Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nastává tady jeden a naprosto zásadní problém, kterej tenhle slibnej počin totálně zadupe do země. Všichni, co viděli Kostku (1997), popř. první Saw (2004), nemůžou být v dnešní době oslnění tímhle francouzským kouskem. Od prvního probuzení hlavní hrdinky v bludišti prostě musíte srovnávat a po čase zjistíte, že král není mrtev. Tady se to začne stávat repetitivním, navíc když "dojdou nápady na pasti, přichází zombík", ano můžeme se snažit o myšlenkovej přesah, proč tam je a kdo to vlastně je, ale obávám se, že je to zbytečný. Navíc přijde závěr, kterej byl pro mě total WTF. Ne, na závěr tohoto žánru fakt nechci sledovat takový procitnutí, prostě ne, sorry jako! Ty tři hvězdy jsou s hodně přivřenýma očima... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma nenapadlo, že niečo podobne ako kocka( The Cube) má bude ešte baviť, keď tu bolo veľa podobných filmov ako ona a nedopadli najlepšie. Ale tento dáva latku ešte o niečo vyššie a to si pomáha len z dvoma postavami. Asi preto, že vie narábať zo stiesnenými priestormi a ešte ponúkne zombie naháňačku, ktorá tu nemá obdoby. Ja som žasol, že sa konečne našla postava, ktorá pekne vyzerá a ešte má aj inteligenciu. Prechádzanie pasci bolo adrenalínové a ešte boli dobre premyslené, len škoda, že sa opakovali. tam sa mohlo troška pridať. Je to napínavé, nenudí a finále ponúkne niečo, čo nie je celkom to, čo som čakal, ale  divák si sám musí rozhodnúť, ako to, s tou hlavnou hrdinkou dopadlo. No ja nie som celkom pevne rozhodnutý.  Ale aj tak veľká spokojnosť. Silne 4*. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzi při chuťi servírují stylový, zlý, intenzivní, nepříjemný a klaustrofobický Survival evokující Kostku a je z toho rázem adept na Horor roku!Mně ten film rozemlel na kaši a normálně brečím nadšením, že jsem se konečně po tom dlouhém utrápeném a nudném hororovém suchu dočkal řízné podívané, která splňuje fakt ty nejpřísnější kritéria.Už od 5té minuty je hlavní hrdinka vržená do Tunelového Labyrintu pastí a smrti a je to opravdu jízda jako prase. Napětím jsem nedýchal celých 90 minut, klaustrofobická atmosféra funguje velmi spolehlivě, hlavní hrdinka je nádherná, statečná a inteligentní francouzská blondýna, které jsem držel všechny prsty i na nohou, je tu snad více pastí než ve 3 dílech Saw Dohromady a ano došlo i na trochu Gore! Pasti jsou vynalézavé, dobře promyšlené v opravdu stísněném prostředí ( vizuál a barvičky STROP- modrá, červená, zelená) nezáviděni hodná situace a aby toho nebylo málo, tak jí tam nahání ještě zohavený Zombie, který je fakt nechutný a nepříjemný, do toho hraje výborně gradující Hudba, která celou tuhle jízdu podtrhuje a já musím platit zlatem, protože pokud né tady, tak už nevím kde a kdy.Někoho možná naštve, že pointa nemá větší hloubku, ale čert to vem, takovou stylovou a krásně natočenou jízdu jsem nečekal ani v nejmenším.• Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor>Ne, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5 8.5/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo kostky potrubí a ono to funguje velice dobře. Tedy ty stísněné prostory byly skličující a pronásledování oním, co  přišel o ruku a byl spálen, bylo fakt na nervy. Oheň, voda a místo zbývajících živlů kyselina, mrtvoly a podobné legrácky. Nerad vyzrazuji to důležité, nedej bože konce, ale tady musím jasně napsat, co tím chtěl autor říci. Tudíž nejspíš SPOILER. Kde tedy Lisa vlastně byla? Odpověď je prostá - v Očistci. A po mučeníčku a překonání překážek se zaslouženě dostala nahoru, na rozdíl od Adama, který si to samozřejmě coby několikanásobný vrah nezasloužil a jehož hříchy byly daleko těžší než ten Lisin. Pěkný vizuál, výborná hudba a snaživá Weissová. „Jsem mrtvá?" „Tvé tělo už umřelo několikrát..." „ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem rád fantazíroval o podobném prolézání komplexem úzkých tunelů, ale myslím, že ani tehdy by mně tenhle film moc nebavil. Mám rád kostkózní (Platform, Labyrint podle Davea) a i jinak prostorově brutálně minimalistické filmy (Telefonní budka, Pohřbený, Locke), ale tohle je prostě nuda. Nevýrazná hlavní postava, její skoro nulová interakce s někým dalším, pasti natvrdo obšlehnuté z Kostky, úvod v autě působící jako parodie na hitchhiker thriller a závěrečné vysvětlení, které překvapí jedině tím, že si tvůrci lajzli něco tak předvídatelného, co by i průměrný scenárista hned na začátku psaní scénáře shodil ze stolu. Podobný, o rok mladší Oxygen mě taky moc nebavil, ale oproti tomuhle byl mnohem zajímavější. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama