Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (651)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se na tenhle biják dostal do beznadějně vyprodanýho kina, kde lidi seděli i na přistavených židlích a dokonce i na schodech. Aby ne, protože tohle je prdelačka jak bejk. Naprosto bezelstně natočená komedie s cílem pobavit a nikoli vydělat. Hlášky z filmu by zaplnily celý Rusko ( Nějakej dědek se tam furt modlí, žádný kozy, co je to za blbej film ) a záverečná bitka...kam se na Helenku Růžičkovou sere Bruce Lee, fakt bych od ní nechtěl nafasovat. Poctivá komedie, která ve svý době dělala z kin přecpaný tábory plný smíchu a ten smích, to léto a ta komediální upřimnost, jde z toho filmu pořád. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl hoštické lidové estrády se Troškovi drolí pod rukama zdaleka nejméně. Nejenže je zde dostatek zabijáckých gagů, které z úst dokonale přirozených herců zasáhnou terč opakovaně, ale tentokrát se jakž takž daří i rozvinout nějaký příběh a dodat tomu nezávaznému buranskému blbnutí nějaký směr. A skutečně, závěrečných pár minut to "rozsekne" opravdu svérázně a účinně. Ač to skoro nerad přiznávám, tahle upřímná fraška patří dle mého do zlatého fondu českých komedií - škoda ohyzdné Erotiky. ()

Reklama

shantim 

všechny recenze uživatele

Nenápaditost a scénaristická bezradnost snižují tuto komedii na naprostý podprůměr. Srovnávám například s italskými "lidovými" komediemi sedmdesátých a osmdesátých let, ale tento film ve všech směrech prohrává. Inspirace těmito komediemi je jasná, ale Troška prostě dané úrovně nedokázal dosáhnout. Jednu hvězdičku dávám za pár dobře implementovaných vtipů a za pár slušných hereckých výkonů a druhou hvězdičku pak za dobrou závěrečnou masovou scénu rvačky na svatbě. Dohromady tedy film hodnotím 40 % hvězdiček. Víc opravdu nedám! ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

První dvě "slunce sena" se IMHO Troškovi náramně povedla. Dost jim asi ubližuje fakt, že je do zblbnutí opakují v televizi - no a možná je zpětně poškozuje Troškova současná tvorba, která snad až na celkem ucházející první Princeznu ze mlejna a jakž takž koukatelnou Andělskou tvář opravdu stojí vesměs za vyliž. Ale "jahody" a "pár facek" klidně zařadím do zlatého fondu české kinematografie a s klidem se pod to podepíšu. Bez ironie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se propadnu do Západního Německa, jestli kecám, velebnosti." Komando drben, jedinečně citlivý farář, první porno i sousedské vyřizování účtů mě opět pobavilo, ale kam se hrabe obyčejná nevěra na vědeckou metodu dojivosti krav v závislosti na kultuře prostředí. To se prostě nedá srovnat. Nicméně jsem se opět celkem pobavil a jelikož se na konci všichni jedinečně poprali, tak se za to zase tak moc nestydím. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Film svým ziskem zachránil krachující barrandovská studia. (nopud)
  • Ve scéně, kdy Blažena poté, co Škopkové řekne, že byla za Vencou, dostane facku a shodí škopek s těstem. V dalším záběru, kdy Blažena sedí vedel stolu, je však těsto v pořádku. (Kroup4)

Reklama

Reklama