Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

tron 

všechny recenze uživatele

„Lucy, hovorím ti on alebo ja!“ – „On.“ – „Nemusíš odpovedať hneď.“ Príjemná romantická komédia, v ktorej dozaista mohlo byť viacej snehu, ale zas keď ho nebolo v Sám doma 2... Uchádzajúca vianočná záležitosť. Pôvabná štíhla Sandra Bullock ako predavačka lístkov, ktorá zachrániť muža pred smrťou, aby zistila, že v skutočnosti ľúbi jeho brata (Bill Pullman). Snímka má predovšetkým príjemnú uvoľnenú atmosféru, vtipné dialógy, celkom originálny námet a sympatické herecké obsadenie šťavnatých podporných roličiek (náhradná rodina a Lucyn čoraz zmätenejší „poradca cez lásku“). Snímka pekne ukazuje, aký veľký komerčný výtlak Bullock v polovici 90. rokov mala: snímka so skromným rozpočtom 17 miliónov ich na celom svete utrhla fajnových 101. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

A sem v prdeli! Něco je špatně.. Začínají se mi líbit romantický filmy se S. Bullock. Mě? Takovýmu chlapákovi... A nebo to, že to přiznám mě posouvá dál? Co myslíte holky? Snímek sem viděl ještě v kině a je jeden z prvních co proslavil Sandru. Vtipné dialogy a klasické dilema rom. filmů. Který je ten pán Vyvolený... ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Romantiky je místama možná až příliš (s čímž souvisí menší dávka patosu viz žádost o ruku v budce na nádraží), nicméně pohodová atmosféra se nedá snímku upřít. Nakonec ani Sandra Bullock výslednej dojem nekazí a docela se do takový role hodí. Jenomže Jon Turteltaub prostě neni nic víc než sympatickej rutinér, čemž odpovídá výsledek v podobě klasický romantický komedie devadesátejch let, která nijak nenudí, ale víckrát si jí pouštět asi nebudete, čistej průměr. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Je mi naprosto jasné, že spousta (většina) lidí tenhle film spíš odepíše a zařadí jej do nepřeberné směsi amerických romantických ptákovin... Pro mě osobně má však dočista jiný význam. Zatímco jsi spal byl jeden z prvních romantických filmů, které jsem kdysi dávno viděla a ačkoliv jsem schopná odříkat vám všechny repliky, nikdy se mi neomrzel a pouštím si ho pokaždé, když je mi mizerně a potřebuju si zvednout náladu. Příběh plaché Lucy, která má možnost všechno ve svém životě (aspoň na okamžik) změnit, když jako velká voda vlastně naprosto nechtěně vpadne do rodiny, která zase působí jako jedna velká lavina, mě pokaždé něčím dostane. Souboj dvou bratrů, z nichž jeden "spí", je prostě vánoční příběh, který v zimě zahřeje a v létě ochladí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco jsi spal je dost nenáročná, ale jinak příjemná komedie, u které není zapotřebí moc přemýšlet. Rozhodně se více pobaví ženy, protože tato romantika je určena jim. Nejprve sní Lucy o neznámém, aby ho pak zachránila a byla považována za jeho snoubenku. Jenže to by nebyla ta pravá zápletka sešitkových romantických knih. Hlavní hrdinka se musí zamilovat do jeho bratra. Film to není jen o jednom malém/velkém omylu, ale též o tom, kterak se jedna jinak opuštěná žena zamiluje i do nové rodiny. Ta je svými diskuzemi a přístupem sympatická. Ale zase tak velká komedie to není. Pokud jste ale fanoušky mladé Sandry Bullock, která je nezapomenutelná svými ďolíčky, pak asi zklamáni nebudete. Jinak se ale mezi romantickými komediemi jedná o průměr, kdy je dopředu jasné, jak to celé skončí. A bratr se chová od počátku docela důvěrně a místy až vlezle, což odůvodňuje tím, že Lucy podezřívá, ale já si myslím, že se mu už líbí. A to by asi bratr nebyl rád, že mu sourozenec dělá do holky, kdyby spolu byli opravdu zasnoubeni. A je třeba říct, že do poslední chvíle si to Jack myslí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Coma guy, v češtině Chlápek v kómatu. (kosticka7)

Reklama

Reklama