Reklama

Reklama

A Writer's Odyssey

  • Čína Assassin in Red (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

A Writer's Odyssey vypráví příběh Kongwena Lu (Dong Zijian), autora fantasy románového seriálu, který sleduje hrdinského teenagera, také jménem Kongwen, na cestě k ukončení tyranské vlády lorda Redmane pod vedením Živé zbroje (Guo Jingfei). Ale podivným zvratem osudu začíná fantaskní svět románu ovlivňovat život ve světě skutečném. To vede Guan Ning (Lei Jiayin) k přijetí mise od Tu Ling (Yang Mi) – zabít autora. (Nathaniell)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (20)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fantasy medieval verze Pána Prstenů! Splněný sen fanoušků her, fantasy, pořádné akce, ale na své si dojde i fanda originálních a skvělých příběhů, tohle je nářez jak svině! Dark Souls, Sekiro, Bloodborne, Assassins Creed v jednom!! Příběh sleduje mladého autora fantasy novely, která má dopad i na reálný svět. Jsou zde tedy dvě různé dějové linie a naštěstí každá je svým způsobem zajímavá. V reálném světě po autorovi knihy jde nájemný vrah, který má jednu zajímavou schopnost. Ve Fantasy světě sledujeme mladého bojovníka, který jde naproti Tyranovi/Bohovi, který má armádu zkušených assassinů ( nádherné armory!). Nevím, co chválit dřív. Akce je naprosto strhující a velkolepá, má to krásný videoherní look, úžasnou choreografii soubojů, dostatek krve, perfektní kameru, skvělou hudbu, dostatek emocí i výborné tempo. Díky dvěma časovým liniím jsou zde dvě velkolepé finále ( Půl hodinové!) a nepamatuji se, který film by se tímhle mohl pyšnit taktéž. Krom úžasné akce zaujme i spletitý a poměrně náročnější příběh, který nabídne pár nečekaných dějových překvapení. Maximální spokojenost, těšil jsem se hodně a dostal jsem ještě víc. Tohle v letošním žánrovém žebříčku bude hodně vysoko. 10/10. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to dost chaotické a celkem i nudné, pořád dokola bezradné tápání ve světě neuvěřitelných digitálních triků, kterých je už moc a vytrácí se vlastní imaginace a jde už jenom o pouhou konzumaci obsahu... děkuji, ale tohle mě fakt nebaví. To už rovnou můžou udělat celý film na počítači a vyjde to nastejno. Škoda. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na "Spisovatelovu odyseu" jsem narazil čirou náhodou na Youtube, a jelikož mám rád fantasy filmy a už jsem delší dobu neviděl ryze čínský snímek, tak jsem se rozhodl tento kousek zhlédnout. Po celou dobu stopáže mi film evokoval Nekonečný příběh - v tomto případě však s eRkovým ratingem - říznutý Mortal Kombatem a fantaskně pojatými 96 hodinami (inu, vlastně jen 72 hodinami). Vždy jsem měl tak trochu problém s asijským způsobem herectví, zde se mi však zdálo snesitelné až takřka civilní, což beru jako plusový bod. Též chválím vzhled lorda Redmana, byť byl lehce předigitalizovaný, a vedle toho mě zaujala dějová linie s "červenými strážci", kteří mi připomínali vojáky Srdcové královny z Alenky v říši divů. Filmu by neuškodila o dvacet minut kratší stopáž, nicméně i tak se příběhově jedná o povšimnutíhodný snímek, který veskrz umně tematizuje prolínání dvou světů na pozadí mezilidských vztahů a rodinných dramat. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám velmi zvláštní vztah. Už jen proto, že se mi nechtělo čekat na české titulky, tak jsem stáhnul anglické a sám je přeložil... Trvalo to přes 20 hodin a stálo to sakra za to... ... Stran filmu: Na svoji stopáž předkládá až neskutečně vysoký počet zajímavých myšlenek propletených do sebe. Epických záběrů zde najdete nespočet, ovšem naštěstí akce není do extrému. Ale je jí dost a užijete si ji naplno. Pár menších příběhových chybiček by se možná našlo, ale nic zásadního, či vyloženě do očí bijícího jsem nenašel... ... A ještě na závěr zamachruju: Jakožto první člověk, který tenhle film viděl s českými titulky musím říct, že pro milovníky asijských filmů je tenhle epos povinnost a ostatní ať se mrknou na upoutávku a uvidí. 5* ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Boli miesta, keď som uvažoval nad dvomi hviezdami, prípadne aj miesta, keď som mal nutkanie to vypnúť. Našťastie som tak neurobil, lebo práve tie zapadli k záveru dokonale do skladačky. Úžasne premyslený scenár skoro až (a teraz nepreháňam) skoro Nolanovej úrovne. Prerozprávať príbeh by som asi nebol schopný. A k tomu dokonale zmiešané žánre od klasického fantasy cez manga, drsnú akciu so všetkým, čo k tomu patrí, nekompromisné zvraty a na konci aj keď trochu trpké, ale príjemné zahriatie na hrudi. "Neviem, kde si dcérenko, nikdy v živote Ťa neuvidím, ale urobím všetko pre to, aby som Ťa ochránil. Ten príbeh dokončím". ()

Galerie (160)

Zajímavosti (2)

  • Při příchodu karmínového rytíře z rudé mlhy, kdy je vyzbrojen kulometem, prohlásí rytíř: „Pozdrav mýho velkýho kámoše.“ Je to odkaz na film Zjizvená tvář (1983), ve kterém byla použitá ta samá hláška. (Nathaniell)
  • V závěrečných titulcích je ještě krátká scéna. (Nathaniell)

Reklama

Reklama