Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená ruská seriálová záležitost, jejíž největší síla tkví v propracovaném scénáři a uvěřitelných postavách. Seriál Epidemija rovněž zaujme syrovými kulisami, nebo také novátorskou kamerou, která výsledný dojem ještě o pořádný kus umocňuje. Také zde musím zmínit fakt, že tvůrci velmi efektním způsobem využívají i postavy vedlejší, což má na děj a celkový "feeling" velmi pozitivní dopad. Pokud tedy hledáte seriál, který dobře vypadá, má efektní spád a jehož kontury lehce kontrastují s dnešní "COVID" dobou, vězte, že jste ho právě našli. Tohle se totiž vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Netflix) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně pochmurnej seriál, kterej vůbec nezapadá do typické postapokalyptické kategorie. Je to sice seriál o přežití a zachování jakési lidskosti, ale scénář sází na plně propracovanej charakter každé postavy. Já jsem naopak rád, že tam neběhali žádní zombíci, ten divácky důležitej pocit strachu vytvářelo chování přeživších lidí. Kdyby ovšem nestál za kamerou ten frajer, kterej uměl vždycky přesně vystihnout atmosféru, byl by seriál poloviční. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Asi jsem lehce sadomasochista, když jsem první sérii dokoukal víceméně za 3 dny. Nejspíše to bude tím, jakou to má atmosféru díky výborný kameře a slušným hereckým výkonům. Má to v sobě tu správnou syrovost a ruskou zimu, která tomu dodává zajímavý šmrnc... Musím ale přiznat, že pokud se zaměřím čistě na příběh, tak ten to sráží o pár příček dolů a vlastně jsem dlouho nevěděl, jestli je to spíš na 3* nebo 4*, nakonec někde mezi, ale celou dobu jsem si říkal "tohle je poslední díl a pak už na to prdím" i tak jsem se od toho nedokázal odtrhnout. Nicméně bych zmínil první vadu na kráse a to jsou všudypřítomná klišé. Opravdu tady není snad jediný díl, kdy bych si chvilku neťukal na čelo se slovy "tvl fakt to tam museli dát"... Já neříkám, že má být příběh za každou cenu originální, ale občas už mi to přišlo příliš předvídatelné. Pak je tu jistá nelogičnost, nebo spíš zvláštní choutky většiny protagonistek, protože ať už mladá alkoholička, která jako alkoholička prostě nevypadá, nebo pomstychtivá exmanželka, chtějí prcat za každé okolnosti. Umírá někdo vedle v pokoji, budeme ho litovat? Ne, pojďme šukat. Matce se ztratí syn a mohli bychom ho jít hledat, nebo jí aspoň povzbudit, že neumřel? Ne, řeknu jí, že my přebrala manžela a je to vypočítavá svině. Proč? Ono je samozřejmě na co koukat, teda občas, nahota je tu dost častý jev. Vlastně to občas působí jako seriál, kde se všechno točí kolem sexu a vztahů až úplně zapomínáte, že tu je nějaká epidemie, která je hrozně nebezpečná. Víc než onen virus mě děsily samotné krvavé scény, které jsou zase velmi realisticky a syrově natočeny. Taky musím říct, že zatímco do takového 5. dílu jsem nevěřil, že to dokoukám natož že budu čekat na další sérii, tak po vydařených dvou posledních epizodách tomu dám šanci. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Znásilnění 10 let staré Ruské knížky Netflixem. Ani jedna postava se nechová tak jako v knížce..tady se všichni chovají jako naprostí kreténi a ten jediný, který byl v knize blb, tak je tu nejhrdinštější (Leňa) .Dějové linky z knihy zde nejsou, jsou nahrazeny přehnanými/americkými. Pokud takto vypadá každá adaptace původního materiálu Netflixem, tak potěš koště. 2* za to, že zanechali alespoň některé postavy a jejich jména a za Číňany na konci...U Finských Hranic jsem je úplně čekal..ironie, směju se ještě teď. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Žena v baru tančí na píseň „Zhestokaya Lyubov“ od Fillppa Kirkorova. (Duoscop)
  • Ve scéně v domově ruského invalidního záložáka můžeme vidět český samopal SA vz.26. (UncleMorty)
  • Natáčanie prebiehalo v Moskve a jej okolí, pri Onežskom jazere a v dedine Malozhma. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama