Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix servíruje historickou řežbu v Teutoburském lese, kde germáni zaútočí na 3 římanské Legie a je to dle očekávání výborné a vlastně i lepší než poslední 2 řady Vikings. Nejsem historik, takže posuzování historických faktů přenechám jiným lidem, ale já si seriál užil a fakt, že má jen 6 dílů, tak se řítí kupředu velmi rychle a scény, kde by jinde zabraly 20 minut, zde zaberou 3 minuty a to se mi líbilo. Jsou zde líbivé postavy, především Arminius je výborně napsaná postava, kterou si divák oblíbí už od začátku. Musím pochválit skvělé kostýmy, brnění a masky, solidní vizuální stránku, skvělé tempo, poutavý a napínavý příběh, ostré zvraty v každém díle a především finální velkolepý battle, který splňuje nejpřísnější kritéria. Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netflix opäť raz pozitívne prekvapil zaujímavým historickým seriálom. Najviac bavila samozrejme dejová linka vnútorne rozpolteného Arminia, len škoda, že sa tu nešlo do jeho trpkého konca. Ale chápem, jednalo sa len o tú bitku. Nuž, nič nie je horšie ako spupnosť a absencia zdravého sedliackeho rozumu. A to neplatí iba vo vojenskej stratégii. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ok, tak si to shrňme, lapálie v jednom lese, která vedla k přežití němčiny jako jazyka, to Římanům mimo jiných věcí neodpustím, už proto si zasloužili prohrát... Teď vážně, v kterém historickém seriále byly taky hezky udělány jazyky?! V žádném, němčina, latina sem dokonale sedí. Mohu jako vojenský historik namítat, proč nebyla více vymazlena finální bitva, třeba přepad germánské jízdy na římské vojáky, atd. Ale zase seriál má svoji historickou atmosféru, dokáže divákovi dění přiblížit, postavy mají svůj dramatický rozměr, nejsou šablonovité. Dějově je problém, že v šesti epizodách občas děj řídne a působí až moc při zemi, obyčejně, negrandiózně. Navíc bych fakt musel důkladně nastudovat danou dobu, zda zobrazení Germánie sedí, ono to tam zase tak chudě nevypadalo, cosi pamatuji na nejnovější archeologické vykopávky velkých měst a hradišť. Škoda, že závěrečná bitva je vlastně nejslabší bod seriálu svým způsobem. Přesto Netflix ukazuje, že stále svojí činností posouvá hranice a konkurenci ukazuje záda, v kvalitě předstihuje ostatní, historické vybavení legionářů ok, germánští bojovníci cajk. Škoda, že mě to neumělo více strhnout, herci byli vybráni dobře a bavili mě, jen ten scénář by to chtělo trochu napínavější a grandióznější. ()

York 

všechny recenze uživatele

Podle námětu bych čekal, že se mě seriál bude hrozně líbit, ale oproti podobným (Vikingové, Britannia, Last Kingdom) byl tenhle docela slabý. Nějak mě to celých 6 dílů neuchvátilo... Nejlepší na celém seriálu byla "studená" Němka, ze které se nakonec vyklubala spíš francouzska. Jo a poslední bitva, na kterou člověk celou dobu čeká, taky nic moc. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi hodně dlouho než jsem Barbary konečně dosledovala. Začátek mi přišel hodně nudný a hlavně plytký. Napotřetí jsem to už konečně sjela do konce a byla jsem vlastně mile překvapena. Hlavní postavy jsou buď sympatické nebo na druhé straně ( otec nevěsty) těžce odpornězrádcovské, nicméně je to tak nějak moc přímočaře jednostranné. Pro znalé diváky všech možných historických filmů s touto tematikou to dle mého bude patřit k té slabší větévce ovšem úplně bych tento seroš nezavrhla. Za mě 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno