Reklama

Reklama

Film roku

  • Španělsko Competencia oficial (více)
Trailer 1

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. Antonio Banderas hraje roli slavné sebestředné filmové hvězdy, zatímco Oscar Martínez ztvární přehnaně uměleckého charakterního herce. Oba jsou už legendami, ale každý je úplně jiný a rozhodně to nejsou kamarádi. Všichni tři spolu vytváří filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem. Kdo z nich ale vydrží až do poslední klapky a do premiéry? Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (129)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

milionář a majitel farmaceutické firmy se rozhodne vytvořit něco co ho přežije a volba padne na natočení filmu. Zakoupí tedy práva na oceňovanou knihu a chce aby se na jejím zfilmování podíleli ti nejlepší. Přichází tedy ambiciozní režisérka Lola a cenění herci Ivan a Felix. Problémem je, že každý vnímá herectví, natáčení filmu a umění obecně úplně jinak. Lola je hodně uvědomělá a tak trochu pozérka, která u natáčení svých filmů trpí a vyžaduje to i po ostatních. Ivan je charakterní divadelní herec, který musí doslova splynout s postavou a vnímat její historii a motivace a Felix je mezinárodní hvězda, které stačí přečíst scénář a pak se nechat obletovat. Tyhle tři osobnosti zákonitě musí při svojí spolupráci narazit a je jen otázkou kdy a jak často. Ačkoliv sem místo avizované komedie dostal spíš rýpavou satirickou konverzačku, která se většinu času odehrává v interiérech a většinu času je na plátně pouze ústřední trojice, spokojenost převládá. Aby byl dojem ještě lepší pak by nebylo úplně od věci lehčí krácení, protože skoro dvě hodiny jsou na konverzačku tři herců, která se navíc nijak zásadně neposouvá poměrně dost. Někdy kolem poloviny tak díky tomu Filmu roku dojde šťáva a divák začne sledovat hodinky. Naštěstí přijde finální zvrat, který chřadnoucí dojem napraví a udrží tak tohle osobité dílko na těsných čtyřech...70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Film?! Chcete režírovat film?“ - „Troubo, jak bych mohl režírovat film. Financovat film. Jako tvůrce, aby se vědělo, že jsem za tím já. Ne ledajaký. Výborný film. S významným režisérem a slavnými herci. Těmi nejlepšími.“ A stařičký milionář snažící se po sobě něco zanechat sežene opravdu ty nejlepší…Duprat a Cohn mě zaujali už Váženým občanem, a to mi pomohlo s očekáváním. Protože pokud je Film roku něčím především, tak satirou. Na filmový průmysl (dělání velkého umění), ale hlavně na režiséry a herce, resp. jejich manýry (tvrdohlavost, ješitnost, rozmazlenost, přecitlivělost, potřeba dramatizovat, snobismus, „hluboké“ promluvy, přetvářka, pomluvy, naschvály, špatný vkus atd.) Ostatně ústřední trojka si film zjevně užívá a baví. Jakože já se upřímně zasmál hned několikrát, těch absurdních, groteskních a trefných scén má mnoho (vyhrálo „líbaní“). A líbil se mi i cynický závěr aneb u dobrého nápadu nezáleží na autorovi. Za mě silné 4*. „Ahoj. Omlouvám se, kdybych měl erekci. Omlouvám se, i kdybych ji neměl. Není to osobní.“ ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nemám rád frašky. Preto sa mi nepáčila ani táto fekálna komédia, preto ma sklamala táto, pretože je obrovský rozdiel vytvoriť funkčný vesmír s nejakými vnútornými pravidlami a zároveň “vonkajšou” elementárnou logikou našeho sveta, oproti tomu vycucať si ich z prsta. Keď raz prekročíte hranicu crazy komédie, nikdy už nebudete mať seriózne dielo. Film roku je nepekne prepálený minimálne na dvoch-troch miestach, popri vcelku vážnej atmosfére a kvalitných výkonoch hercov. Nevyvážené, ale vtipné. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda, filmový luxus, snímek přesně pro mě.. Penélope Cruzová, Oscar Martínez a Antonio Banderas to rozehráli fantasticky, hodně jsem se nasmála a přitom mě dost mrazilo v zádech, ovšem krásně vyváženě.. Příběh velice zajímavé režisérky se svéráznými metodami a dvou nadaných herců mě vcucnul a nepustil, pochválit zaslouží i atmosféra snímku, jedním slovem dokonalá.. Dlouze by se dalo diskutovat o tom, co vše nám tvůrci chtěli sdělit.. U mě se to povedlo na plnou palbu bez váhání.. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Jen si to odškrtává ze žánru suché satiry, kde jsou všichni nepříjemnými karikaturami, základní body. Nechce to být bůhvíco, ale zase trošku toho bůhvíco by neuškodilo, protože tady ho moc není. Ale herci jsou v pohodě a některé scény jsou dialog-otevírající. V rozjezdu to zaujme, ale pořád čekáš kdy se to pořádně vyhrotí, a ono se prostě nic pořádného neděje a celé to tak nějak prošumí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Mezi Felixovými (Antonio Banderas) cenami, které Lola (Penélope Cruz) zničí, je také Volpiho pohár pro nejlepšího herce. Ironií je, že Penélope Cruz vyhrála Volpiho pohár pro nejlepší herečku ve filmu Paralelní matky (2021), přičemž oba filmy soutěžily na stejném filmovém festivalu v Benátkách v oficiální soutěži. (peeteno78)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Reklama

Reklama