. Prostě a jednoduše, máte-li rádi Bebopa, tak jako já, určitě vám ani tento film nesmí uniknout. A postava Vincenta se moc podařilo, charismatický drsňák. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide vraj o kultový film (seriál), nijako ma to neohúrilo. Nebavilo ma na tom takmer nič. Animácia je hrozne statická, čo je poriadne otravné, o to viac, že film je prepchatý akciou (je mi jasné, že je to taký štýl, ale nemôžem si pomôcť). Hlavná postava s dlhými tenkými nohami má byť zrejme bohovský frajer, ale je skôr podivný a nezaujímavý. To isté platí aj pre ostatné postavy. Hudba je na filme asi to najlepšie, ale pôsobí, akoby jednotlivé skladby boli náhodne generované, nijako s filmom nesúvisia. Dialógy sú hlúpe, hlavne tie pseudofilozofické kecy. Zaujímalo by ma, komu to je vlastne určené (určite viem, že nie pre mňa). Veď pre deti to je drastické, pre dospelých príšerne infantilné (napr. streštená postava Ed). Nanostroje a protinanostroje? To snáď nie! Film sa hraje na niečo, čo nie je (na nejaký mytologický presah), chce byť hrozne cool, ale jednoducho na to nemá. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Smrtelný virus v moci teroristů a jeden zmizelý transport farmaceutické fabriky. Co to může míti společného. No za prvé je to to nejklasičtější klišé akčních filmů. Za druhé se postupně do vyšetřování pustí armáda a skupinka profesionálů placená farmaceutickou firmou a hlavně lovci odměn, kterým jde jen o jedno, získat odměnu za dopadení teroristů. A tahle skupinka hraje hlavní prim v čele s týpkem, který si nechá říkat Spike. A jeho heslo zní, já nejsem policie a ani ochranka, a tak rukojmí ať si klidně umřou, já chci hlavně prachy. Tudíž, jak bývá u japonských filmů zvykem, nejsou hlavní hrdinové ani bílí a ani černí, ale spíše černobílí, a dokonce i hlavní záporák má pro své konání celkem logické vysvětlení. Ono celkově by to nebylo na těch pět hvězdiček, ale je tu jedna věc, která tento film zvedá do nebeských výšin, a to je hudba. Asi jsem opravdu neslyšel tak skvělou hudbu v akčním filmu. No a ještě si mě získala postava jedné členky týmu lovců odměn, a to totálně mešuge hackerka. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)
  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama