Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí pokračování osudů oblíbených hrdinů v bláznivé letní komedii z jihočeských Hoštic. Blažena konečně „urvala“ Vencu, živočichář Béďa se přiznal k dítěti a oženil se s inženýrkou Gábinou. A tak Evík a Miluna z  hospody zůstaly na ocet. Na jézeďáckém zájezdu do Itálie se zhrzené dívky seznamují s údajnými mafiány - v podání Oldřicha KaiseraMartina Dejdara - a nabídnou jim všechen svůj slovanský šarm a šmrnc za likvidaci svých šťastnějších sokyň. Vymyslí plán, který jako v každé bláznivé komedii přináší množství nečekaných zápletek a komických situací ... (TV Prima)

(více)

Recenze (663)

Falko 

všechny recenze uživatele

Helena Růžičková - (Škopková) +++ Stanislav Tříska - (Škopek) +++ Oldřich Kaiser - (Vincenzo) +++ Martin Dejdar - (Bernardo) +++ Jaroslava Kretschmerová - (Evík) +++ Veronika Kánská - (Blažena) +++ Petra Pyšová - (Miluna) +++ Marie Švecová - (Keliška) +++ Valerie Kaplanová - (Babička) +++ Martin Šotola - (Jirka) +++ Miroslav Zounar - (Předseda) +++ Jiří Lábus - (Béďa) +++ Pavel Vondruška - (Tajemník) +++ Luděk Kopřiva - (Farář Otík) +++ Jiřina Jirásková - (Hubičková) +++ Jiří Růžička - (Josef) +++ ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování Troškových komedií je bezesporu nejslabší. Je zde cítit snaha dělat komedii za každou cenu a to se samozřejmě podepisuje na celém díle. Rádoby komediální scénky pak navozují na tvářích diváků pouze kyselý úsměv. Tenhle díl už nemusel spatřit světlo světa. Znáte to přece: "Co je moc, to je moc, celá koza v polívce je o nemoc". ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

"Tak si aspoň řeknu vybraný slova po M, ne?? Myslivec myslí, že mydlář mydlí myš mejdlem, hlemýžď se smýká po mýtině, vymykati, zamykati, máš tam někde samici??" Jeden z mála světlých a úsměvných momentů v třetím dobrodružství z bláznivých Hoštic, kde se trochu přitvrdilo a půlka lidí tu běhá nahá. Bohužel s oblečením šla dolů i kvalita a celková zábavnost série. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna velmi dobrá závěrečná scéna a závěrečný monolog na posraném dvorku ještě nedělají dobrý film. Než se prokoušeme k oné alegorii čecháčkovství, musíme přetrpět italskou dovolenou všech zúčastněných včetně přepadu a únosu, logicky zcela nesmyslně postavenou tvorbu nuda pláže a kdovíproč i nuda přehlídky, to vše ve skoro dvou hodinách. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je tento diel mnohými odpisovaný a je všeobecne považovaný za najslabší z trilógie. Pritom celkom originálne využil porevolučné pomery v Čechách a skvele ich paroduje. Najlepšie je asi keď vidláci idú do SRN pre nový počítač. Scenár už je trošku horší, ale bláznivé situácie a najrôznejšie vtipy zostali a o tom to je. Pre mňa stále klasika a stále slušný priemer, čo je celkom slušné na to, že je to náš, československý film. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (48)

  • Jiřina Jirásková údajně odmítla ve snímku hrát, nakonec byla přemluvena na tři natáčecí dny. Se slovy „já jako žena nějakého režiséra nebudu hrát v nějakých fekálních komediích“. Zapomenout ji to nemohla především Helena Růžičková, které její postoj vadil hlavně proto, že se za ní Zdeněk Troška postavil v době, kdy měla za minulého režimu distanc. (Olík)
  • Obľúbenou atrakciou v Hošticiach je dom s jeleňom, ktorým miestni "jézéďáci" chceli ohúriť Talianov. Podľa zmluvy mali filmári po skončení nakrúcania dať všetko do pôvodného stavu, ale obyvatelia domu ich uprosili, aby im toho jeleňa nechali. (krasomama)
  • Manželé, kteří v noci ve stanu komentovali vytí faráře a kulisy, byli bratr a švagrová režiséra Trošky. (Drahoš)

Reklama

Reklama