Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Super scénář, já se skvěle pobavil. Vyměnil bych Langoše, protože ten za chvíli snad poleze i z obrazovky u losování Sportky, ale jinak fajn. Chýlková v dost nevděčné roli, Kronerová vynikající, Bartoška trochu ostrouhal když větší část filmu má koutky dolů. A líbil se mi Kozub, nádherně psycho postava. Martina Czyžová lehce sterilní ale v porovnání se spoustou těch "puberťaček", co nám tvůrci předkládají, moc milá a hlavně snesitelná.  Námitky bych vznesl jedině proti dvacetistránkovému slohu přes prázdniny, to by neprošlo na žádné SŠ (námět, ani práce na léto). Setkání na zahradě číslo jedna, je velká zábava. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No castingově je film našlapanej až na půdu, samé české herecké hvězdy. Bohužel vnitřně film už tak našláplý není. Jistě parkrát jsem se zasmál, parkrát jsem si říkal, zda se nejedná o bráchu Teorie tygra. Asi bych řekl, že film je vhodný pro zvednutí nálady, ale určitě se stane, že někomu náladu spíše sníží. Já zůstal někdy v mezipatře. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K pozretiu filmu ma dohnalo to, že tu hrali známy herci, ktorí ma poslednej dobe vo filmoch bavia. Lenže tento film nemá naozaj čo nove ponúknuť a ide linkou dlhoročnej nevery, ktorá keď vyjde na svetlo, tak rozbehne kolotoč ďalších tajomstiev a klamstiev. Vtipných situácii je tu naozaj malo a aj tak v pohode hrajúci herci tu boli nejako zaskočený a strnulý, asi ani im samým sa scenár nepáčil a na ich výkonoch to bolo aj poznať. Ale aspoň Langmajer tam bol celkom cool a to asi preto, že tam jediný mal aj celkom vtipnú rolu, lebo ostatný tam boli hlavne na moralizovanie a šarvátky. A scéna skoro vo finále, kde J. Bartoška zoberie auto, od šoféruje ho, nasadne do vozíka, ale ako to urobil divák nevidí a myslím si, že diváka by to rozhodne zaujímalo. Lebo ako príde k bráne, už sa záhadne ani sám nepostaví a všade ho musia prakticky nosiť a aj keď ma úplne odstavene nohy, plyn, spojka a ostatne úkony zvládol až po dvere, potom už ani ťuk. Práve táto totálne tupá scéna zariadila, že dávam  2*. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to takové prazvláštní, když v celém filmu není ani jedna jediná postava, která by mě svým chováním uklidňovala. Všichni se tu chovají tak, jak jsem nechtěl aby se chovali... :-) Jediný opravdu kladný bod je Jiří Langmajer, který vystoupil (nebo byl vystoupen) ze škatulky bezchybných frajerů a zvládl to naprosto perfektně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama