Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hark Tsui podruhé a světe div se, mnohem lépe než minule. Oddechová pohodička, skvělé akční momenty a kousky a nápaditější režie než minule dělají z této VanDammovky hodně vzácný kousek ve filmografii slovutného mistra. Vím přesně co mě na Double Teamu vadí nebo spíše kdo. Rodman! Tady jeho roli převzal Schneider a u něj je to vždy tak že v 9 rolích je hroznej a ta 1 se mu povede (spíše v ní nevadí). A zrovinka to padlo na Kontraband. Snímek šlape, béčkovost nevadí, ženy jsou krásné, akce povedená a nápaditá. No prostě do snímku jsem se malinko přiznám, že zamiloval. Přitom se mě častokrát dříve nelíbil a jediné co jej v mých očích zachraňovalo byl závod rikší. Hospodářský přínos snímku není moc třeba sáhodlouze rozebírat. Van Dammovi se nedařilo s Double Teamem a i Kontraband byl akční krach, který velel že nastává pomalu čas upíchnout se pro Video:( Na konci devadesátek už tyhle akční mlátičky zavíraly krám a kdo tohle včas pochopil mohl si pogratulovat. Pro rychlé nohy zde místo tak nějak nebylo. Van Damme se začal poohlížet někde jinde. Kontraband: 70% ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...přískokový scénář...pseudopříběh, který slouží jen absurdní nadsázce a zřetězení akce.....akce neni bez chyb, sem tam nějaký ten chaos atd...ale v klíčovejch momentech je to dostatečně vizuálně srozumitelný a efektní...rychlý, tvrdý a agresivní...namísto americký ikonický sebevzhlíživosti asijský cvrkot.....ex post se mi líbí stařičké cinemácké spojení "žlutý až do morku kosti"...kašírovaný triky...potrhlá kamera, která se zpočátku až nepříjemně přimyká k plochám....k zemi, k tvářím atd...digitální průlety, extrémní podhledy a nadhledy... zpomalovačky, mrtvolky, dvojexpozice...závratné jeřábovky.............a je to docela sexy...jak pro dámy...Hark svlíkne Van Damma velice rafinovaně...prostě mu rozdrbe tričko v akci a strčí mu do džín bombu...tak pro pány - skvělá kakaová bitch Lela Rochon...jedna z nejlepších vandammovek...ne-li vůbec nejlepší....zábavná, barvitá a nabušená nápady... ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by to byl špatný béčkový film. Tsui Hark asi nepředvádí to nejlepší ze své režie, ale občas jsem měl dojem, že vlastně jde o sebeparodii a s tímto přístupem se film dá shlédnout i několikrát. Ani J-C není úplně k zahození. Co ovšem zamrzí, naprosto nezvládnuté vizuální efekty - výbuch Buddhy, co to mělo být? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Marcus (Jean Claude Van Damme) a Tommy Hendricks (Rob Schneider) jsou obchodníci s textilním zbožím, ale vzhledem k působnosti v Hong-Kongu se nebrání ani falšování značek textilu. Změna nastává, když zjistí, že po jejich kámošovi Eddieovi jde ruská mafie, z Tommyho se vyklube agent CIA, a oba za pomoci sličné agentice musí (zas jednou) zachránit svět před mocichtivým padouchem... Film se tváří, že je z roku '98, ale efekty (hlavně výbuchy, a že jich není málo) vypadají jako by pár (desítek) let zaspaly. Takže se nezbývá než bavit (jako vždy) výbornou choreografií akčních scén Jean-Clauda (bohužel jich tady není až tak moc), pár vtípkům Roba Schneidera a nebo krásou Lely Rochony. Jinak film nepřináší lautr vůbec nic... ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Kontraband je snímek plný humoru a zběsilé akce, která nepostrádá koule a nápaditost. Je sympatické, že Jean-Claude se zde nebere vůbec vážně a Rob Schneider mi nikdy nevadil, takže vlastně nemám důvod tomuhle filmu ubírat hvězdičky. Od Tsuiho a Jean-Claudea jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Zběsilou béčkovou jízdu, která je navíc obohacená atmosférou deštivého Hongkongu a přívalem nostalgie z dětských dob, kdy jsem se u podobných filmů tetelil blahem. A to jsem Jeana-Clauda nikdy moc nemusel. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)
  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama