Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (255)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Špičkově natočené nadupané sci-fi mě hodně nažhavilo na seriál, tak doufám, že se to celé vyvine stejným směrem, jako úvodní film. Ten má všechno, co má správná sci-fi mít - je akční a napínavý, promyšlený, zároveň dramatický a emotivní, vše namícháno v ideálním poměru a servírováno v atraktivním moderním balení. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prolog, který funguje skutečně pouze jako prolog a nikoli i jako „samostatná jednotka“. Prolog, který v tří hodinové stopáži nabízí dvě hodiny kvalitního materiálu a hodinu vaty. Prolog, který se i přes zajímavá a kontroverzní témata příliš bojí zabrousit i pod povrch. Prolog, ve kterém je nejzajímavější a nejlépe napsaná postava zcela zabita hercem, který ji svým „hereckým“ výkonem spíše karikuje. Prolog, ze kterého nesálá beznaděj zachycující cca čtyřiadvacet hodin během zániku lidstva a všeho co civilizaci jako takovou definuje; naopak to působí jako by se to vlastně nikoho ani netýkalo, jako když si v novinách u snídaně přečtete o hrůzách páchaných kdesi v Africe... I přesto všechno především prolog ke sci-fi, která svým „anti space operovým“ potenciálem a aktuálními tématy rozhodně navnazuje na hlavní chod; a tedy svůj účel ve výsledku plní. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě tříhodinový předkrm nijak zvlášť nefanatizoval do nutnosti okamžitého spořádání seriálu, i tak do něho půjdu. Hlavně proto, že tomuhle úžasnému vesmíru u mě unikla pátá hvězda jen kvůli nesympatickým postavám a trošku televizně lacinnému vizuálu. Proto doufám, že po shlédnutí první série více přivyknu posádce i zvolené formě, budu se sem moci vrátit a tu pátou definitivně udělit. See you later ;-). ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Cyloni, 40 let je od nich pokoj a pak nás překvapí:D Njn tak je to vždycky. Tentokrát tomu však někdo pomohl i když neúmyslně, ale jeho ego mu vlastně nic jiného nedovolovalo. Celkově to vyústí v situaci, kdy postoj všemi označován za zpátečnický, vlastně zachrání aspoň část lidské civilizace, ale i zde se musel odehrát velků duševní souboj jestli poslechnou příkazy vojenské nebo morální. Jestli má cenu vyrazit v možná marnou ochranu svých domovů a nebo se soustředit na ochranu těch co přežili a tak se pokusit zajisti nejistou, ale budoucnost. Jenže vče není tak jednoduché, nepřátelé jsou jim v patách, ale co hůř oni je infiltrovali a možná i připravili sabotáže. Jediná battlestar se musí postavit přesile, aby umožnila utéct bezbranným civilním lodím a pokuď možno nakonec uniknout sama. Vynikající technické zpracování, skvělé herecké výkony a nádherné grafické provedení včetně hudebního podkladu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách brutální seriál. Od námětu, přes děj, postavy, až po vizuál. A zároveň konečný důkaz že dělat remaky má smysl, pokud ovšem přidáte něco svého. Zatímco původní Battlestar Galactica je ploché dobrodružné sci-fi plné černobílých postav a atmosféry prodchnuté patosem a naivitou, tato nová verze je emocionálně vyčerpávající, drastické, psychologické a labilní drama ve kterém se z hrdinů stávají svině, z podrazáků spojenci, a z idolů odporní lotři bez špetky sympatie. Vyberte si komu budete fandit, garantuji vám že víc než pár dílů vám tato volba nevydrží, a vy budete dělat kompromisy, budete hledat omluvy, a přijde čas na relativizaci pevně daných jistot. Snad v žádném jiném seriálu jsem neměl takový pocit opravdovosti postav. Zapomeňte na to znáte, tohle je BSG a lidé tu skutečně žijí, rvou se s osudem, trudně živoří, zarputile odmítají přijmout svůj úděl, či postupně rezignují na humanitu. Každý podle své těžce zkoušené osobnosti. Ale hlavně musí pokračovat dál, protože jediná další alternativa je smrt v boji s nelítostným nepřítelem. BSG není lehké sledovat, vtáhne vás, přetvoří podle svého, a vyplivne trochu jiného. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama