Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Epidemické řekněme prepostapo natočené přesně podle žánrových pravidel. Skupina lidí se snaží dostat do bezpečí a během strastiplné cesty se nemusí prát jen s nástrahami způsobenými nákazou, ale i s prostými mezilidskými vztahy, přičemž derou na povrch pravé povahové rysy. A ten důraz kladený na vzájemné animozity se mi líbil asi nejvíc, přičemž prim hrála nevraživost mezi bývalou a současnou partnerkou hlavního hrdiny. Samotná nákaza se vlastně projevovala zběláním očí a upřímně řečeno to tady stačilo. Atmosféra ledu a mrazu měla také něco do sebe a líbil se mi začátek chaosu, kdy jako první začaly rabovat některé ozbrojené složky a různí podnikavci se snažili na nákaze především vydělat. Samozřejmě najdou se tu kiksy, ale v celkovém kontextu se ztrácí a není důvod o nich přemýšlet. Závěr dával tušit druhou řadu, na kterou se s chutí podívám. Děkuji EvilPhoEniXovi za typ. 80% ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérii : Neviem čo si mám presne myslieť. Na seriál som sa veľmi tešil, po formálnej a vizuálnej stránke je nakrútený profesionálne a na vysokej úrovni. Scenáristicky výborné a nečakané udalosti sa tu však striedajú s úplne klišoidnými motívmi a napínavé až do krajnosti vyšpičkované scény sa striedajú s tými absolútne nelogickými WTF sekvenciami, kde hlavní protagonisti konajú akoby mimo základnej miery príčetnosti a akejkoľvek inteligencie. Postavy tvoria akúsi podivnú zostavu a sú skôr nesympatické (najmä teda jedna z nich) a divák im akosi nemá potrebu príliš fandiť. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď všetkým športovcom z Ruska zakázali športuvac, ich filmová tvorba sa nestiahne z obehu? Respektíve keď si človek pustí niečo Ruské, je stále dostatočne solidárny k Ukrajine, alebo už prekročil medze a stáva sa fašistom? No a môžem teraz napísať aj niečo pozitívne, či by som mal povinne hejtuvať (??) lebo teraz je to v móde, ako zvonové nohavice v 60´rokoch v Londone. Za prvé, všetci “spomalení” čo čakali zombie hrátky, sú fakt legitímne “líznutí” cez gebulu, lebo nikde tu nevidím žiadny, ani len minimálny náznak toho, že by sa malo jednať o tento druh námetu. Ďalšia vec, nevidím dôvod, aby divák neustále sledoval “kvázi” post apokalyptický “film”, ktorý sa bude výsostne odohrávať v meste, ako vo všetkých Jak jednou cicinou robených filmoch z poza mláky. Rusi si v podobe “To The Lake” idú svoje, a treba objektívne dodať, že absolútne zaslúžene, pričom ich zámer sledovať pokles morálky, tolerancie či humanity, je doslova trefou do čierneho. Ľudia sú zveri, keby sa stane niečo obdobné, garantujem Vám, že aj ten najlepší sused, bez mihnutia oka zožerie suseda. Čo mi ale vadí je fakt, že dej je predsa len pomalší, akcie je pomenej, čo zrejme málo kto docení, keďže trpezlivosť je prevažne výsada kráľov. Mladšia generácia nadšená nebude, lebo kde nie sa cecky na celú obrazovku, tam nie je (pre väčšinu) ani len filmová kvalita. Za mňa je “To The Lake” solídnou sondou do duše zúboženej ľudskej mentality. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že si pustím zrovna ruský seriál. Námět mě ale zaujal, tak proč ne. Je to dost dobře udělané a působí to autenticky. V Moskvě vypukne smrtící epidemie a v lidech to probudí to nejhorší. Každý se snaží se zachránit bez ohledu na ostatní. Sledujeme zde osud dvou rodin, které spolu prchají daleko k jezeru, kde by měli mít klid. Nemají to ale vůbec jednoduché a musí se potýkat s nástrahami. Je to opravdu velmi surové. Člověk vidí, čeho všeho jsou lidi schopni ve snaze přežít. Naše skupina si na své cestě projde doslova peklem. Končí to trochu otevřeně, tak snad bude ještě další série. "Máte benzín?" ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Z důvodu sankcí uvalených během války na Ukrajině ztratil Netflix licenci na druhou sérii. (UncleMorty)
  • Natáčanie prebiehalo v Moskve a jej okolí, pri Onežskom jazere a v dedine Malozhma. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama