Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (651)

Beky 

všechny recenze uživatele

...absolutně namám čas psát komentáře:(..strašně mě to štve, protože je to pro mě vždycky únik ze všední reality...klišé???...určitě:)!!!...to samé se dá říct o pokračování Slunce, seno, jahody s opravdu trefným názvem, protože tolik facek kolik padne na úrodnou půdu se jen tak nevidí!!...Troška ždímá úspěch prvního filmu na 120% procent...možná si řek, že tentokrát to chce pořádně vosolit po všech stránkách a tak nabídnul divákům neúnosnou stopáž, kde se projevily nedostatky jednoduchého scénáře!! Vtipných replik je spousta, ale bohužel jsou roztříštěny a téměř rovnoměrně rozmístěny adekvátně k délce filmu...Přesto se Troška ke konci rozjede a opravdu stojí za to vydržet až do konce!!...60%!! Jednou větou: Komu se nelení, tomu se zelení:)!!! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokračování letních patálií z Hoštic trošku doplácí na přepálenou stopáž. Po úspěchu předchozího dílu chtěl Troška velkolepější film. Nabízí zamotanější zápletkou, ale děj už nemá ten správný drive a naopak přichází hluchá místa. Bohužel začíná vystrkovat růžky i jeho stinná stránka v podobě gerontofilie, takže babky mají větší prostor než minule. To naštěstí platí i pro některé oblíbené postavy. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se na tenhle biják dostal do beznadějně vyprodanýho kina, kde lidi seděli i na přistavených židlích a dokonce i na schodech. Aby ne, protože tohle je prdelačka jak bejk. Naprosto bezelstně natočená komedie s cílem pobavit a nikoli vydělat. Hlášky z filmu by zaplnily celý Rusko ( Nějakej dědek se tam furt modlí, žádný kozy, co je to za blbej film ) a záverečná bitka...kam se na Helenku Růžičkovou sere Bruce Lee, fakt bych od ní nechtěl nafasovat. Poctivá komedie, která ve svý době dělala z kin přecpaný tábory plný smíchu a ten smích, to léto a ta komediální upřimnost, jde z toho filmu pořád. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co někteří lidi mají proti Troškovi. Dyť ty jeho filmy jsou tak typicky české a ukazují tu naši pravou furiantskou a poněkud snobskou náturu (když oni kachličky, tak my na štok) české vesnice v pravém světle a navíc s humorem. Vzpamatujte se lidičky, ten film přece není jenom obyčejná komedie. Je to vaše zrcadlo!!!!! Nebo právě to, že se v tom sami vidíte vám všem úzkoprsým tak moc vadí? Dávám "jen" tři hvězdičky, ten předcházející díl byl přece jenom o něco lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se propadnu do Západního Německa, jestli kecám, velebnosti." Komando drben, jedinečně citlivý farář, první porno i sousedské vyřizování účtů mě opět pobavilo, ale kam se hrabe obyčejná nevěra na vědeckou metodu dojivosti krav v závislosti na kultuře prostředí. To se prostě nedá srovnat. Nicméně jsem se opět celkem pobavil a jelikož se na konci všichni jedinečně poprali, tak se za to zase tak moc nestydím. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Ve scéně, kdy Škopková (Helena Růžičková) vyndává kočár z domu, aby jej vzápětí hodila přes plot, u dveří porazí konev. Když však před tím vcházela do domu, konev u dveří nebyla. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama