Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

hrona 

všechny recenze uživatele

Po sledování první hodiny jsem byl až překvapen tím, že by se Liam účastnil po dlouhé době akčního filmu roku. Bohužel, jak film skvěle začal, tak postupně ubíral na kvalitách. Ačkoliv bylo od začátku jasné, jak bude vypadat finální scéna. Trošku těžkopádně se k ní tvůrci dohrabali a zbytečně moc stáhli botu z plynu. Filmu by neuškodilo trošku více násilí a na to jaký padouch se celý film snaží onen mexikánec být je finále pro něj až moc lichotivé. Troška nelogičností a zvláštní určování časové osy se tu také najde. Nic méně určitě na tuto road movie ještě někdy juknu, ale nemůžu si pomoct, druhá půlka bijáku zkrátka a dobře utvrdila umístění, kam Liam vlastně v posledních filmech patří. To jest velice solidně natočené akční béčko. Potěšila účast Katky Winnickové i když vlastně úplně zbytečná figura, dobře se na ní kouká. A ještě drobnost : Do příštího bijáku prosím tvůrce vrátit Liamovi mobilní telefon, z té pevné linky mu to moc nejde, zní tak nějak až moc vyměkle. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné drama s akčními náznaky. Koukat se to dá, ale celou dobu jsem měl nutkání dát jen dvě hvězdy, což jsem nakonec také udělal. Jelikož je to celé takové o ničem a Neeson není příliš zajímavý ani sympatický. V podstatě se jedná jen příběh o důchodci, co uniká před kartelem a přitom občas střílí. Tedy nic nového, ani převratného a po většinu času je to vlastně dosti nudné. 49% ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po Honest Thief další Neesonovka, kterou nám americká produkce během covidu dopřála. Tentokrát je to spíš komornější příběh o tom, jak se bývalý mariňák připlete do cesty kartelu. Film je hlavně road movie, kdy sledujeme Neesona a mexického kluka na útěku před kartelem. Stejně jako u Cold Pursuit nebo Honest Thief akce ubylo a ve filmu je spíš pár skromnějších přestřelek nebo pěstních soubojů, takže kdo čeká akční jízdu ala Taken, ten bude zklamán. Mně sedlo to prostředí arizonské pouště a road movie prvek. 3* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uz v prvych minutach som zacal vnimat "podobnost" s poslednym Rambom. Aspon teda tu prihranicnu zapletku, trochu neskor par srand z John Wicka. To by nevadilo, ale dej vas uz potom moc neprekvapi a neubranite sa porovnavaniu. Ano, je to sice Neeson-ovka, avsak zvlast akcne pasaze su pomerne slabe. Najlepsie paradoxne funguju "road-movie" casti s chlapcom. Ako celok za mna vsak sklamanie s mnozstvom preslapov. Zrejme si to vsimnu i zanieteni fanusikovia. Slabucke dvojhviezdie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námětem vlastně naprosto o ničem. Nic, co byste dnes už tak tisíckrát neviděli. Liamovi to ale mile rád odpustím, protože jakmile je ve filmu správně nasnímaný (rozuměj - kameraman správně nastaví světlo, že mu je vidět alespoň do ksichtu) a působí tu jako spravedlnost sama, tak i já jsem spokojen a vlastně nevidím důvod, proč nadávat na něco, co mě vlastně hodinu a půl poměrně obstojně bavilo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama