Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

otík 

všechny recenze uživatele

Poslední z těch opravdu „velkých“ akčních filmů Jean-Claudea. Po Double Teamu jeden z těch nejlepším filmů, kde bruselský karatista ukazuje, že je to vážně pořádný štramák, borec a hlavně akční hrdina. Nutno dodat, že s pohledem na jeho další filmografii (konče filmem J.C.V.D.) jde opravdu o poslední kvalitní, akčně přitažlivý film, na který je radost pohledět. Jean si svou postavu skutečně užil, ukázal velmi dobrou bojovou choreografii, jde mu to výborně jak s pistolemi, tak bez nich v osobních soubojích. Vypadá výborně, jeho těla si užijeme, vychutnáme si i jeho pověstné nohy při práci jako rikša. Příběh není důležitý – jeho postava je něco jako prodavač padělků, který se zaplete do malého spiknutí a aby z něj vyvázl živý, musí bojovat nejen za sebe, ale i za nešikovného parťáka (Rob Schneider). Některé dějové linky moc nedávají smysl, ale to už tak v HG filmech bývá, spíše je důležitá vizuální stránka a ta je výborná. Cool souboje doplněny Van Dammovou fyzičkou a pohodovým úsměvem, to je záruka, že tento film se bude líbit. Hudba: Ron Mael & Russell Mael PS: hodnocení některých uživatelů o ubohém akčním filmu je hodně zvláštní. Podívejte se na další film, které JCVD natočil a jistě část z vás uzná, že oproti tomu je Kontraband královským akčním filmem ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by to byl špatný béčkový film. Tsui Hark asi nepředvádí to nejlepší ze své režie, ale občas jsem měl dojem, že vlastně jde o sebeparodii a s tímto přístupem se film dá shlédnout i několikrát. Ani J-C není úplně k zahození. Co ovšem zamrzí, naprosto nezvládnuté vizuální efekty - výbuch Buddhy, co to mělo být? ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Debilně nastříhaná, klipovitá akce likviduje tento film. Tedy ne že by zbytek byl kdoví jaký zázrak, ale Van Damme tvoří s Schneiderem (který tu není tak nemožný jako obvykle) docela ok dvojici. Dál bych si rozhodně uměl představit více martial arts bitek, ne jenom samé přestřelky. Aspoň že na tu LeluRochon se hezky dívalo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Američtí herci, hongkongské tempo a jedna z nejzběsilejších a nejzábavnějších vandammovek. Van Damme a Tsui Hark se po své předchozí svižné spolupráci (Double Team) přesunuli rovnou do Hong Kongu a vybavení symbolickým scénářem Stevena E. de Souzy (Komando, Smrotnosná past) natočili ještě větší divočinu, která je plná kamerových úletů (rozostřování, průlety vším možným či rozfázování pohybu), úderné a nápadité akce a pubertálního humoru. Ne každý to vydýchá, ale já to řadím mezi svoje nejoblíbenější akčňáky z devadesátek. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Damme zkusil buddy movie a nebyl to nejlepší nápad.Geniální akční scény a i překvapivě dobrý konverzační humor dvojice Damme/Schneider,sráží dolů nepochopitelně překombinovaný děj,který nemá hlavu ani patu,Harkova roztěkaná režie a hlavně Jean definitivně dokazuje svojí životní krizi a závislost na kokainu,děsně infantilním hereckým vyjádřením,kdy už nebyl schopen drsňáka ani hrát a veškerý jeho výraz spočívá v takové nechtěné parodii sebe sama.Tomuhle období já osobně říkám Van Dammovo kokainové selhání a srazilo dolu hned několik jeho dalších filmů.Naštěstí se potom vrátil do herecké ligy,bohužel ten jeho dravý výraz nezničetlného playboe byl definitvně pryč. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)
  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno