Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

janmanas 

všechny recenze uživatele

Naprosto super film jako komediální drama, které je ze života a takový příběh se může stát. Je ironií osudu, že každý mimomanželský vztah časem vypluje na povrch. Zajímavé bylo, že se tak stalo už na začátku. Velmi kvalitní český film opět kritizují zdejší “diskriminovaní” a zamindrákovaní chudáci z ČSFD, kteří musí přidat každý svůj blitek k co nejvíce filmům a už z podstaty to, co je české, musí automaticky hodnotit -20%. Ubohé ale pravdivé. Film můžu určitě doporučit. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film, jehož scénář je taky po mrtvici. Teenagerka se chová jako viktoriánská stará panna, ostatní ženy trpí zvnitřnělou misogynií, Bartoška chvíli dokáže sbalit vozík, sejít schodiště, řídit auto a pak nedovede ani vstát z vozíku, který si musel vyndat z auta. Obecně spousta postav dělá pohyby, gesta a akce zcela nenutné, nepřiměřené a nesmyslné. Ale hlavně - vždyť je to úplně o ničem a není to ani komedie, ani drama, ani něco ze života (má přitom být). Je to nic, které nebude zbožňováno nikým. Kefírka my ass. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Super scénář, já se skvěle pobavil. Vyměnil bych Langoše, protože ten za chvíli snad poleze i z obrazovky u losování Sportky, ale jinak fajn. Chýlková v dost nevděčné roli, Kronerová vynikající, Bartoška trochu ostrouhal když větší část filmu má koutky dolů. A líbil se mi Kozub, nádherně psycho postava. Martina Czyžová lehce sterilní ale v porovnání se spoustou těch "puberťaček", co nám tvůrci předkládají, moc milá a hlavně snesitelná.  Námitky bych vznesl jedině proti dvacetistránkovému slohu přes prázdniny, to by neprošlo na žádné SŠ (námět, ani práce na léto). Setkání na zahradě číslo jedna, je velká zábava. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Každá dějinná událost má své kuře s nádivkou…" Poměrně nehumorná "komedie" o tom, co se stane, když se vymkne kontrole "chyba v systému pana dokonalého".  Jak mám Jiřího Bartošku v těchto typech rolí docela rád, tak třeba v porovnání s Teorií tygra mi to.přišlo dost chabé. Zvláště konec se mi zdál vrcholně nepravděpodobny. Aby se stav člověka po mrtvici z čistá jasná tak změnil, že dokáže najednou dokonce sám řídit auto, to  fakt nevím.  No a Ivana Chýlková se tu chová jako  vážně neuvěřitelná  "kráva". ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to takové prazvláštní, když v celém filmu není ani jedna jediná postava, která by mě svým chováním uklidňovala. Všichni se tu chovají tak, jak jsem nechtěl aby se chovali... :-) Jediný opravdu kladný bod je Jiří Langmajer, který vystoupil (nebo byl vystoupen) ze škatulky bezchybných frajerů a zvládl to naprosto perfektně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)

Reklama

Reklama