Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pes s tvárou človeka. To je Danny. Vychovávaný aby zabíjal, aby počúval pána. Bez minulosti, bez budúcnosti, bez snov. Je ho možno zmeniť ? No toto nám dá odpoveď Unleashed. Trochu mätúce, hlavne ked si človek pozrie kto za filmom stojí. To do akej miery je možne prevychovať toto zviera na človeka by bolo na dlhé diskuzie a filozofovanie a verím, že by sa našlo x prešlapov a nejasností v spôsobe ktorý nám je predostrený, ale keďže sa tomu venuje dosť veľká časť filmu nedovolím si túto dejovú linku opomínať. Za seba môžem povedať, že som sa v tom nejak moc nerýpal a celkom mi to zbehlo. Postupé zbižovanie sa Dannyho s "novou" rodinou je síce prudko predvídateľne, ale nijak neurazí. Čo ale vyniká je bezpochyby technická stránka. Skvelá choreografia, kamerové filtre a hudba alá Massiev Attack. Výsledok precízny. Aj keď matiku moc nemusím tak som si dovolil malú rovničku: Michael Bay + Tonny Scott = Louis Leterrier. My vizuální chrochtáme blahom. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce naroubovaná na prostej příběh o tom, jak chudák k rodině přišel. Je lepší neřešit, jaká to byla náhoda, že natrefil zrovna na dvojici takovejch samaritánů, nebo že všechny tyhle dost hlučný přestřelky a demolice činžáku probíhaly v klidný bezpolicejní atmosféře. Není to žádnej originální snímek a ani si na něj nehraje. Jde spíš o to, jak se to celý naservíruje. A dopadlo to dobře. Akce je správně drsná, (např. parádní bitka na hajzlíku), kamera výborná, hudba skvostná (Massive Attack) a herci příjemný. Jet Li-ho role tentokrát vyžaduje krom kopanců i emoce, což se Jetovi docela zdařilo, nasadí si výraz nakopnutýho štěněte a je fakt roztomilej puppy, zralej k adopci. Hoskinsoj se podařilo zahrát libovýho hajzla a Morgan Freeman špatně hrát neumí. Líbilo se, obzvlášť beru-li v úvahu ostatní počiny Bessona či Leterriera, v tom případě jasný nadprůměr. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Lucu, na rovinu, už ne. Už prostě ne! Těžko říct, jaký vnější impulz překlopil Luca Bessona z nadprůměrného scénáristy a vynikajícího režiséra do polohy vymazaného scénaristy a úspěšného, leč niktrak zajímavého producenta. Možná, že mým francouzským vrstevníkům i na několikátý pokus stačí scénář jakoby vypadnutý z pera dvanáctiletého autora, kameramanská hra na filtrovanou a choreograficky dobré kontaktní souboje, ale já už se začínám povážlivě nudit. Navzdory českému názvu je ten film zcela spoutám v řetězech z konvencí a klišé. Není ani drsný, ani moc dojemný, režisérsky bez nápadu a o hereckých výkonech raději pomlčet - lepší jsou k vidění na místní základce v rámci vánoční besídky, pominu-li Freemana, hrajícího ovšem UŽ ZASE citlivého mentora...Utržený ze řetězu je tak či tak vcelku dobrou, ale naprostý zbytečnou filmovou potravou, jíž francouzský mladý divák už uvykl; stejně jako my Češi stále rádi baštíme naše domácí komedie. 50% P.S. pro zvukaře - nemyslíte že náraz náklaďáku do limuzíny by zasloužil nějaký adekvátní zvukový efekt, namísto jakéhosi sotva slyšitelného ťuknutí? ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Francouzské filtry potkávají relativně novou drsnou britskou školu, aby si to za pomoci asijské spolupráce a nositele nejvyššího amerického hereckého ocenění rozdaly v nevyvážené podívané o ubohém analfabetovi s interesantními bojovými schopnostmi. Bohužel naprosto selhává proplétání a symbióza reálného světa (rodina, mentor) s fantazijním prostředím (aréna gladiátorů, obojek), což se neblaze projevuje na celkové uvěřitelnosti filmu. Bojovým scénám toho moc vytknout nelze a zejména výměna názorů na toaletě stojí více než za zmínku, ovšem ani jednu pasáž jsem si po projekci netoužil zopakovat, což považuji za tristní zklamání. Za bravurní práci však mohu, zcela bez uzardění, pochválit zvukaře, protože tak čistě znějící údery a skvělé lámání kostí jsem už delší dobu neslyšel. Bohužel tvůrci trochu pozapomněli na to, že když někoho vytrvale mlátíte do obličeje, teče krev. Suma sumárum to dopadlo nejhorším možným způsobem a to průměrně... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by mohl mít podtitul "Jet Li:Vzkříšení", protože to na to doopravdy vypadá. Už jsem ani nečekal,že se Jet dostane z toho Hollywoodskýho béčkovýho bahna,do kterýho se dostal. Pro svoji resustitaci si zvolil Evropu a udělal zatraceně dobře. Jet Li se vrátil v té nejlepší formě a nebylo by dobré ho začít podceňovat. Dramatická role mu totiž dost sedí a rád bych ho ještě někdy takhle viděl. Zbytek osazenstva je ale stejně dobrý. S Freemanem se Jet nádherně doplňuje (nejen u piána) a Hoskins mě mile překvapil. K tomu si připočtěte ( jak jinak) vynikající bojové scény a výbornou hudbu Masiv Attack. Výborný zážitek, nezbývá nic jiného, než se mu zatleskat ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Sam (Morgan Freeman) nebyl původně slepý, ale herec přišel s tímto nápadem, neboť takto je pro jeho postavu lehčí "vidět" v Dannym (Jet Li) dítě, spíše než brutálního zabijáka. (imro)
  • O krátké přestávce mezi natáčením si Bob Hoskins (Bart) a jeden ze členů štábu zaskočili na kávu do nedaleké pobočky řetězce Starbucks. Pro (v Británii beztak velmi slavného) Hoskinse bylo nemožné neupoutat pozornost, protože měl na sobě oblek, celý pocákaný umělou krví. Příštích deset minut pak tedy rozdával jeden autogram za druhým, než jej povolali zpátky na plac. Ale obě kávy byly na účet podniku. (NIRO)
  • Když jede gang v autě a Bart (Bob Hoskins) mluví o rodinách, Danny (Jet Li) otočí volantem doprava, ale auto přitom zatočí doleva. (BloodMax)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama