Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (266)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě Přání Ježíškovi je i tohle film co má několik dějových linek co se na konci spojí v jednu. Zde to hodně zachraňuje Lábus a Kaiser bez nich tak humor takřka není herci jsou kvalitní a člověk jim to věří a mají spolu dobru chemii překvapivě nevadí ani Bohdalová. Je možná i škoda, že jedna linka se nevyřeší šťastně , ale zaseta linka není ani moc načrtnutá tak to zase tak nevadí. Ve výsledky je to tak na 60 procent, ale 20 přihodím. 80 procent ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Karel Roden nečetl celej scénář, protože v jeho filmografii se Vánoční příběh jeví jako šlápnutí do hovna. Mě to ale bavilo moc, protože tolik mých oblíbenců v jednom filmu byl nářez. Byť ten příběh je dost překombinovanej a snůška náhodných setkání dost nevěrohodná. A klidně by se to mohlo odehrávat v kterýmkoliv ročním období, ta atmosféra vánoc je tam našroubovaná trochu nešikovně. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Kaiser se sice snaží jediný, ačkoliv i Jitka Sedláčková se snaží, ty naprosto nereálné a pitomé dialogy uhrát se ctí, ale ostatní sbírka herců je naprosto marná. A ta ministryně měla být parodií na Schillerovou, nebo co? Jinak jako je hezké, že se Pavlásková pokusila o českou variaci na Lásku nebeskou mixnutou Serendipity (česky tuším Lásce na stopě), dokonce sehnala hromadu současných nejobsazovanějších českých herců, a ještě se jí povedl majstrštyk v podobě Pierre Richarda v drobné roličce natočené u něho doma snad z mobilu na první dobrou. Jenže co je to platné, když dialogy nejenom že šustí papírem, takové by snad ani papírová postava neřekla, když zápletky jsou natolik triviální, a přitom nedohrané, špatně načasované, až by se styděl i student FAMU (ačkoliv dnes už asi ne, vzpomeňme filmařské nemehlo Toulovou), a kněz by fakt, jako fakt nemohl jít za svou láskou jen tak po demokratickém hlasování diváků v kostele. Píšu diváků, protože věřící to rozhodně nebyli. Celkově film působí zmateně, nedotaženě, neví, co vlastně chce říct (kromě takového toho láska přenáší i kněžské povolání - ostatně, kdyby nešlo nemlich o katolického kněze, ale starokatolíka, evangelíka, protestanta, pravoslavného..., tak má paní režisérka po wow efektu). ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Od začátku to vypadalo na sázku na jistotu (zaznívá to zde častěji). Sehnat dobrý herce, vánoční kulisy a nějakou šlamastyku a vánoční hit je na světě. A ejhle, ono to málokdy funguje. Trochu jsem se po zdejších komentářích bál, že to bude i tenhle případ. Ale naštěstí ne. Za mě to šlapalo víc než dobře. Začátek pomalejší, ale gradovalo to a neztrácelo dech. Kino bylo kupodivu poloprázdné, ale ti co byli, se myslím dost dobře bavili. Takže kdo váháte, nebojte se toho. Herci odvádějí výborný kus práce. Hlavně Kaiser s Lábusem baví. Zajímavou roli má i Roden. A nesmím zapomenout na Jitku Sedláčkovou, kterou popravdě vůbec nemusím, ale tady doslova září a role jí perfektně sedla. Linka s Čermákem a Plodkovou je trochu slabší, ale také má co do sebe. Jako celek prostě příjemná komedie, kde se fakt zasmějete (pár uchychtnutí nepovažuju za komedii). Je znát, že na scénáři pracovalo víc lidí, kteří mají něco za sebou a něco vědí. Navíc si myslím, že se v tom najde kde kdo. Některé rodinné scénky a hlášky fakt nemají chybu. P.S. Lásku nebeskou mi to nepřipomínalo ani vzdáleně. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vlasy dupkom sa mi postavili, keď na začiatku sa rozohralo niekoľko príbehov a už som šípil, že sa budú prepletať a bude ich treba sledovať a tým pádom aj pozorne sledovať celý film. Ono, nebolo to až také utrpenie, hlavne vďaka dobrému hereckému obsadeniu, aj keď zasadiť príbeh do vianočného obdobia je čistý kalkul. Mám niekoľko výhrad, ale kotlety som si šklbať nemusel. Druhy krát si však nepozriem. 2 z 5 ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama