Reklama

Reklama

Solange: Teror v dívčí škole

  • Itálie Cosa avete fatto a Solange? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tajemný vrah v dlouhém černém hábitu má na svědomí už několik mladých studentek katolické školy. Jediný, kdo tuší jaké má maniak pohnutky, je učitel Enrico (Fabio Testi), který se však se svými teoriemi nemůže svěřit policii. Prozradil by tak svůj románek s jednou ze studentek a ohrozil tak nejen svou, ale i dívčinu budoucnost. Sám se tak paradoxně stává hlavním podezřelým v příběhu, který je plný perverzních vražd a odhalených dívčích těl. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (71)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Moje prvé videné giallo, a pocit je mierne nadpriemerný. Ako nejaký nováčik v tomto, žánri ešte nedokážem naplno oceniť nejaké tie presné postupy, ktoré tu patria. Každopádne sa mi však páčila zápletka, slušný kriminálny príbeh, kde všetky moje typy na vraha boli mylné a samozrejme Morriconeho hudba, ktorá u mňa vždy posúva film na výnimočnejšie umelecké dielo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé giallo a řekl bych, že nejlepší z tematiky - vraždy v dívčí škole. Po letech jsem si téměř nepamatoval, nyní zvedám původní hodnocení o hvězdu. Hned úvodní hudba nenechá na pochybách, kdo je autorem. Pochválit musím skvělou kameru, která zprostředkuje tu poetický záběr na loďce u vody, tam noční scenérii s domem, kde svítí jediné oranžové okno, a nakonec brutálně zabitou dívku, kdy divák vidí vše. Skvělá výstavba příběhu, pomalé dávkování a marné hledání vraha dívek z internátní školy. Nechybí sprchy, šmírák, zpověď v kostele a tajemství spojující zavražděné. Fabio Testi má tak trochu kukuč Conneryho a chová se jako chameleon. První vypuštěná lež mu ale řádně zavaří a dožene ho dřív, než tomu bývá normálně. U dívek není vůbec jisté, zda je vrah dostane, či ne, což stupňuje napětí. Ač nůž je prodlouženým penisem muže, zde je jeho význam ještě trochu jiný. Na střeva ven sice nedojde, ale na srp v břiše ano. Výborné. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol na staré talianske zombie horory a ani giallu som nedávam pozornosť. Jasné niečo som videl aj ja, ale stále ma to neoslovilo a zostal som pri slasheroch, exploitationoch a iných gore hororoch. Po zhliadnutí tohto filmu so skvelým prekladom Solange: Teror v dívčí škole, som svoje doterajšie presvedčovanie sa prehodnotil a otváram dvere pre ďalší hororový subžáner. Toto giallo je proste dokonalé. Má skvelý príbeh, rozuzlenie nevieme až do poslednej chvíle, jednotlivé vraždy sú efektné a keďže ide o dievčenskú katolícku školu, nechýba plno odhalených ženských tiel. Možno by som vytkol v polovičke akési spomalenie filmu, ale prvá polovica je dokonalá, druhá slabšia(ale stále nadpriemerná). Celkovo som rád, že som to videl a teším sa na ďalšie gillá ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že giallo může být i relativně slušná, jen mírně brutální detektivka obsazená herci, kteří sice občas působí trochu divně či rozpačitě, ale veskrze hrát docela umí. Důvod vraha ke kuchání obětí je sice klišovitý až běda a poměrně snadno a brzy odhadnutelný, nicméně to není zase takový prohřešek, víc mi vadilo příliš pomalé tempo. Ne že bych usínala, ale být Solange trochu svižnější, je to jen ku prospěchu věci. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na dívčí škole řádí vrah, který si odkládá sečné zbraně do intimních partií místních studentek, což - kromě toho, že to dotyčné už nerozchodí - má svůj symbolický význam, objasněný v závěru. Giallo, které kašle na mazání se s vizuálem či vraždami (v tomhle směru si vystačí jen s vražedným nástrojem trčícím ze zmíněných míst) a radši tlačí na příběh a erotiku, jelikož ve filmu z dívčí školy pochopitelně nemohou chybět záběry ze sprch. Dnešního diváka tak nešokuje ani tak způsob vražd jako pohled nato, jak byla sedmdesátá léta odpudivě chlupatá. Jako bonus Camille Keaton z I SPIT ON YOUR GRAVE. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Herečka Camille Keaton, ktorá stvárňuje titulnú postavu Solange, nemá počas filmu žiadne dialógy. (westerns)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno