Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě zklamal převelice; myslel jsem si totiž, že půjde o ruskou záležitost, takže se zase po čase dostanu k jinému úhlu pohledu, jenže se ukázalo, že jde o uvědomělý proevropský projekt. Jakoby na tom nebylo dost, dvojice scénáristů si ukousla větší sousto, než byla schopna pozřít, ukázalo se, že tvůrci neumí pracovat s napětím a celý příběh byl hodně nudný, přičemž ho ještě ubíjely zbytečné odbočky. Až na oba tygry mi přišly všechny postavy nesympatické až prudné a jsem rád, že jsem se s nimi dnes rozloučil. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

Reklama

Marcas 

všechny recenze uživatele

Ruská produkce mě obrovsky překvapila. Mile překvapila. 8 dílů uběhlo jak voda a já se nemůžu dočkat druhé série, která nevím jestli je potvrzená, ale konec leccos naznačuje.Je vidět, že jakmile je produkce pod Netflixem, tak to stojí za to. A je celkem jedno z jakého konce světa dílo pochází. Tady se mi líbí ta surovost celé nastálé situace a mám pocit, že takováto atmosféra Rusům jde. Lokace jsou zimní, což opět sedí na Rusy perfektně. Vlastně úplně nevím, co bych mohl vytknout. Zkrátka mě nic nenapadá. Jediný můj problém je ruský jazyk, který se mi prostě nelíbí a nebaví mě ho poslouchat. To je ale můj problém, nikoli tvůrců nebo seriálu. Určitě doporučuji, je to zase něco trochu jiného, než na co jsme zvyklý ze západních produkcí. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Bravo! Bravo! Bravo! A hned 3x za sebou. Tohle se Rusku skutečně povedlo. Takhle syrový, špinavý a drsný seriál tu dlouho nebyl. Vše se snaží být uvěřitelné, reální, bez sebemenších příkras.. Nečekejte zde hrdiny či typické charaktery. Každá postava zde má své vlastní problémy a traumata. Herecky perfektně zmáknuté, kamera je naprosto úžasná, hudba místy dechberoucí. Nejlepší jsou alce lokace - vážně radost pohledět. Ať už na sněžnou drsnou krajinu, ruská města nebo interiéry zapadlých stavení či chátrajících nemocnic. MALÝ SPOILER: Nikdy by mě nenapadlo, že si v seriálu takhle náramně užiji svatbu. Už aby byla druhá řada! ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Natáčanie prebiehalo v Moskve a jej okolí, pri Onežskom jazere a v dedine Malozhma. (Real Tom Hardy)
  • Když Lyonya (Alexandr Robak) a Marina (Natalja Zemcova) vystoupí z auta, aby se Marina vyčůrala, tak v něm jsou zhaslé všechny kontrolky. V další záběru jsou ale rozsvícené. (Duoscop)
  • Z důvodu sankcí uvalených během války na Ukrajině ztratil Netflix licenci na druhou sérii. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno