Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavná hororová komedie, která mě v době zhlédnutí opravdu neskutečně bavila. Skvělej Kevin Bacon v hlavní roli a mnoho dalších výborných postav (v čele s vesnickým balíkem Fredem Wardem a militantním paranoikem Michaelem Grossem). Mám rád horory, které se odehrávají v poušti a tohle je prostě můj šálek kávy. Zvlášť, když se můžu ještě pěkně nasmát. Je to sice prostě béčko jak cip a každému hororovému fanouškovi se smyslem pro humor se to musí líbit. Já se královsky bavil a určitě bych uvítal víc takových snímků. Jsem zvědavej na pokračování. Myslím, že na tomto tématu není co zkazit. Zábava to musí být v každém případě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kéžby takových filmů bylo víc. Kravina na entou, která o sobě ví, že je kravina na entou, a dělá co může, aby diváka alespoň pobavila nejenom dialogy, ale i scénami. A hlavně, aby si udělala prdel z filmů podobnýho typu. A co víc. Natočeno je to fakt dobře. A přitom stačí tak málo. Jeden z těch mála bláznivých filmů o mimozemšťanech a mutantech, který z diváků nedělá blbce a nesnaží se za pár tisíc korun natočit vážný horor o super žábách, zmutovaných piraňích nebo teď už velice zajímavých 3D příšerách s čímkoliv abnormálním a připraveným nás sežrat. Tohle je čistá legrace a to se mi na tomhle filmu hrozně líbí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Bodla by ňáká helikoptera. Nebo tank." Moja obľúbená nostalgická pecka z čias, keď to na Filmnete bežalo ako Krajina raketových červov (kokos!). Ono to môže pôsobiť ako béčko, ale v skutočnosti to má geniálny kasting, nepredvídateľný scenár (prameniaci jednak z fakt originálnych beštií a jednak z originálnej výpravy v podobe mestečka v púšti), produkovala to Gale Anne Hurd a masky/triky sú výborné. K tomu pôvabný zmysel pre humor, zohraná flákačská titulná dvojka, ktorá by si rozhodne mala čo najskôr prestať strihať, vtipné dialógy a hlášky („Podľa mňa sú z vesmíru.“), svieži "country" fíling, divoký dej svižne upaľujúci dopredu, nezabudnuteľné scény a parádne nápady (stĺp elektrického vedenia, vôbec celkovo nápad s obludami pohybujúcimi sa pod zemou a reagujúcimi na vibrácie na povrchu je famózny). Skvelé postavy, ktoré si obľúbite (z militantného pošuka Gummera sa postupne stal maskot série), majstrovské ústredné duo (Bacon a Ward spolu fungujú božsky, nanešťastie Bacon zo série okamžite odišiel, nechal bezmocného Warda osamote a nakoniec odišiel aj ten). Hoc bol film kasový trhák (rozpočet 11 miliónov, celosvetová tržba 48), dvojky sme sa dočkali až o 6 rokov neskôr. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Je to béčko jako prase. Béčko, které si dělá z dalších x béček takovou srandu, že vám zůstane úsměv na tváři, i kdybyste nechtěli. Vlastně je to parodie na všechny ty včely, mravence nebo slimáky, kteří nás chtějí sežrat. Ale - podle mě - není tenhle žravý motiv podstatný. ___ Za prvé: scénář je skvělý, hudba ladící, dialogy jsou neskutečně vtipné a herecké výkony jsou tak ležérně milé, že skoro máte chuť nastavit sami sebe, aby ty zabijácké pouštní pijavice nedostaly ani jednoho z hrdinů. ____ A když se oprostíme od prvního plánu, tak v tom druhém je to podle mě příběh o téměř každém chlapci, který si musí nejdřív přežít pár potvor, které jdou jen po svém sebeuspokojení, aby mu došlo, že ta zdánlivě nenápadná a slušná holka od vedle má kuráž, nápady a sílu. ___ Holka, co má drajf a přitom s ním jde do poprvé.... O čem jiném totiž je scéna, kdy ji zachrání před predátorem tím, že jí nakáže, aby si svlékla kalhoty a pak ji ošetřuje chvějící se tyčinkou s dezinfekcí krvácivé rány na broskvičkově ochlupených nohou, zatímco jeho kamarád ji pozoruje s vševědoucím úsměvem a jeho se vztyčenou cigaretou v puse? ___ KOUSEK DĚJE Závěr s přenádherně zalomeným hollywoodským polibkem je rajcovní, protože v tu chvíli je jasno, že holce, která dokončuje doktorát, je absolutně ukradený, jestli ten kluk, co ji chytl do náručí, má aspoň dokončené základní vzdělání. Protože o tom to není. Zvlášť, když se dokázal vypořádat s potvorami. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Geniální už v podstatě áčko, ze kterého fakt čiší pozitivní atmosféra, i když tam pouštní červi zabíjej lidi. Val a Earl tzn. Kevin Bacon a Fred Ward jsou jedna z vůbec nejsympatičtějších dvojek kinematografie a vlastně všichni obyvatelé města byli fajn a nikomu jsem nepřál smrt. Má to nádherné lokace, skvělou kameru a na takovýhle film velmi slušný rozpočet. Monstra vypadají dobře a celé to má ohromný spád, kde se furt musí vymýšlet nové způsoby přežití a likvidace, ale hlavně nikdy není nedostatek času na to si zavtipkovat. Film, který si budu vždy pouštět pro nabuzení dobré nálady. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • V čase 01:00:11 na zdi se zbraněmi v pozadí uprostřed spadne revolver, ale v dalším záběru je již opět na svém místě. (Petsuchos)
  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)
  • Puška na slony, ktorou Burt (Michael Gross) zabije jedného z červov, je osmiranná brokovnica belgickej výroby William Moore & Co. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno