Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (269)

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční komedie jako směska různých příběhů z 24.12. přičemž některé měly i potenciál pobavit - zajímavý Roden, nebo Plodková vs. Nedbal, jiné byly nudné klišé Polívka vs. Fialová a některé vyloženě trapné jako zamilovaný kněz Plesl. Jsou Vánoce, tak tomu nadělím dvě hvězdy za silné obsazení a asi dva povedené vtipné momenty. Vidět to v létě, dám jednu hvězdu ze slušnosti. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není mi sympatický, když nějakej zakomplexovanej chlap trousí o svých profesně úspěšnějších kolegyních, že jsou píče a šlápoty. To je chucpe. Už vůbec bych ho za to necpal na piedestal, což se v tomhle filmu dělo. Že by nějakej antifeminismus paní režisérky? Když ona je chudák celá nějaká popletená… Poslední pomazání vs. zpověď- žádnej rozdíl, obě ta slova zavánějí katechismem, to nám přece musí stačit. (Teď mám konkrétně na mysli pomýlenej dialog Plesla s Kaiserem na policejní stanici.) Přitom bych si přál, aby byla Irena Pavlásková o moc chytřejší než já. Aby byla taková, jak jsem si ji kdysi představoval, když natočila Čas sluhů. Od té doby ušla dlouhou cestu- střemhlav do prdele. Když jedou Bohdalka s Křížem taxíkem a za nimi se v každém záběru změní prostředí- město/les/krajina/město…pomyslel jsem si, že si snad byla pro lekce neumětelství u Evy Toulové. Co se vám to stalo, paní režisérko? Kam se to podělo, kam jste se poděla, že se to tak podělalo, že jste to tak posrala? To se mi jen rýmuje, jinak to sice bylo bídný, ale i celkem vlídný a moc se mi líbil pan Lábus, takže za 3 mínus (jako ve škole), tady za 2 (co v tomhle počtu nezazáří). ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Působí na mě asi ještě ta povánoční atmosféra, proto dvě hvězdičky. Příliš mnoho postav, takže jsem se v tom zezačátku ztrácela. Zbytečných postav, nutno dodat. Špatný scénář dobří herci nezachrání, ani k nějaké záchraně neměli prostor. Mnohé postavy se chovají úplně hloupě, jeden blbec větší než druhý. Postrádalo to pro mě logiku. Vůbec se mi nelíbili Kaiser  s Lábusem, bohužel. Ale oni za to nemohli. Podobně chudák Jitka Sedláčková. Takoví lidé snad existují? Že by takové babě už někdo dávno nezavřel ústa? Scéna u lékaře byla vyčerpávající. Bohdalová s Rodenem? No nevím. Tak aspoň hezký pohled na Nedbala, Plesla a Málkovou. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Od začátku to vypadalo na sázku na jistotu (zaznívá to zde častěji). Sehnat dobrý herce, vánoční kulisy a nějakou šlamastyku a vánoční hit je na světě. A ejhle, ono to málokdy funguje. Trochu jsem se po zdejších komentářích bál, že to bude i tenhle případ. Ale naštěstí ne. Za mě to šlapalo víc než dobře. Začátek pomalejší, ale gradovalo to a neztrácelo dech. Kino bylo kupodivu poloprázdné, ale ti co byli, se myslím dost dobře bavili. Takže kdo váháte, nebojte se toho. Herci odvádějí výborný kus práce. Hlavně Kaiser s Lábusem baví. Zajímavou roli má i Roden. A nesmím zapomenout na Jitku Sedláčkovou, kterou popravdě vůbec nemusím, ale tady doslova září a role jí perfektně sedla. Linka s Čermákem a Plodkovou je trochu slabší, ale také má co do sebe. Jako celek prostě příjemná komedie, kde se fakt zasmějete (pár uchychtnutí nepovažuju za komedii). Je znát, že na scénáři pracovalo víc lidí, kteří mají něco za sebou a něco vědí. Navíc si myslím, že se v tom najde kde kdo. Některé rodinné scénky a hlášky fakt nemají chybu. P.S. Lásku nebeskou mi to nepřipomínalo ani vzdáleně. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Já mám Pavláskovou asi svým způsobem rád (třeba její Bestiář mě baví hodně a Pražské orgie schytaly ty hejty nezaslouženě, protože to většina diváků nepochopila, protože nečetli předlohu), a i když je Vánoční příběh dějově totálně nevěrohodná píčovina, přesto mě to nijak neuráželo, a přišlo mi to jako vcelku zábavné guilty pleasure, na které se díky kvalitnímu obsazení koukalo dobře, a navzdory 2 hodinové délce to pěkně uteklo. A ten zestárlý Pierre Richard mě tam vyloženě dojal. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)

Reklama

Reklama