Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Falko 

všechny recenze uživatele

Chapem, ze tento film je pre mnohych fanusikov filmov Lasseho Hallströma pohladenim, ale keby tu nehrali Stars Redford / Freeman / Lopez, mohol by tento film spokojne bezat aj na Hallmarku. Bol by tento film chvaleny rovnako ako teraz? Urcite nie. Cakal som aspon na konci filmu nejaku silnu scenu, ale namiesto toho zacala kamera z vtacej perspektivy ukazovat nadhernu prirodu, cim som pochopil, ze je koniec a film vo mne zachoval pocit......ale to uz by som sa opät vratil k filmom z kanalu Hallmark. Nechcem film iba kritizovat, aby to tak neposobilo, ze vsetky filmy zo spominaneho kanalu su zle. Pribeh bol celkom zaujimavy, sceny s medvedom boli obcas napinave, hudba bola prijemna a herci boli podla mna tiez dobri. Takze taka priemerna spokojnost.......20.05.2008 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pripravil jsem se na totalni nudu, ale nastesti to tak hrozny nebylo. Precejen reziser, co natocil skvely Pravidla Mostarny, nemuze uplne zklamat. Hlavni problem filmu je to, ze neprinasi vubec nic novyho. Film je dost neoriginalni a strasne predvidatelnej, ke konci uz zbytecne protahovanej. Ale jinak je vse ostatni velmi slusny. Nejvic se mi libila kamera, hudba byla taky solidni. Redford tady byl fakt slusnej, Freeman se taky snazil, ale mel malo prostoru a i kdyz bylo obsazeni Lopez docela riskantni, tak tentokrat byla snesitelna. Ale i presto, ze je film fakt dobre natocenej, to na vic jak 3* neni. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallstrom tahle pozvolna plynoucí dramata prostě umí skvěle. Chtěl bych žít ve Wyomingu, chtěl bych být v 70-ti letech stejnej frajer jako Robert Redford, jen toho zuřivého grizzlyho bych si ve své blízkosti klidně odpustil :o) Jennifer Lopez má možná větší ego než svůj zadek, ale tady opět dokazuje, že když se vloží do rukou schopného režiséra, umí dobře zahrát a po boku dvou hereckých legend se neztratí. Ty dva - Freemana a Redforda - bylo požitek sledovat. Pro zajímavost - v podstatné roli medvěda je syn asi neproslulejšího zvířecího "herce" jménem Bart the Bear (kodiak v Annaudových ´Medvědech´, v ´Legendě o vášni´ atd.). Nutno říct, že tatínkovi hereckou ostudu nedělá :o) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film na nesčetněkrát viděné téma. Navíc Freeman si tady pouze protáhl svoji roli z Million Dollar Baby, J.Lo. podobnou roli hrála už ve filmu Dost a Redforda už jsme v kovbojském oblečku a s unaveným výrazem taky párkrát viděli. Žít po svém není špatný film a vlastně se mu nedá nic moc vyčítat, kromě jediného, že je až příliš skromný. A tak si z něho nakonec zapamatujete nanejvýš působivé scény s méďou ,,grizzlym" béďou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Herecké legendy Redford a Freeman, poprvé od snímku Brubaker (1980), společně v jednom filmu. Lasse Hallström natočil krásný příběh plný nádherných záběrů z nespoutané americké přírody, o stárnoucím rančerovi Einarovi (Redford), který už žije pouze ze svých vzpomínek, stará se o pár zvířat a dávného přítele - zmrzačeného Mitche (Freeman), který je nucem po útoku medvěda prakticky neopouštět lůžko. V okamžiku, kdy na ranč dorazí Einarova snacha Jean (Jennifer Lopez) se svou dcerou, pronásledovaná vyšinutým násilníkem, obrátí se život starých rančerů naruby. Einar Jean viní ze smrti svého syna a na ranči jí nechce, ovšem jeho malá vnučka, kterou poznává až po jedenácti letech, mu dává nový smysl života a vnáší to pravé osvěžení do jeho stereotypních dnů. Robert Redford v tomto filmu naprosto září. Hraje přesně tak jak má, jako by na tuto roli čekal celý život. Starý, protivný rančer, který má ovšem zlaté srdce - mu skutečně sednul. Morgan Freeman je zde sice trochu upozaděn, ale i on potvrzuje své mistrovské herectví. Ale - ještě jednou, toto je film Roberta Redforda. A nesmím zapomenout zmínit výbornou hudbu. Úžasný film, velice lidský příběh. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • I když se Žít po svém odehrává na rančích ve Wyomingu v USA, natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie. (imro)

Reklama

Reklama