Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ještě než Johny Travolta začal hrát v tupých filmech, které míří rovnou na DVD (pořád na tom není ale tak špatně jako jeho kolega Nicolas Cage z Tváří v tvář), tak měl za sebou skutečně dobré snímky. Fenomén patří rozhodně mezi ně. Travolta podává velmi dobrý výkon. Příběh je obyčejný, ale zatraceně dobře se na to dívá. Dokonce i přes svou délku není místo, které by vyloženě nudilo. A například učení se cizího jazyka během 20-ti minut mě pobavilo. Nádherná hudba Thomase Newmana. Výborné vedlejší obsazení v čele s Forestem Whitakerem a Robertem Duvallem. Po Kokosech na sněhu se jedná určitě o nejlepší a poslední kvalitní film režiséra Jona Turteltauba. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

John Travolta jako muž, který najednou získá úžasné schopnosti. Tahle část filmu se skvělá, protože Travolta je uvěřitelný a sympatický. Bohužel některé části děje už tak dobře nefungují. Třeba pokus o romantický vztah. Asi není tajemstvím, že se o Travoltovi povídá, že je na kluky a i když jsem zrovna na tohle při sledování nemyslel, spíš jsem nikdy neměl pocit, že Travolta není ten „romantický“ typ, který by sváděl ženy. A tady se mi to potvrdilo, když to mezi ním a Kyrou Sedgwick hodně dřelo. Vůbec nejhorší je konec, který je až příliš melodramatický a přeslazený. Najednou se zjistí, že Travolta umírá, a i když ho jeho milá do té chvíle nechtěla, najednou se nad ním slituje a dá mu teda šanci. Nepůsobilo to celé vůbec nuceně. Jo a Forest Whitaker je tady doslova do počtu, kdybyste ho z filmu vystřihli, vůbec nic se nestane. Přesto hodnotím vysoko, protože sledování bylo příjemné a docela rychle to uběhlo, i když dvouhodinová stopáž fakt nebyla nutná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslíte si, že George Malley je normální a bojíte se vlků? Máte to pomotaný." Nejsem schopen naučit se cizí jazyk za půl hodiny, neumím rozluštit vojenské kódy ani jsem nevynalezl dokonalé hnojivo, ale bavilo mě sledovat nespavce George. Tedy bavilo mě to přesně do chvíle, než byl odhalen původ jeho nečekané geniality. Pak už to bylo jedno slzavé údolí a v těch se já koupu velice nerad. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý počin, ktorý sa spočiatku tvári ako idylkový rodinný film, s príjemnou malomeštiackou atmosférou, neskôr sa zmení v mysterióznu drámu, stále balansujúcou na hrane pohodového TV filmu. A koniec? Zhruba ten pocit, akoby som šiel rýchlosťou 80km/hod. po rovnej ceste na mojej ojazdenej Favoritke a omylom zaradím spiatočku. Melodráma ako vyšitá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Turteltaub ako reziser mi teda toho moc nehovori, ale ako som mal moznost vidiet, scenara sa zhostil na urovni. Aj ked miestami to pripomina Green Mile, chvalim kvalitnu reziu, vybornych hercov ako Travolta, Whitaker, Duvall, Sedgwick .... a dialogy na urovni. Kvalitna filmarska praca "se vsim vsudy" : 88 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Keď George používa magnetofón na nahratie signálov Morseovej abecedy, v prístroji nie je kazeta. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. června 1996 v East Hamptonu (stát New York). (Varan)
  • Signály, ktoré počúva George, nie sú vysokorýchlostné Morseove signály, ale jednoduché zvuky prenosu staromódneho ďalekopisu. (Peter-1307)

Reklama

Reklama