Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si představoval strávenou neděli trochu jinak, než sledováním Troškových pohádek, ale tak co už se dá dělat. Bylo potřeba si nějak vyžehlit prochlastanou sobotní noc a tak ještě lehce „pod vlivem“ jsem tuhle nadílku přežil ve zdraví. Jak ovšem vidím, tak nejsem sám, komu se Z pekla štěstí moc nelíbilo. Najde se tu sice několik pěkných/humorných scén, ovšem ta dlouhá stopáž byla zbytečně přemrštěná, stejně jako tvůrčí snaha pojmout to poněkud „akčněji“. Šimůnek, Kuklová i Vaculík ještě předvedli slušný výkon, ovšem zbytek nic moc. Hlavně Laurinová mi lezla na nervy a to jí mám jako herečku rád. Dvojku už bych ale dneska nezvládl! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výpravná pohádka, kde sice Kuklová už na naivní dorotky nemá, přesto ji hraje, kde z hlavního hrdiny čiší buk na dálku, ale přece jen je to příjemný pokus o pohádku ve starém stylu, o kamarádství, potrestané pýše a zlu, s několika triky, drakem a pohádkovými atributy. Docela pohodově se na to dívá, děj (sice sem tam s nějakými nelogičnostmi a hloupostmi) odsýpá, davové scény se povedly. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Herci se mohou snažit, jak chtějí, ale když je hloupý scénář nutí, aby se chovali jako hlupáci, nepomůže žádná snaha. A někteří ani žádný prostor ke snaze nemají, například chudák Michaela Kuklová, jejíž role musí znít: nějak tam pobíhej z místa na místo, nešikovně se pleť a pořád hystericky vřískej „Honzo!“ Již po chvilce je to velice otravné a únavné. Po velice krátké chvilce. Někomu ovšem ani nic předepisovat nemuseli, což bude nejspíš případ Daniela Hůlky, protože jeho herecký potenciál = 0. No a když výše uvedené zkombinujeme... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak po celkem povedené Princezně ze mlejna a její méně povedeném dvojce Troška natočil toto... On vždy inklinoval k tomu, točit něco na vícekrát avšak stejným způsobem což ve výsledku diváka začne nudit... Z pekla štěstí je takovou syntetickou pohádkou. Přibarveno, aromatizováno. Nasypal tam něco osvědčených herců, nějakou tu serebritu, vše dal do rádoby venkovských kulis a mluvu hrdinů přizpůsobil tak nějak staročeštině... Výsledek je nemastný, neslaný, který odkoukáte a nic... A kupodivu ani na děti tohle moc nezabralo. Troška naštěstí dvojkou skončil, což už nás ale neminulo u jeho Kameňáků... * * ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel neni ani trochu šálek mojí kávy. Přesně tenhle typ českých pohádek vůbec nemam rád. Samozřejmě že mu nemůžu dát odpat, to bych zase křivdil, ale na druhou stranu nedokážu ze sebe vymáčknout víc než 1*. Proti Zdeňku Troškovi nemam nic ani v nejmenšim, ale jeho filmy....... to už taková sláva většinou neni. Promiň ()

Galerie (7)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu hrálo 100 koní a 600 komparzistů. (M.B)
  • Natáčelo se v létě roku 1998 na mnoha místech po České republice. Nejvíce se filmovalo na náměstí a zámku v Telči nebo ve skanzenu v Přerově nad Labem. Pár záběrů pochází i z hradu Roštejn či ze zámků Třeboň a Jindřichův Hradec. Scéna, kde král Brambas (Daniel Hůlka) nocuje se svým vojskem, se natáčela na nádvoří hradu Roštejn. Pod hradem Roštejn pak byla postavena a vzápětí zbourána chaloupka, do které Honza (Miroslav Šimůnek) utekl před vojáky. (Stocki)
  • Rozpočet filmu byl 35 milionů, skutečná cena potom vyšplhala na 75 milionů. 35 % rozpočtu bylo přitom použito na reklamu. Z oslovených 475 firem na film přispělo celkem 35 firem. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama