Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (649)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek je nejlepší díl celé trilogie o osudech rodiny Škopků a vlastně všech lidí, kteří žijí v Hošticích. Mladý Konopník a mladá Škopková se mají brát. Do vesnice ale dorazí Ing. Tejfarová a tím se spustí nespočet komických a naprosto úžasných situací, která jsou originální a stoprocentně zůstanou v naší paměti velmi dlouho. Já jsem se totiž po celé dvě hodiny doopravdy smál a to je to hlavní, co od tohoto filmu čekat. Pro mě jedna z nejlepších českých komedii. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se na tenhle biják dostal do beznadějně vyprodanýho kina, kde lidi seděli i na přistavených židlích a dokonce i na schodech. Aby ne, protože tohle je prdelačka jak bejk. Naprosto bezelstně natočená komedie s cílem pobavit a nikoli vydělat. Hlášky z filmu by zaplnily celý Rusko ( Nějakej dědek se tam furt modlí, žádný kozy, co je to za blbej film ) a záverečná bitka...kam se na Helenku Růžičkovou sere Bruce Lee, fakt bych od ní nechtěl nafasovat. Poctivá komedie, která ve svý době dělala z kin přecpaný tábory plný smíchu a ten smích, to léto a ta komediální upřimnost, jde z toho filmu pořád. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé trilogie - snad také proto, že co cenzura vystřihla Troškovi z prvního dílu, bylo částečně do druhého zakomponováno. Každopádně diváci se v létě 1989 hodně dobře bavili a scéna s policajty, tedy příslušníky VB, v závěru vyvolávala hurónské salvy smíchu. ,,Matoušková (sedající na koště), už zas? Vono nestačí, že vás dvakrát sestřelili?" Možná je problém v tom, když se Slunce sledují jen jako komedie...charaktery postav jsou totiž opravdu ze života a nastavují zrcadlo i mnohým z těch, co ani z venkova nejsou. Rozhodně soudobé české komedie nejen že nebaví, ale z větší části jsou vrcholem stupidity a trapnosti ( kam bohužel spadly i všechny Kameňáky....). Prosimvás, soudružky děvčata...hale předsedo, neurážej.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování letní komedie, těžko tomu co vytknout u toho se nesmí přemýšlet , ale jen se bavit. Většina replik už dávno zlidověla. Stejně se musím zastavit u pár nesrovnalostí v ději a to, že třeba Šimon je na vojně? Jak to, když první díl na sebe navazuje časově nebot Blažena je v tom, ale břicho nemá stále žádný a vše se odehrává ve stejném létě. Šimon byl přece student a dělal seminární práci a najednou je na vojně to přece není možné!!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl ze všech. Zaráží mě relativně nízké hodnocení filmu, ale nevadí. Film má dvojhodinovou stipáž což je dobře, furt se tu něco děje, film je bláznivější nže jednička, dokonalé herecké výkony má, tomuto filmu je opravdu málo co vytknout. Růžičková je opět dokonalá. Kaplanová co hrála starou babku se mi líbila víc, než ta co hrála v jedničce. Film nemá chybu a proto ho hodnotim na maximum, na 100% = ***** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Veľa hercom sa do záverečnej fackovacej scény nechcelo, ale pomohli im miestni komparzisti, ktorí prepašovali na pľac fľašu pálenky a potom to už išlo bez problémov. (Raccoon.city)
  • V scéne, kde si Škopková (Helena Růžičková) a Konopníková (Marie Pilátová) prehadzujú cez plot veci, Konopníková nesie z domu televízor Tesla 4108U "Azurit", ktorý má okolo obrazovky šedý okraj, ale o plot opiera a vyhadzuje televízor Tesla 4112U "Carmen", ktorý má tmavý okraj okolo obrazovky. (BlueNeon81)
  • Postel, která se s herečkou Valerií Kaplanovou rozjede po vesnici, měla skvělou vychytávku – bylo v ní zabudováno řízení i brzdy, které ovládal kaskadér schovaný pod peřinou. (Redyx1)

Reklama

Reklama