Reklama

Reklama

Projekt Adam

  • USA The Adam Project (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Stíhací pilot Adam Reed, který cestuje v čase, musí nouzově přistát v roce 2022. Tam pak spojí síly se svým dvanáctiletým já, aby společně zachránili budoucnost lidstva. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (392)

kingik 

všechny recenze uživatele

Až se jednou Ryan Reynolds vydá časem na revizi své tvůrčí kariéry, tak může odepsat i tenhle (rodinný) film. Je totiž naprosto zbytečný. Scenáristicky nenabízí vůbec nic zajímavého a režijně i trikově je poměrně otřepaný a úžasně vyčpělý. Hrdina, kterého hraje, cestuje časem a omylem se dostane do fixního času jeho dětství. Setkává se tak se svým já ve věku dvanácti let (Walker Scobell). A coby dospělý muž z budoucnosti může ledasco napravit, třeba zabránit smrti svého otce (Mark Ruffalo) i svojí manželky (Zoe Saldana), jenže jde po něm záškodnice, která usiluje o jeho likvidaci. Vydává se tedy se svojí mladší verzí po časové ose, aby zjistil, že na (citové) nápravy ještě není tak pozdě. K dispozici byl jen ohraný scénář, který film dělá naprosto protivně předvídatelným. Spasit tu nelibost mohla režie. Shawn Levy ale nereagoval flexibilně a jen strojově rutinně plnil úkony nenáročného scénáře. Než film dojde ke svému konci, diváci dávno budou vědět, jak se to celé skončí. Film absolutně nemá snahu vyrukovat s něčím osvěžujícím a překvapivým. Vše zoufalé je korunováno obsazením Catherine Keener do hlavní záporné role. Nic horšího už jsem dlouho neviděl. Existují zástupy pěkných a svěžích mladých hereček a na diváky juká přes šedesát let stará hnusotina, která ani v mládí moc krásy nepobrala. Film po dějové stránce není vůbec ničím zajímavým. Předvedené triky opravdu nikterak oko diváka neuchvátí. Ač film nepůsobí produkčně zcela levně, má devízu jen ve svém kvalitním hereckém obsazení. Ryan Reynolds si film produkoval a těžko říct, co ho k tomu vedlo. Krátí si zřejmě přes tyhle okamžitě zapadlé projekty čas k dobrým filmům. A už by měl po tvůrčí stránce zabrat.  4/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jako jó... jasně že to byla blbovinka. Ale já si prostě nemůžu pomoct. Nejraději bych hodnotil 2-3* protože takhle nějak jsem to do poloviny filmu cítil... Ale pak přišel na scénu Mark Ruffalo a najednou to prostě nejde. Z Walkera Scobella udělal super herce, Reynolds najednou nebyl zase až takový Deadpool. A díky němu se najednou trochu změnil i styl humoru, který mi byl mnohem bližší. Finální scéna se i bez jeho účasti nesla ve stále stejném duchu, takže byla skvělá. Za mě je tohle skvělá ukázka toho, jak jeden herec může změnit film v jeho polovině i díky tomu, že ho režisér dobře zná a dokáže naplno využít jeho silné stránky. První část filmu 2-3* druhá část s Markem 4-5*. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Béčko jak řemen. Adam míchá a recykluje dávno použité nápady do zábavného koktejlu hlášek, narážek a pomrkávání. Reynolds je zase jednou stejný, ale jeho mladší já je ještě lepší. Sympatický klučina je srdcem celého toho zamotaného příběhu. Levy je pořád nezajímavý režisér, ale má štěstí na scénáře. Nostalgie, popularizovaná věda, rodina, prachy = recept na úspěch. SPOILER: Hulk je Deadpoolův táta! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár priemerných Reynoldsových hlášok sa ešte dalo a je tiež pekné, že nám ukázali, ako sa dá krásne herec vyretušovať a vyzerať aj o 30 rokov mladšie, čo v prípade Catherine Keener je celkom dobrý nápad, ale celkovo v podstate nevyužitý potenciál, pritom téma cestovania v čase ponúka toľko možností. Také množstvo hereckých hviezd nalákať do jednej scenáristickej prázdnoty, to museli byť už iné peniaze. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY JSI JÁ…“   Pro rodiče s dětmi…(?). Nevím teda jak starý ty děti maj bejt, ale musej bejt hloubavější (aby vocenili vysvětlování - třebas fixního času). Rozhodně nic pro hyperaktivního spratka, kterej by čekal jednoduchou akční, hláškující jízdu. Takže vlastně ani pro mě… Pro blbečka mýho typu, tady prostě není zhola nic! Snad jen to, že Ryan nehraje tu svoji typickou postavu. Akce taky asi stála pár peněz, ale ničím neohromí. Stejně jako (trapná) záporačka. Ovšem má to hodně rodinnejch myšlenek…       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nikdy jsem neviděl „Návrat do budoucnosti“. 2.) Často posílám sám sebe spát (vobčas taky doprdele, ale to už je asi jiná pohádka…).   ///  Thx za titule „Barbora Vrbová“.   PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ne ()

Galerie (213)

Zajímavosti (12)

  • Walker Scobell nosí při hraní Adama hnědé kontaktní čočky. Přirozeně má modré oči. (BMW12)
  • V čase 1:18:01, když Adam (Ryan Reynolds) a Louis Reed (Mark Ruffalo) nastupují do výtahu, říká Adam Louisovi, že ho vzal do práce po 44 letech, čímž odkazuje Ryan na svůj skutečný věk v době natáčení. Ve filmu se narodí v roce 2010 a do minulosti cestuje z roku 2050, takže by mu ve filmu bylo „jen“ 40 let. (SJS)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama