Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to veľmi. Je to béčko ako vyšité a monštrá neustále prechádzajú od desivej nejednoznačnosti k maketovej trápnosti, ale funguje to. A dôvod je jednoduchý. Postavy nie sú blbé. Ani jedna z nich. Tým pádom sa každý z nich snaží nezávideniahodnú situáciu nejako vyriešiť. Je to miestami úsmevné. Miestami napínavé, ale najviac oceňujem, že sa to nehrá na žiadne veľké umenie. Verím tomu, že sa tvorcovia na tom museli neskutočne zabávať. A nie len oni, ale aj herci. Duo Bacon a Ward sú perfektní a skvelo sa dopĺňajú. Vôbec sa nečudujem, že okolo toho vznikol celý vesmír. Ešte jednému dielu chcem dať šancu a potom uvidím. Za mňa ale veľká spokojnosť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Je to béčko jako prase. Béčko, které si dělá z dalších x béček takovou srandu, že vám zůstane úsměv na tváři, i kdybyste nechtěli. Vlastně je to parodie na všechny ty včely, mravence nebo slimáky, kteří nás chtějí sežrat. Ale - podle mě - není tenhle žravý motiv podstatný. ___ Za prvé: scénář je skvělý, hudba ladící, dialogy jsou neskutečně vtipné a herecké výkony jsou tak ležérně milé, že skoro máte chuť nastavit sami sebe, aby ty zabijácké pouštní pijavice nedostaly ani jednoho z hrdinů. ____ A když se oprostíme od prvního plánu, tak v tom druhém je to podle mě příběh o téměř každém chlapci, který si musí nejdřív přežít pár potvor, které jdou jen po svém sebeuspokojení, aby mu došlo, že ta zdánlivě nenápadná a slušná holka od vedle má kuráž, nápady a sílu. ___ Holka, co má drajf a přitom s ním jde do poprvé.... O čem jiném totiž je scéna, kdy ji zachrání před predátorem tím, že jí nakáže, aby si svlékla kalhoty a pak ji ošetřuje chvějící se tyčinkou s dezinfekcí krvácivé rány na broskvičkově ochlupených nohou, zatímco jeho kamarád ji pozoruje s vševědoucím úsměvem a jeho se vztyčenou cigaretou v puse? ___ KOUSEK DĚJE Závěr s přenádherně zalomeným hollywoodským polibkem je rajcovní, protože v tu chvíli je jasno, že holce, která dokončuje doktorát, je absolutně ukradený, jestli ten kluk, co ji chytl do náručí, má aspoň dokončené základní vzdělání. Protože o tom to není. Zvlášť, když se dokázal vypořádat s potvorami. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kéžby takových filmů bylo víc. Kravina na entou, která o sobě ví, že je kravina na entou, a dělá co může, aby diváka alespoň pobavila nejenom dialogy, ale i scénami. A hlavně, aby si udělala prdel z filmů podobnýho typu. A co víc. Natočeno je to fakt dobře. A přitom stačí tak málo. Jeden z těch mála bláznivých filmů o mimozemšťanech a mutantech, který z diváků nedělá blbce a nesnaží se za pár tisíc korun natočit vážný horor o super žábách, zmutovaných piraňích nebo teď už velice zajímavých 3D příšerách s čímkoliv abnormálním a připraveným nás sežrat. Tohle je čistá legrace a to se mi na tomhle filmu hrozně líbí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdo ví proč? Čert ví proč... napadnul mě červotoč! Obří, slizký, smrdutý... žere i lidi obutý. Žere i auta a ovce... vrtá si kam se mu zachce." Je to kvalitně hnusné a současně i veselé, hravé a dravé. Jo a taky nádherně smrduté, páchne to jako nepozorností kuchaře připálená smaženice žížal na cibulce. Naprosto blbounký filmeček, nahláškovaný a zábavný, který jsem viděl už několikrát, protože se mi zavrtal do hlavy jako nějaký s prominutím perverzní červ mozkožrout. Jako nějaká přerostlá a sympaticky rozdivočelá hladová žížala bez očí (teď jsem nemluvil o tom mém "nádobíčku", čuňata :-) . Plus hororový bonus, balení holky s červy v zádech a slast (chlapsky zaslouženého) prvního polibku – více viz komentář uživatelky rikitiki, ten je taky TOP, stejně jako film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně jak napsal Isherwood, Chvění je nenáročné a zábavné béčko. které se ale může pochlubit zajímavými vetřelci a velmi sympatickou ústřední dvojicí. Rozhodně tu nenajdete žádné hnusné záběry nebo hrůzunahánějící scény, ale zato si užijete dostatek opravdu zábavné a svižné akce doprovázené spoustou povedených hlášek, což je pro mě přesně směs na 4*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Hoci sa film nestal kino hitom, zažiaril na videokazetách, kde na predaji a výpožičnom zarobil trikrát viac ako v kinách. (beso74)
  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)
  • Vo filme sa použili zábery len z dvoch interiérov – Walterov obchod a Burtov a Heatherin úkryt. Zvyšok boli všetko zábery z exteriérov. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama