Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (237)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prušinovského humory jsem si nedávno připomněl v Brně  a bylo to k posrání dobré.  Čili i přes zdejší vlažné hodnocení jsem se tohoto Grand Prix vůbec nebál. Herecké obsazení v čele s dvěma tygry či Hádkem taky slibovalo řáckou řachandu a světe div se, ono to i (minimálně u mě) dopadlo dobře.  Místy špinavá a místy laskavá fraška, kterou by ti lépe jazykově obdaření označili za "dirty"  a jak je u Prušinovského zvykem i  vcelku obyčejná prasárna, z níž si odnáším zejména nezapomenutelný zážitek s černou bbw.  Film o hovně, čili de facto žánrově čistá road movie, ideální pro chvíle, kdy nemáte do čeho píchnout. Zas jednou pohodové trojčení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z výše zmíněných žánrových škatulek u Grand Prix prochází jen road movie, jelikož na dramatické, ale i komediální rovině film nefunguje tak, jak tvůrci možná původně zamýšleli. Téměř všechny postavy jsou neuvěřitelně nesympatické a na pěst, snad jen Tatiana "Smažka" Dyková se postarala o lehké humorné pousmání. Grand Prix určitě vypadal na papíře lépe než na plátně (či obrazovce) a vzhledem k obsazení je škoda toho promarněného potenciálu. ()

Reklama

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Klasickej Českej odpad. Scénář byl plný klišé a předvídatelných zápletek, které postrádaly jakoukoli originalitu nebo hloubku. Postavy byly k ničemu a jejich vývoj byl nulovej. Herecký ,,výkony" byly průměrné a často působily strojeně a neautenticky. Hlavně ve scénách, kde byl neschopný komparz a Kozub. Navíc se na to dívalo divně, vizuál byl hroznej. Zvuk byl taky na hovno, často neseděl k tomu, co se dělo na obrazovce. Kdybych se díval 2 hodiny na tlející hovno, udělám líp. Odpad ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší, nicméně to nemění nic na tom, že Prušinovský si zde vybral slabší chvilku. Největší problém je scénář, ale ne protože by byl špatný. Je to dáno tím, že je divný, má divně napsané postavy a celé to působí jako dva filmy v jednom. Problém je, že si Prušinovský myslí, že tohle vtipný a přitom je to trapné - 90% scén s Kozubem. Bohužel pro nás je i Robin Ferro až moc divný, a ne tím dobrým a zábavným způsobem. Ještě že film má Hádka a Kameníkovou - jejich scény a slovní výměny jsou parádní. Neříkám, že pár scén nefunguje, ale pravdou je že většina filmu je prostě divná a nezábavná. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Důchodce, s plnou taškou jídla a funkčním tabletem, vydrží na jednom místě velmi velmi dlouho." Tak poučení jsem dostal, ale kde je ta komedie? Kdepak se nám ta potvůrka schovala? V pneumatice? Nebo ji ukradl Štětka? Nevím, asi ji někde vyklepali cestou, což je pro mě problém. Já jsem se totiž chtěl bavit a k tomu ústřední trio v sestavě Kousavej Mentál, Ožralej Dement a Agresivní Kretén nijak nepřispělo. A po sexu s černou velrybou jsem se už jen vyděšeně snažil najít alespoň jednu sympatickou postavu. Marně. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo na 602 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Na internetu byla spuštěna sbírka, ve které chtěli tvůrci na film vybrat 2 miliony korun. (SONY_)

Reklama

Reklama