Reklama

Reklama

Barbaři - Série 1

(série)
Trailer
Německo, 2020, 4 h 40 min (Minutáž: 42–52 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Scaevola 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo sebejisté ve své formě (je potěcha slyšet mluvenou latinu a němčinu v historickém prostředí) a cílevědomé ve svém provedení (smekám před zápalem a prostředky německé produkce) mne příjemně překvapilo už z počátku a rád přiznávám, že po celou první sérii nezklamalo. Mohu se samozřejmě zamýšlet nad tím, zda je germánská vesnice dostatečně rozsáhlá, jestli jsou kostýmy věrné a rozhodnutí a činy věrohodné, nebo dumat, proč není finální bitva přeci jen napínavější a více strhující, ale to nic nemění na tom, že "Barbaři" jsou suverénem letošní zimy, pročež se po delší době se odhodlávám k maximálnímu hodnocení. Celkový dojem tak kazí pouze nejasné obavy z plánovaného pokračování... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Hře o trůny přišli s bojovými scénami v televizi Vikingové, těm se už ale také ve velkém krátí čas a já úplně prahnu po dalším obdobném projektu. Naštěstí vytasili naši němečtí sousedé na Netflixu zčistajasna pro mě doposud neznámou historickou událost v podobě extrémně skvělé minisérie s výborným gradováním napětí a naprosto dechberoucím finále. Nemyslím tím, že by se celých 40 minut řezaly zdejší znepřátelené strany na onom bojišti, to tady lze prozradit i těm, co tu čest s Barbary ještě neměli. Mám tím na mysli dokonalé propojení bitevních sekvencí s promluvou hlavní postavy. Všem zdejším hnidopichům doporučuju si nejdříve zjistit informace o bitvě v Teotoburském lese, až poté nadávat, jak údajně je seriál nepřesný. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi hodně dlouho než jsem Barbary konečně dosledovala. Začátek mi přišel hodně nudný a hlavně plytký. Napotřetí jsem to už konečně sjela do konce a byla jsem vlastně mile překvapena. Hlavní postavy jsou buď sympatické nebo na druhé straně ( otec nevěsty) těžce odpornězrádcovské, nicméně je to tak nějak moc přímočaře jednostranné. Pro znalé diváky všech možných historických filmů s touto tematikou to dle mého bude patřit k té slabší větévce ovšem úplně bych tento seroš nezavrhla. Za mě 70% (30.03.2022) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je jedna velká lekce historie. Takže pokud chcete vědět jak finální bitva “devátého devátý roku devět” (historie má smysl pro pořádek :) dopadla hned, máte možnost. To ale není vše. Historicky sedí i postavy. Minimálně ty 3 zmiňované v popisu výše :). Varus, Arminius (ten má dokonce na i pamatník) a samozřejmě Thusnelda. A nutno přiznat, historie se seriál drží celkem dost. Díky tomu třeba “svině roku” (a celého seriálu) prudí a hýbe dějem celou sérii. A místo toho, aby ho vykuchali po prvním průseru zůstane až do konce (protože další historická postava). Snad díky tomu je na 6 epizod tempo dost vlažné a děj nepřekvapuje nečekanými zvraty. O drama se tedy starají jen vedlejší postavy a celkem stupidní scény (připravit se před bitvou dobrovolně o prostorové vidění může jen debil). Po stránce zpracování je to dokonalé. Mluví se dvěma jazyky (tak jak to má být a dává smysl) a ani jeden z nich není angličtina. Atmosférou vše sedí na maximum. Evidentně to stálo hodně peněz a práce. Na puritánství se tu nehraje. Série nakonec zcela logicky “končí jen aby mohla pokračovat” (viz Wikipedie). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historické filmy z kin v posledních letech takřka vymizely, takže jsem rád za ty seriály, ač jsou na nich občas znát kompromisy související s rozpočtem; například římské zbroje si pamatuji z jiných filmů trošku jinak, ale tady je to možná akurátnější. Což souvisí i s jazykem, kterým obě soupeřící strany hovoří, Germáni ještě nepoznali hochdeutsch a pochopitelně převážně italští herci, kteří hrají Římany si prý museli celkem pracně nacvičovat latinu. O to víc zamrzí, že ačkoliv se jedná o další spolupráci Netflixu s evropskými filmaři, tentokrát německými, mi přišla většina příběhových zvratů až příliš hollywoodsky dramatických. Honba za šokujícími cliffhangery je asi má největší až potažmo jediná výtka Barbarů, výprava, kostýmy a bitvy jsem si moc užil a už teď se těším na již potvrzenou a doufejme ještě dražší druhou řadu (ačkoliv jsem původně z nějakého důvodu předpokládal, že jde o minisérii). A Laurence Rupp je neskutečně cool a velké překvapení...8/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)

Reklama

Reklama