Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může oběť vraždy posílat z onoho světa informace o svém vrahovi? Další případ kapitána Jakubce (L. Chudík) a jeho méně chápavého kolegy poručíka Michalka (V. Polónyi) se odehrává na malém městě, kde revizor Burian po vypití zdravotního sirupu zemře. Lékař usoudí, že šlo o infarkt. Exhumace mrtvoly však potvrdí podezření, že Burian byl otráven. V podezření jsou v první řadě revizorova mladá žena se svým milencem. Mezi další kandidáty na roli pachatele patří vedoucí kavárny Orlovský, který za úplatek žádal Buriana o zničení falšovaných výkazů, a vedoucí dvou prodejen, kde bylo zjištěno manko. Síť podezřelých se ovšem dále rozšiřuje... (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Konečně kus ze starých československých detektivek, který shledávám alespoň trošku nadprůměrným. Možná je to tím, že je ve vzduchu cítit předzvěst jara 1968 a socialistický kriminalista tak může v klidu vést filozofické disputace s katolickým farářem. Jinak s detektivkami s Kalašem má tahle slovenská trilogie společnou temnou atmosféru a hudbu, srdečný vztah kriminalistů a přítomný humor bych zase srovnal s detektivkami s dvojicí Höger & Bek. 70%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Detektivna trilogia pana Lettricha Smrt Prichadza v dazdi - Vrah zo Zahrobia -- Volanie Demonov je kvalitativne prekvapivo vyrovnana, co sa u trilogii malokedy vidi /vacsinou je to tak, ze po genialnej jednicke nasleduje slabsia dvojka a retardovana trojka/. Tu v tomto filme ide o vrazdu revizora, a to je uz silny namet na film. Vysoko ocenujem, ze sa nekona ziadne prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch, o tom, kto koho moze/nemusi .... a podobne bla bla bla. Ustredna dvojka vysetrovatelov Chudik -- Polonyi su akymsi slovenskym ekvivalentom Sherlocka Holmesa a Watkinsa, a to sa mi lubi. Velmi. A na konci sa dokonca strielalo. 82 % ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte sme len luda, mýlime sa“. Na začátku této detektivky se vše zdá být docela jednoznačné. Mladá žena revizora Buriana není v manželství šťastná a má milence. Má motiv a snad měla i příležitost svého muže otrávit. Kapitán Jakubec v podání velmi civilně působícího Ladislava Chudíka však postupně dochází k názoru, že vše se točí kolem tajemného trojúhelníku "manko, revize, kyanid". Kandidátů na pachatele je tak zdá se celá řada ... Vcelku příjemná detektivka. Možná s méně zajímavým a překvapivým vyústěním, než v případě prvního filmu s kapitánem Jakubcem (pachatele fakticky neodhalí detektiv, ale pes). Ale ta zápletka, v níž se pachatel snaží mystifikovat policii údajnými dopisy ze záhrobí není špatná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie trilógie o dvoch žandároch Jakubec/Michalko natoľko neohúrilo ako prvotina, no stále je to snímok s kvalitným hereckým obsadením, čo zaručuje minimálne priemerný krimi zážitok. Od námetu som očakával trošku viac. Miestami mi samotný dej prišiel akýsi chaotický, čo zrejme zapríčinilo príliš veľa postáv, no rozuzlenie je už tradične, ako to býva zvykom, v norme dosiahnutého prekvapenia. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Daj mi tisíc korún!..." Pozerám, že zlatokopky boli už aj vtedy. tisíc korún bol v tých časoch mesačný plat, no z úst nevernej manželky to však znelo akoby pýtala 10 korún. Dvojica vyšetrovateľov Chudík a Polónyi opäť boduje a príbeh obohacuje množstvo podozrivých, všetko dobrých postáv a výbornych hercov. Asi najviac sa mi páčil zavalitý D. Blaškovič- "Kristušát otvorte oblok!". Srandovná postava, ktorá si vie urobiť poriadok v hostinci. Druhé pokračovanie detektívnej trilógie je minimálne rovnako dobré ako to prvé alebo tretie. Veľmi vzácna kvalitatívna vyrovnanosť. 80%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v meste Banská Štiavnica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama